Marek_Spy Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Super macie modele, troche zazdroszcze oczywiscie pozytywnie. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka
kaszalu Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zapraszamy do kompanii - wstawiaj fotki z pływania swojej żaglówy - chętnie popatrzymy !!!?
kaczma2 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Andrzej, a kiedy ty zaprezentujesz nowy model dla siebie. W Kołobrzegu bedzie więcej modeli niż ty nasz.
Marek_Spy Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zapraszamy do kompanii - wstawiaj fotki z pływania swojej żaglówy - chętnie popatrzymy !!!Pogoda, albo nie wieje albo leje. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka
kaszalu Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 (edytowane) Spoko Kaziu - stocznia już przyjęła zamówienie na statek dla mnie !!! ? Wkrótce zaczynają prace na pochylni Vulcan, a nawet coś już tam mają "zdłubane" ... !!? Edytowane 31 Sierpnia 2020 przez kaszalu
kaszalu Opublikowano 1 Września 2020 Opublikowano 1 Września 2020 (edytowane) "Zaruski" zapokładowany !! ? I nawet z rozrywkową załogą !!? Edytowane 2 Września 2020 przez kaszalu 1
marcini59 Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 Cześć Świetne te napisy jak je zrobiłeś ? Ja zaczynam prace nad nowym kociołkiem wstępny szkic w załączeniu, uwagi mile widziane
kaszalu Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 Dodał bym jeszcze wlew wody do kotła ( no chyba że chcesz wlewać wodę przez gniazdo zaworu bezpieczeństwa po jego wykręceniu ) , opłomki w płomienicy bliżej płomienia i otwieraną pokrywę wyczystkową w dymnicy pod kominem !! ? Rurkę przegrzewacza pary warto by ze dwa razy spiralnie zawinąć w dymnicy !
marcini59 Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 Dzień Dobry Andrzej- będzie spirala w przegrzewaczu pary tak zrobię , woda będzie wlewana poprzez odkręcany zawór bezpieczeństwa. Zapomniałem jeszcze o wyjściu na manometr to też będzie. W dniu dzisiejszym pierwszy raz wytoczyłem sobie i nagwintowałem takie nakrętki do przykręcenia płynowskazu, chyba w nagrodę sobie zrobię drinka hi hi Szczególne podziękowania dla Andrzeja Łuszpińskiego którego wskazówki bardzo mi pomogły. Oraz dla Andrzeja "Kaszalu" za doradzenie jaki uchwyt kupić.
jamyk Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 Marcin witam te napisy zostały wycięte laserem i potem na taśmie przyklejone do ramki na żywice? . Jak na pierwszy raz toczenie to super ?
kaszalu Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 (edytowane) Zestaw tokarski oraz wyrób wygląda profesjonalnie !! ? Witamy w gronie minitokarzy !!! ? Zawsze chętnie służę pomocą !! Ps. Po toczeniu i oczyszczeniu miotełką suportu z wiórów zawsze warto lekko przesmarować łoże ( prowadnice suportu) olejem maszynowym dla konserwacji i smarowania ! Edytowane 3 Września 2020 przez kaszalu
Marek_Spy Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 Jeszcze chwila i tokarke kupie Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka
kaszalu Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 (edytowane) No to Marek podpuszczamy, podpuszczamy dalej......? Dla rozwoju modelarstwa !!! ? Edytowane 3 Września 2020 przez kaszalu
Marek_Spy Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 Krzeselko nie pasuje do tokarki Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka
Marek_Spy Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 Bo to raczej do wypoczynku Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka
kaszalu Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 (edytowane) To na spotkania i modelarskie pogaduszki !! Edytowane 3 Września 2020 przez kaszalu
Marek_Spy Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 Szkoda ze to drugi koniec Polski bo tez mam taki fotelikWysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka 1
kaszalu Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 Chcieć to móc - zapraszam !!! ? W dwa foteliki będzie raźniej !!! 1
kaszalu Opublikowano 6 Września 2020 Opublikowano 6 Września 2020 (edytowane) Dzisiaj nareszcie trochę powiało i można było w końcu wytrymować "Victorię" w normalnych warunkach wiatrowych !! Dokonaliśmy tego razem z Januszem ( pokazał pazur wytrawnego regatowca RC? !! ) w jego letniej bazie w marinie klubu Pasat w Pieczyskach ! Łódka po trymowaniu chodzi elegancko !!!? Kilka fotek z tego wiekopomnego wydarzenia poniżej ! Na koniec zabawy popływaliśmy jeszcze historycznym modelem kolegi Andrzeja - made in USSR ale wciąż pływa ! MOV_1340[1].mp4 MOV_1347[1].mp4 Edytowane 6 Września 2020 przez kaszalu dodano filmy !
Rekomendowane odpowiedzi