kaczma2 Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 Mam w plikach .tif i nie wchodzi na forum. Po podaniu adresu mailowego na PW, wyślę. Zapisałem w jpg. Stępka jest trochę obcięta więc to samo na osobnych stronach. Plan jest na długość 500 mm i po wstawieniu silnika i zasilania lipol stoi na linii wodnej. Dodałem głośnik i zanurzenie wzrosło. Jeżeli mają być różne bajery (widziałem zdjęcia z zawodów pod nazwą Karaś) model powinien być większy. Do niego silnik od kompresorka (są w Kauflandzie po 30zł) i będzie elegancja francja.
marcini59 Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 Niedzielne pływanie Bałtyk RC Jezioro Borówno, pogoda wręcz idealna na naukę pływania modelami RC. Kaziu napisałem PW 1
kaszalu Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 Młode kadry się szkolą - jest nadzieja że duch modelarski w narodzie nie zaginie ! Młodemu dobrze idzie !!
kaczma2 Opublikowano 12 Września 2018 Opublikowano 12 Września 2018 Dzisiaj byliśmy popływać żaglówkami na jeziorze w Borównie, dzika plaża. Andrzej dużą żaglówką a ja RG65 i Arturem. Wiatr zmienny siłą i z kierunków. 1
marcini59 Opublikowano 12 Września 2018 Opublikowano 12 Września 2018 Widzę że pływaliście tam gdzie ja tez pływam całkiem fajna miejscówka i woda ok mało zielska.
kaszalu Opublikowano 14 Września 2018 Opublikowano 14 Września 2018 Piąteczek - czas coś powakacyjnie zacząć dłubać ...... Janusz pożyczył mi fajną giętarkę, robię małą modyfikację kociołka do mikrokuterka parowego ... Ciekawe co z tego wyjdzie !
kaszalu Opublikowano 15 Września 2018 Opublikowano 15 Września 2018 (edytowane) Dzisiaj pięknie wiało, jak na mojego Thundertigerowego "ODYSEYA" prawie sztormowo, ale nie odmówiłem sobie przyjemności żeglowania po "wzburzonym wód bezmiarze zalewu koronowskiego" !!! Pięknie było, pływałem chyba ze dwie godziny - do rekreacyjnego pływania łódka super (po tuningu steru, balastu i żagli o którym było już wyżej) - pływa świetnie !! Potem mały relaksik przy sportach obronnych i grilu ! Kilka fotek i film z halsówki na boję !! Ps. Muszę mu na żaglu "psiknąć" jakiś czerwony motyw bo z daleka słabo widać !! Edytowane 16 Września 2018 przez kaszalu
kaczma2 Opublikowano 15 Września 2018 Opublikowano 15 Września 2018 No to powalczyłeś! Też pływałem żaglówką około 10 jak był jeszcze słabszy wiatr ale Footy Class.
mike217 Opublikowano 16 Września 2018 Opublikowano 16 Września 2018 Po pięciomiesięcznej walce z 38 letnim kadłubem.... kompleksowa odnowa Łodzi typu Cameo 400 została zwieńczona wodowaniem . 2
marcini59 Opublikowano 16 Września 2018 Opublikowano 16 Września 2018 Gratulacje !!! i zazdroszczę pięknej łodzi
kaszalu Opublikowano 16 Września 2018 Opublikowano 16 Września 2018 Wygląda SUPER !!! GRATULACJE !! I szacun dla cierpliwości i wytrwałości !! Dasz się "gaznąć" po Brdzie ???
mike217 Opublikowano 16 Września 2018 Opublikowano 16 Września 2018 Dziekuje . Oczywiscie ze dam się gaznać. Muszę ją lepiej wytrymowac na razie. Na maksymalnie przyklejonej do wody opcji chodzi 55 na godzine w dwie osoby ale widać, że ma cieżko bo jak żaba po wodzie idzie płasko. Dzis ją o ząbek trymu odlepimy. 1
kaszalu Opublikowano 16 Września 2018 Opublikowano 16 Września 2018 Spoko - najpierw regulacje, opływanie i dopieszczenie sprzętu ! Naprawdę łódka wygląda zjawiskowo !!!
J-23 Opublikowano 16 Września 2018 Opublikowano 16 Września 2018 fajna, taka w old schoolowym stylu z tym szperaczem i klaksonem z przodu ale bez filmiku się nie liczy ...
kaszalu Opublikowano 16 Września 2018 Opublikowano 16 Września 2018 (edytowane) Cameo ale CZADERSKIE !! Na zlot jakiś trzeba popłynąć - szczena by wszystkim spadła !! I ta biała kierownica w zestawieniu z chromowanymi zegarami i czerwoną deską rozdzielczą - nooo mioooodziooooo !!! Aż mnie "piknęło" w środku - jest smak !! Patrycja też pomagała ? Edytowane 16 Września 2018 przez kaszalu
pawel4090 Opublikowano 16 Września 2018 Opublikowano 16 Września 2018 Rewelacja, wygląda jak bolid F1, ze stajni Enzo Ferrari, tylko wersja wodna. Piękne zwieńczenie ciężkiej pracy, Zazdroszczem.
mike217 Opublikowano 16 Września 2018 Opublikowano 16 Września 2018 Patrycja pracowała ze mną przy tej łódce od samego początku do końca. Całe dno pod lakier to jest szlifowanie podkładu zrobiła sama. Tam gdzie moje łapska nie dały rady to kobiece sobie radziły Najgorszym etapem było oczywiscie przygotowanie do lakierowania i samo lakierowanie. Przy tej łódce pomagał też Piotrek K za co mu serdecznie Dziekuje 1
kaszalu Opublikowano 16 Września 2018 Opublikowano 16 Września 2018 Gratulacje dla całej szkutniczej ekipy - WARTO BYŁO, JEST MOC !!
Piotr K. Opublikowano 16 Września 2018 Opublikowano 16 Września 2018 Ogrom pracy - efekt końcowy powala na kolana. Postaramy się jeszcze zrobić ładną sesje na wodzie.
Rekomendowane odpowiedzi