kaszalu Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Zapraszam serdecznie ! Będę informował na bieżąco jak się sprawa rozwija !
mike217 Opublikowano 12 Marca 2018 Opublikowano 12 Marca 2018 Dla mnie niestety termin pikniku jest nietrafiony. 1-3.06 mamy w Lesznowoli bardzo poważne i duże zawody. Ruszam już w czwartek więc tym razem oszczędze kaczki na Kanale Bydgoskim.
kaszalu Opublikowano 14 Marca 2018 Opublikowano 14 Marca 2018 Łeeeeee....... Szkoda .... termin niestety nie zależy ode mnie Mam nadzieję, że inni koledzy wezmą udział w imprezie ...
kaszalu Opublikowano 16 Marca 2018 Opublikowano 16 Marca 2018 Ciekawy angielski wynalazek - obrotowy most akweduktowy do ruchu barek ponad niżej płynąca rzeką !!! Coś pięknego - warto zobaczyć !! i most akweduktowy nad głęboka doliną chciałbym tam popływać barką turystyczną ... są i tunele dla barek ....full serwis !! Mieli chłopaki pomysły !! O latających jeszcze nie słyszałem !! Chociaż .....
marcini59 Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 Witam Mam prośbę do Janusza czy możesz wkleić zdjęcia środka swojego ślizgu "hydrolift vell "Perion" , oraz czy możesz powiedzieć czy go dociążałeś na dziobie, oraz jakie wyposażenie zastosowałeś, silnik już mam oraz regulator 70A, kadłub zamówiony pozostaje jeszcze odpowiednie serwo i trochę drobnicy za wszelkie sugestje będę wdzięczny. Pozdrawiam
jamyk Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 Witam Marcin ja przeslalem zdjęcia Andrzejowi i da na forum jeśli masz jakieś pytania to zdwon na 603233852
kaszalu Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 I zdjęcia o których mowa powyżej ! O te chodziło czy o ten duży czerwony ślizg Janusza - foty pod żółtym ?
marcini59 Opublikowano 27 Marca 2018 Opublikowano 27 Marca 2018 Dzięki Panowie na was można liczyć to mi trochę daje podgląd na montaż w środku, co to za patent w PERIONIE dwa serwa na sterze kierunku ? Rozumiem dobrze że drugie służy do regulacji kąta zanurzenia silnika ?
kaszalu Opublikowano 27 Marca 2018 Opublikowano 27 Marca 2018 Dokładnie tak ! Powyżej masz telefon do Janusza - zadzwoń to ci dokładnie wytłumaczy !!
kaczma2 Opublikowano 28 Marca 2018 Opublikowano 28 Marca 2018 Ściślej do zmiany kąta osi śruby. Chociaż, te silniki pracują także w wodzie. Szczotkowe raczej nie ale w zdemineralizowanej wodzie dociera się te silniki, szczotki.
mike217 Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 Nowy nabytek do warsztatu. Rocznik 1957 , wlasnie kończę remont . Maszyna będzie przeznaczona do cięcia wałków i prętów, do wiercenia serii, do fazowania seryjnego. Czyli do wszystkiego tego na co szkoda mi moich dwóch pozostałych tokarek. Pozbyłem się kół zmianowych i maszyna będzie napędzana silnikiem 400W poprzez przemiennik częstotliwości. Tokarka została pozbawiona skrzynki Nortona, gitary i cennej dla mnie nawrotnicy. Te części są na wage złota i w sumie tylko po nie jechałem. Reszta miała zostać sprzedana ale zostaje.. Zastosowałem od razu redukcję z silnika 3:1 , silnik jest wolnoobrotowy 1430 obr/min. Pozostało zrobić elektrykę i oświetlenie. Wraz z tokarką przywiozłem masę części do mojej drugiej maszyny. Maszyna przyjechała aż z Wrocławia. 1
mike217 Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Panowie proszę uważać pod i nad wodą... :D :D :D :D http://worldnewsdailyreport.com/hawaii-scuba-diver-hospitalized-after-his-penis-gets-stuck-in-giant-clam/
kaszalu Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Zakładam pancerne gacie na zalew - tak na wszelki wyp dek !!! Maszynka fajna !! Poniżej fotka mojego nowego - starego cacuszka ! Prezent od starego wujka zegarmistrza - trzeba trochę podrasować, ale na małe detale w sam raz ! Do mocowania materiału tuleje zaciskowe i mały uchwyt trójszczękowy fi 50, 1
mike217 Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Jak wyglądają tulejki do tej tokarki? U mnie jest TZW 0018 typ tulei z gwintem wewnętrznym.
kaszalu Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Tulejka na fotce ( jest cały zestaw od średnic mikro do 6 mm do prętów i do fi 30 dla krążków-ostatnia fotka , chyba z 15 szt ) razem z trzpieniem mocującym. System BOLEY . Najlepszego na Święta !
kaczma2 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Chciałem napisać opowiadanie z sobotniego pływania ale widzę, że internet się wlecze. Chyba dużo ludzi w nim siedzi.że No nic. Po południu zszedłem do piwnicy, zapakowałem bocznokołowca do worka,nadajnik w drugą rękę i pieszo idę nad wodę. Ruch na Fordońskiej bardzo mały i bez stania przeszedłem na drugą stronę. Dotarłem do glinianki. Wyższy stan wody i stare zielsko przy brzegu. Przygotowałem model, włączyłem kamerkę i start. Model płynie ale skręca w prawo. Wsteczny i znowu do przodu kontrując sterem ale widzę, że łopatki prawego koła stoją. Widzę także wodę na pokładzie. No to łapię za kadłub, podnoszę, strumieniem wylewa się woda. Powyłączałem wszystko i gdy pakowałem zaczął kropić deszcz. W między czasie kamerka siadła, rozładowane zasilanie. Po powrocie do domu spojrzałem na kadłub pod światło. Przeświecała mała dziurka a robiłem próbę w wannie. Koło z łopatkami nie obracało się bo nakrętka się poluzowała gdy łopatka zahaczyła o podłożony worek. Natychmiast wyjąłem odbiornik z obudowy. Usunąłem resztki wody i zostawiłem do wyschnięcia. Jedno serwo jeszcze fikało ale po rozebraniu i wytarciu denka działa. Dziurka zaklejona. Obyło się bez strat. Pływanie pokazuje wszystkie usterki. Nakrętkę nakręcę na klej do gwintów. Następne pływanie będzie cacy. Aha, jeszcze coś. Nie dodałem tytułu: Całe pasmo nieszczęść.
marcini59 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 A u mnie stocznia garażowa pracuje w pełni kończenie Bałtyku oraz lakierowanie ślizgu, miło spędzone popołudnie 1
kaszalu Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Jednostki jakby znajome !! Trzymam kciuki , do zobaczenia na wodzie !!
Rekomendowane odpowiedzi