kaczma2 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Badboy wystawił na sprzedaż silnik i inne do mono1 na forum ModelTeam. Pływanka nie ma, pogoda w skrócie, c d d
kaszalu Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 No właśnie - obawiam się , że po daniu pełnej mocy ukręci wał giętki ... Pewnie z jakimś zapasem ale dobrany jest do mocy zastosowanego napędu !
mike217 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Trzeba by zobaczyć jakiej średnicy ten wał tam jest. standardy są 3,20mm, 4,76mm i 6,35mm. 3,20 wytrzymuje napęd w mono 2 na 1200W.
kaszalu Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Muszę zapytać Smyka - on to miał rozkręcone - może zmierzył średnicę wału !
Senior Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Andrzej - silnik, o którym pisałem, jest dostępny w HK (nabyłem i czekam na dostawę). Co do krzaczków - ni cholery nie kumam.
kaszalu Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Noo - bo już myślałem że 深圳市飞速达电机有限公司 !!
kaczma2 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Andrzej, a może zrobić któryś z tych kutrów.
kaszalu Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Fajne - militarny podoba mi się ze względu na innowacyjną architekturę - nie masz więcej zdjęć, jakiegoś poglądowego planiku albo linka do strony skąd jest zgarnięty? Ps, Coś znalazłem ! http://www.dockstavarvet.se/Files/Movies/Fast_Patrol_Craft/ https://www.youtube.com/watch?v=u5NUcl1GeL0#t=15
kaczma2 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Wiedziałem, że się spodoba. Podoba mi się malowanie pozostałych. Są plany ogólne w pdf a więc można powiększyć a resztę szczegółów ze zdjęć i z filmów. Jest film w wersji bez uzbrojenia. Raptor. www.pellaship.ru Są ładne holowniki i inne.
pawel.mat33 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Ciekawy model łódki, ciekawy jestem gdzie chcesz testować swój model? Łatwo można nim sterować?
kaczma2 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Najpierw trzeba zbudować a z pływaniem nie ma problemu.
mike217 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Panowie, gdzie jest jakaś woda dostępna oprócz kanału bo mam model do opływania.
kaszalu Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Balaton przy Polance; Glinianka za Jyskiem przy Kamiennej - Gdańskiej ;Myślęcinek - jeziorka ; Pieczyska nad Zalewem Koronowskim; Piecki - Chmielniki za Brzozą Bydgoską; Borówno .... Lodu chyba nie powinno już być po tylu dniach ciepłych ! Powiedz kiedy i gdzie to damy ci ochronę z asystą !! Ps. A który speedysmok dorósł do opływania - focię poprosimy !
kaczma2 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Jeszcze są zakola Brdy. Koło mostów na Focha, widok z wiaduktu warszawskiego, tor regatowy i inne.
mike217 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Kaszalu na tym forum w Dziale lądowe i szkutnicze prowadzę relacje z budowy modelu Ofshore 45. Zapraszam do oglądania. PS to gdzie woda jest w okolicy to ja wiem.. pytam gdzie nie ma lodu bo na chmielnikach i zalewie jest... Kaczma ... zakola Brdy powiadasz... Jak tam Ci coś utonie to nawet ja nie pomogę..
kaszalu Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 W oderwaniu od tematyki czysto modelarskiej . Kiedyś siedząc przy dobrym whiskaczu z moim kuzynem Tomkiem z Kołobrzegu z którym pływamy razem pod żaglem po Bałtyku w realu ( a jest on również zapalonym wędkarzem) wypłynął temat zanęcania "dużej sztuki" i związane z tym szczegóły techniczne. Pomijając wszystkie szczegóły rozmowy postanowiłem wykonać dla niego łódkę zanętową która pomogła by mu zanęcić i odłowić ową dużą sztukę ( mam nadzieję na jej konsumpcję w formie zakąski pod owego whiskacza ...) ! Założenie było takie, że łódka ma być raczej niewielka i "kompaktowa" , pozwalająca na łatwy transport i przechowywanie , a jednocześnie powinna przypominać realne kutry i umożliwiać również rekreacyjne pływanie przyjemnościowe z wnuczkiem Tomka i karmienie kaczek .... Wyzwanie dość trudne, bo dostępne kadłuby łodzi zanętowych były albo duże, albo specjalizowane tylko do zanęcania i nie przypominały realnych jednostek . Ale po pewnych poszukiwaniach udało się znaleźć kadłub który spełniał by postawione założenia . Właśnie jestem w trakcie budowy takiego cudeńka - odłożyłem na razie inne produkcje , kilka fotek i filmik w załączeniu . Wodowanie planowane w marcu, połów "dużej ryby" pewnie w kwietniu albo maju - konsumpcja połowów i wymienionego wyżej "whiskacza" realizowana na bieżąco w dobrym towarzystwie . Relacja będzie kontynuowana. Na wstępnych próbach winda " rzucała" kilogramem mąki z wielką łatwością , myślę że z 1, 5 kg zanęty poradzi sobie "śpiewająco" ( serwo windowe Hitec HS 855 BB ). Napęd silnik klasy 500 ; długość kadłuba 630 mm; szer 230 mm ); pompa wody chłodzącej silniki i regler naprzód-stop-wstecz; sruba Graupner fi 40 trzyłopatowa lewa.
mike217 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 http://pfmrc.eu/index.php?/topic/48691-ofshore-45/page-6 Zapraszam, model doczekał się wody. Powstawał od maja zeszłego roku.
kaszalu Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Oglądałem, oglądałem... - Super !!
Senior Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Michał - model cacuszko. Gratuluje i zazdroszczę. Widać rękę fachowca. Czytałem publikację w "Modelarzu" z grudnia o ECO - rozumiem że Twoja. Polecam wszystkim zaczynającym zabawę tego typu modelami pływającymi.
mike217 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Nie mam nic wspólnego z modelarzem wydawanym przez Ligę obrony kraju. Wszelkie teksty są autorstwa Maćka Kozłowskiego. Model budowałem mozolnie od maja i gdyby nie defekt 1 silnika to by pływał dużo szybciej. Najwięcej czasu pochłonęło jednak malowanie.
Rekomendowane odpowiedzi