WALDENGERD Opublikowano 8 Lipca 2020 Opublikowano 8 Lipca 2020 Mała do rozbicia - duża do wypicia ....???
kaszalu Opublikowano 10 Lipca 2020 Opublikowano 10 Lipca 2020 (edytowane) Dzisiaj zaczynam w końcu zasłużony urlop ! ? W związku z powyższym zaplanowana została na jutro parowa inauguracja sezonu - cokolwiek to oznacza w dobie koronawirusa ... Sprzęt w przygotowaniu a robota musi poczekać !!! Edytowane 10 Lipca 2020 przez kaszalu
WALDENGERD Opublikowano 10 Lipca 2020 Opublikowano 10 Lipca 2020 ENDRIU - FAJOWO :):) - Zaczynaj i odpoczywaj ??? Kapitanie Nasz ??? - wodowanie - Januszek planuje za 3-4 tygodni ??? 1
kaszalu Opublikowano 10 Lipca 2020 Opublikowano 10 Lipca 2020 Tymczasem w Grudziądzu też nie zasypują gruszek w popiele !!? "Strażak" Krzyśka pięknieje z każdym dniem (fotki zobaczcie w powiększeniu !!!) - będzie kawał statku !!! ? No i kolejne wodowanie !!!????? A Janusz spokojnie produkuje nawiewniki do Zaruskiego......( ostatnia fotka) ?
WALDENGERD Opublikowano 11 Lipca 2020 Opublikowano 11 Lipca 2020 Który to takie leki 50+ na potencję zażywa ..... kurka molek, mnie to też chyba czeka ..... ??? Hm, czy to działa w pozytywnym tego słowa znaczeniu .... ???
kaczma2 Opublikowano 11 Lipca 2020 Opublikowano 11 Lipca 2020 Zjechaliśmy się na teren Andrzeja. Była zabawa z modelami na wodzie, w tym pierwsze udane próby modelu na parę Marcina a także rozmowy przy zastawionym stole. To co było na basenie przedstawia film. Będą jeszcze inne relacje. 1
kaszalu Opublikowano 11 Lipca 2020 Opublikowano 11 Lipca 2020 (edytowane) Dzisiaj na zaproszenie Halinki i Andrzeja nasza wesoła kompania spotkała się na pikniku w Aleksandrowie pod Bydgoszczą, nad wprawdzie niewielkim ale za to bardzo gościnnym i urokliwym akwenem ! ? Były dyskusje o modelarstwie, wymiana poglądów, dzielenie się doświadczeniami, wodowanie na większej od wanny wodzie jachtu Janusza "Generał Zaruski" oraz pierwszego chyba w historii tego modelu prawykonania jachtu "Bałtyk" z napędem parowym Marcina ( o charakterze łodzi z okresu wiktoriańskiego z angielskiego Windermere), rejsy "Nordkapem" Kazia, "Halszką" Andrzeja a także pływanie moim "Kaszalutkiem", czyli parowym kutrem specjalnym do pływań działkowo- basenowo-kawowych !! ??? Nasze Panie też się nie nudziły, dzieląc się przy kawie, placku i innych atrakcyjnych ? napojach?? uwagami na temat naszych dokonań i nie tylko !!? Po zmaganiach pływających posilaliśmy się doskonałymi potrawami przygotowanymi przez nasze Panie ! Dzień minął szybko i w doskonałych nastrojach pożegnaliśmy gościnnych gospodarzy - do zobaczenia na następnym "pływającym pikniku" u mnie w Pieczyskach nad zalewem koronowskim !! Kilka fotek i filmików z tego sympatycznego dnia poniżej ! Miłym Gospodarzom jeszcze raz dziękujemy !! ? 20200711_123302.mp4 MOV_1040.mp4 MOV_1013.mp4 MOV_1021.mp4 20200711_124650.mp4 Edytowane 14 Lipca 2020 przez kaszalu 1 1
marcini59 Opublikowano 11 Lipca 2020 Opublikowano 11 Lipca 2020 Witam na wstępie chciałem szczególnie podziękować Andrzejowi i Halince za gościnę i wspaniałą atmosferę nie wspomnę o pysznościach jakie na nas czekały. W dniu dzisiejszym został uroczyście otwarty sezon modelarsko-szkutniczy na basenie u Andrzeja, Bałtyk na parę miał możliwość popływać na większym akwenie niż wanna Wymaga kilku poprawek ale i tak już jest nieźle. Poniżej kilka fotek i oczywiście filmik 1
