majula7 Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Extra zakończyła żywot - przyczyna po wielu kretach, aby model prawidłowo latał dostał wyważenie ze śruby na końcówce skrzydła, które wypadło podczas beczki, co spowodowało spotkanie z matka ziemia Umarl krol niech zyje krol teraz czas na diabla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Nowka nie smigana na nowy sezon Obok extrim kryty sky loft ~najwieksze badziewie na swiecie cale szczescie kupilem coverall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Dlaczego badziewie? Właśnie mam zamiar pokryć nim skrzydła.Napisz coś więcej bo jeszcze mam czas na zmianę decyzji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Coverall to jest to, nie wiem jakie masz doswiadczenie ale sky loft to shit i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Nie mam żadnego doświadczenia ,tylko japonka i oratex. Lecz teraz chciałem spróbować czegoś innego. Ten koveral mi sie podoba.Czym go malujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Ostatnio kleilem lakierem akrylowym pozniej naciagam opalarka lakier akrylowy i farby w spreyu ostatnia warstwa to lakier samochodowy dwuskladnikowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Ładne ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 To akurat nie ma znaczenia plywaki przytyly bo okleilem coveralem wiec bedzie szal bo nie mam pewnosci ze sie oderwie od tafli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Czy możesz pokazać jak wygląda model z boku wraz z pływakami? Z góry mam wrażenie, że pływaki są wysunięte bardzo do przodu i chciałby zobaczyć gdzie masz lokowany redan względem SC. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 tak to lata http://youtu.be/AKGDTEvoGOo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 męczący start Moim zdaniem model strasznie siedzi tyłem w wodzie bo ma zbyt do przodu wysunięte pływaki, dlatego nie chciał wyjść na redan. Wyrwałeś go z wody dość daleko i trudno ocenić w jakiej był pozycji ale miałem wrażenie, że niewiele brakło do przeciągnięcia, miał małą prędkość przy odejściu z wody. Miejsce do latania klimatyczne, gratuluje udanego lotu. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Dobra walka byla hehe Redan tak z cm przed sc wiec raczej ksiazkowo generalnie ,,takim" modelem z wody latalem ponad 2 lata temu ale inne czasy no i inne plywaki no i model nowka niesmigana. Musze go wyprobowac jak nie bedzie wiac i zobacze co i jak To akrobat wiec loty z wody dosc trudne ale zajawka pierwsze klasa, oczywiscie jak rybki nie biora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Pływaki kupne czy sam robiłeś? To że model akrobacyjny nie znaczy, że będzie źle latał z wody. Będzie na pewno ciężki na sterach i nie będzie tak ochoczo kręcił beczek ale powinien dawać sporo frajdy z hydrolatania. Zobacz na mojej stronie www model Rafik, klasyczny Fun-fly a startuje z wody bardzo poprawnie i potrzebuje do wyjścia na redan max 20mb. Ustawienie redan/SC książkowo dla modeli swobodnie latających wg. Schiera ale to nie jest dobre ustawienie dla Twojego modelu. Na swojej stronie www pokazuję inny sposób wyliczenia tej relacji i moim zdaniem lepiej się sprawdza pokazane tam ustawienie. Przesuń redan do tyłu o 2cm i sprawdź ponownie, moim zdaniem model znacznie szybciej wejdzie w fazę ślizgu. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Plywaki robione ze styropianu wzmocnone weglem i plaskownikiem stalowym jako struktura nosna oklejone koveralem i malowane farba akrylowa Poprzednik rowniez potrzebowal troche miejsca aby sie oderwac z tafli ale beda eksperymenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Plywaki robione ze styropianu wzmocnone weglem i plaskownikiem stalowym jako struktura nosna oklejone koveralem Ło matko. Stal, węgiel i koveral. Po co tak ciężko, przecież to mały modelik i nie potrzebuje pancernych pływaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Plywak styro przez srodek od gory plaskownik stalowy (taki do karton gipsu) z boku 20cm wzmocnienie weglowe- takie moje doswiadczenia wczesniej zniszczylm 3 kpl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi