Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1 maja 26 pływała Lija. Przy drugim wypłynięciu nastąpiła awaria sprzęgła. Prawdopodobną przyczyną było trafienie śruby w coś twardego. Po naprawie i wzmocnieniu, 2 maja 

było ponowne pływanie. Bez awarii. Zauważyłem zmiany kierunku przy różnych prędkościach. Płynie szybciej i chyba dokleję podłużne redany po brzegach spodu kadłuba. Za bardzo chlapie. 

Opublikowano

Planowane pływanie w niedzielę odłożyłem ze względu na nie czysty pas wody w kanale, przy brzegu. Dzisiaj tj. środa , woda ładna i pierwszy rejs odbył model holownika HERMES.

Jestem zadowolony. Dobrze pływa. Dobrze się prezentuje. Napęd dwa silniki szczotkowe, dwie śruby. Zrobiłem oczywiście film. Tym razem smartfonem w specjalnym uchwycie na apce. Na końcu filmu jest max. prędkość. To też trzeba sprawdzić. Fatalne przybijanie do brzegu. Będzie lepiej.

Przyjemnego oglądania.

• Lubię to 2
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj tj. w czwartek popływał model kutra rybackiego Linda z 2004 roku. Wiatr sprawiał, że pływanie nie było przyjemne, a szczególnie przybijanie do brzegu było utrudnione.

Urosły duże liście pod wodą. Przy najbliższej okazji wytnę.

Opublikowano

Duże liście kojarzą się z albo z Grzybieniem białym bądź Grążela żółta . Pamiętaj że ta pierwsza jest pod ścisłą ochroną gatunkową . Mój kolega na rybach wycinał i dostał 5 stówek premii.. 

Opublikowano

Dzięki za uwagę. Co na to Al w smartfonie. Pokazało listę roślin i że dotyczy naturalnych zbiorników wodnych.

Rozpocząłem budowę nowego modelu. Do wyszukiwarki Yate Laura. Nisko budżetowa, pół metrowa motorówka, ładna. Skąpe plany ale dam radę.

Nie chcę budować dużych modeli, są ciężkie. Dźwiganie w moim wieku męczące. Skleję pudło z rączką. Włożę model i w drogę. Wygodnie niosę. 

Pudło musi pasować do kilku małych modeli.

20260522_083346.thumb.jpg.dd8cde20c0b249cde3f4e82824f0fcd9.jpg

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.