Łuszpiński Opublikowano 12 Lipca 2020 Opublikowano 12 Lipca 2020 Dziękuję wszystkim za przybycie. Ja też uważam, że było OK.Witamy też nowego parowczyka kol Marcini. Jego model pierwszy raz posmakował wielkiej wody i to bardzo udanie. To jest już 4 model parowy w naszym gronie, co napawa wielką satysfakcją, chociaż prosiło by się o więcej. Fakt, że to trudny temat, ale mamy duże doświadczenie i chętnie pomożemy nowym adeptom . Pozostałe modele też prezentowały się znakomicie, ca nawet nasze Panie zauważyły i robiły fotki.Serdecznie dziękuję 2
kaszalu Opublikowano 13 Lipca 2020 Opublikowano 13 Lipca 2020 (edytowane) Popływali, pogadali, poświętowali i znowu do roboty !! ? Po udanym wodowaniu Janusz z energią ruszył do wykończenia kadłuba, nawiązał też kontakty z załogą prawdziwego jachtu "Generał Zaruski" i zdobył od bosmana zdjęcia niektórych elementów oryginału, co do których były wątpliwości wykonawcze. Teraz zaopatrzony w dokumentację fotograficzną - szczególnie kompasu i tabliczek znamionowych - kończy model. Nabył też prasę do zaciskania remizek i kausz na żaglu - bardzo się nam wszystkim przyda !! ? Ja z Andrzejem - naszym sobotnim gospodarzem imprezy - dostaliśmy zapędu do dokończenia naszych bocznokołowców parowych, aby przy następnym wspólnym zdjęciu parowce stały od brzegu do brzegu tego niebieskiego "akwenu" ??? Jak widać impreza pozwoliła naładować wszystkim akumulatory i pozytywnie wpłynęła na morale ekipy - jest prerogatywa do zorganizowania następnej, tym razem u mnie w Pieczyskach NAD ZALEWEM KORONOWSKIM gdzieś na początku sierpnia - tak więc szanowna braci modelarska, PROSZĘ SZYKOWAĆ KLAMOTY, O SZCZEGÓŁACH BĘDĘ INFORMOWAŁ !!! ? Jest też inna dobra wiadomość - moja wnuczka właśnie skończyła 8 miesięcy - chyba muszę zacząć robić jej jakąś łódkę do zabawy !! ? Edytowane 13 Lipca 2020 przez kaszalu
jamyk Opublikowano 14 Lipca 2020 Opublikowano 14 Lipca 2020 Duże dzięki Andrzej za pomoc mogę teraz pisać, jutro odbieram prasę 1
kaszalu Opublikowano 14 Lipca 2020 Opublikowano 14 Lipca 2020 (edytowane) Witamy znowu Janusz wśród aktywnych na forum po powrocie z cyfrowego wykluczenia !!! ?? Teraz już sam możesz wstawiać fotki z realizacji "Zaruskiego" , tylko dobrze zabezpiecz sobie hasło przed zagubieniem !!! ? Ale jeszcze dzisiaj wstawię ostatnie fotki z produkcji nawiewników do tego zacnego jachtu ! Edytowane 14 Lipca 2020 przez kaszalu 1
kaszalu Opublikowano 19 Lipca 2020 Opublikowano 19 Lipca 2020 (edytowane) Janusz się spręża i kończy "Zaruskiego" ? Edytowane 19 Lipca 2020 przez kaszalu 1
kaszalu Opublikowano 22 Lipca 2020 Opublikowano 22 Lipca 2020 (edytowane) Urlop w trakcie !! ? Razem z kuzynem Tomkiem z Kołobrzegu dzielnie walczymy z modernizacją mojej działkowej łazienki, a w przerwach relaksujemy się nad zalewem żeglując sobie jachcikami RC. Kilka fotek z dzisiaj ! 20200722_190706.mp4 Edytowane 22 Lipca 2020 przez kaszalu 1
kaszalu Opublikowano 24 Lipca 2020 Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) Film z pływania jachcikami RC "się skwasil" podczas przesyłania z powodu słabego transferu na działce !! ? Później poprawię, bo znowu z działki będzie to samo !! Edytowane 24 Lipca 2020 przez kaszalu 1
Rekomendowane odpowiedzi