mike217 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Ciepłą zupę przywieziesz dla wędkarzy tym wynalazkiem... i to trzy porcje
J-23 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 zgodnie z uwagą marcini59, że mogę przydzwonić w krawężnik. przeprogramowałem esc na dwukierunkowe obroty, teraz mam bieg wsteczny jako hamulec. te pokrywki to są wieczka od 1kg wiaderek z serków. są eksperymentalnie na śrubach mocowane. jak się nie sprawdzą, to zamocuję poziomo butelki plastikowe po napojach.
ostry_gl Opublikowano 28 Grudnia 2018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Chłopaki z Rudy Śląskiej robiły takie cuda na butelkach. Śmiga to po wodzie we wszystkich stanach skupienia i jest chyba najlepszym pomysłem
kaszalu Opublikowano 28 Grudnia 2018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 (edytowane) Niech żyje innowacyjność - premier ciągle o tym gada !!! Czekam na filmy z pierwszego "obślizgu" A ja dzisiaj zmontowałem i wypróbowałem mój gwiazdkowy upominek od "gwiazdorowej" - na pewno się przyda !! Do drewna ( do 40 mm !!) , tworzyw ( do 10 mm) i metali ( do 4 mm) , na różnej marki i długości brzeszczoty - rewelka - tnie elegancko, duży zakres regulacji ( 150 - 2500 skoków/min) !! Ma przykładnice proste i kątowe oraz zdmuchiwacz wiórów w regulowanej stopce prowadzącej brzeszczot Edytowane 28 Grudnia 2018 przez kaszalu
mike217 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Mam identyczną od wielu lat . Oby Twoja była lepsza ...
kaszalu Opublikowano 28 Grudnia 2018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 (edytowane) Spróbujemy !! Edytowane 28 Grudnia 2018 przez kaszalu
kaczma2 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 J 23. Ten układ nie trafiony, jeżeli silnik, śmigło ma ciągnąć. Będzie działać do pewnej prędkości, potem może się odrywać od powierzchni i będą skoki. Na śniegu tylko ubitym. Zakopie się. Na wodzie wbije się w fale i pod wodę. Weź 2 butle 1,5 ltr. po wodzie. Połącz razem w odstępie i dalej jak w kuwecie, szuwarku. To pojeździ nawet po piasku.
J-23 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Opublikowano 29 Grudnia 2018 kaczma2 dzięki za cenne uwagi, ale ten model ma dziób z lewej strony wg. foto. będzie obciążony dodatkowo baterią, żeby się nie podrywał do góry. powinien też być zwrotny, bo będzie wokół pakietu zawracał, taki jest plan. na wodę nie planuję go puszczać, bo to ślizgacz lodowy. myślę że zmyliło cię odwrotnie założone śmigło, ale to tylko przymiarka była do zdjęcia. butle po napojach podobno szybko się przecierają, a opaski zaciskowe na mrozie pękają, dlatego zastosowałem grubsze "płozy" przykręcane śrubami.
mike217 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Andrzej, moja ma już kilkanaście lat, silnik jest na panewkach i one się przytarły kiedyś, teraz chodzi tylko na wysokich obrotach bo na wolnych się zatrzymuje. Z nowej będziesz raczej zadowolony. PS, ja nadmuchu nie mam.
kaszalu Opublikowano 29 Grudnia 2018 Opublikowano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Nadmuch ma dość skuteczny, napędzany mieszkiem który jest zamontowany i ukryty w głowicy przy górnym chwycie brzeszczotu, Powietrze jest prowadzone w rurce pionowej dolnej rolki prowadzącej i wydmuchiwane poprzez stopę poziomo, wprost na miejsce cięcia - działa dobrze, sprawdzałem !! Do tego ma przyłącze do odkurzacza pod stołem roboczym. Próba w boju wkrótce !! Ps. J-23 - dodaj jeszcze wzmocnienie wieży silnika w drugiej płaszczyźnie ( na boki , w kierunku prawej i lewej burty) bo przy skręcie lub uderzeniu w jakąś przeszkodę wyłamie ci wieżę !! Może być na przedniej belce wieży , w połączeniu z tą sklejką która jest już zamocowana od spodu kadłuba ! Edytowane 29 Grudnia 2018 przez kaszalu
kaczma2 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Opublikowano 29 Grudnia 2018 J-23 można poeksperymentować. Można jedną płozę bardziej odsunąć dla zmniejszenia momentu obrotowego, można też dodać płytkę - powierzchnię boczną pośrodku. Pomoże w utrzymaniu kierunku i zmniejszy ześlizg. Zbudowałem takie cudo co miało startować z wody. Pojeździło po śniegu aż trafiło w rurę od bramki. Zakręty robiło wojewódzkie. Jak będzie śnieg, wyciągnę ślizg Hydrospeed. Powinien pojeździć.
Francka Opublikowano 29 Grudnia 2018 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Proponuje 3 butelki u nas zadziałało Dobrze jest napompować butle i zaworek rowerowy 1
kaszalu Opublikowano 29 Grudnia 2018 Opublikowano 29 Grudnia 2018 (edytowane) I wszystko jasne !! Albo taki patent Edytowane 29 Grudnia 2018 przez kaszalu
kaszalu Opublikowano 29 Grudnia 2018 Opublikowano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Rok się zbliża ku końcowi - pamiętacie jak było ?? Strugać klamoty, czerwiec blisko !!! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU 2019 !!! I DALEJ CAŁA NAPRZÓD !! Edytowane 30 Grudnia 2018 przez kaszalu
marcini59 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim modelarzom Jeśli chodzi o modele na przyszły rok to moja skromna modelarnia pracuje pełną parą , ślizg Bagienny Airboat ukończony więc czas na motorówkę oraz małego drona racerka do polatania 1
WALDENGERD Opublikowano 31 Grudnia 2018 Opublikowano 31 Grudnia 2018 STRUGAMY, SKŁADAMY KLAMOTY - ENDRIU NIE MARTW SIĘ .......... WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO WSZYSTKIM MODELARZOM W NOWYM ROKU 2019 I JESZCZE RAZ PRZYJEMNEJ UPOJNEJ ZABAWY GDZIEKOLWIEK BYŚCIE NIE BYLI ....
kaszalu Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) Na stronie Minisail do pooglądania mała relacja o tuningu "Odyseya" http://www.minisail.pl/index.php/2019/01/03/modyfikacja-modelu-odysey-firmy-thunder-tiger/?fbclid=IwAR0vLum5O_bUyjc93qd6QF8sfiP5-cEwTbODZM35x5bNOMPPHSOeLc02WG8 Edytowane 4 Stycznia 2019 przez kaszalu
kaszalu Opublikowano 5 Stycznia 2019 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Kolega Janusz "Jamyk", uskrzydlony swoją nowo otwartą modelarnią ostro sobie poczyna z "Zaruskim" !!! Ani chybi jak w marcowym wiosennym słoneczku na Balatonie albo i Kanale Bydgoskim poleją się trunki ( UWAGA, PATRZ ZDJĘCIE) i zabrzmią słowa... ... Płyń po jeziorach i bajorach , sław imię swojego konstruktora .... Janusz - CZEKAMY !!!!
Rekomendowane odpowiedzi