Gość Anonymous Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Posiadam pakiet 2200mAh, który waży 177g. Poszukuję pakietu o pojemności ok.3000mAh i podobnej masie. Czy takie występują? jeżeli tak to proszę o podanie nazwy i gdzie kupić. Zachowanie masy jest dla mnie bardzo ważne z uwagi na wyważenie modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Podaj jeszcze ilość celi. Masa będzie większa w okolicy 200 gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 3cele 11,1V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 A i zapomniałem. Jakie prądy powinien oddawać. Bo pakiety z małym C ważą troszkę mniej niże te z większym. Masa będzie większa w okolicy 200 gram. Mała gafa z mojej strony. Przeglądając polskie z zagraniczne sklepy to waga pakietu o takiej pojemności kształtuje się w okolicy 290gram. http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5721 http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4889 http://nastik.pl/pakiet-lipol-3300mah-3s1p-111v-p-1220.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Piotr78 napisał: Posiadam pakiet 2200mAh, który waży 177g. Poszukuję pakietu o pojemności ok.3000mAh i podobnej masie. Czy takie występują? jeżeli tak to proszę o podanie nazwy i gdzie kupić. Zachowanie masy jest dla mnie bardzo ważne z uwagi na wyważenie modelu. Takie rzeczy to tylko w Erze! Taki żarcik - przepraszam :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbsokol Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Mam pytanie, może nie w temacie, ale nie chciałem zakładać nowego wątku. Czytałem, że pakiety przechowuje się naładowane w 70% i z tym jest związane moje pytanie. W jaki sposób sprawdza się w jakim procencie są naładowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Napięcie pakietu bez obciążenia jest wskazówką. Powinien wskazywać coś w okolicach 3,8-3,9v. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Troszkę przeglądnąłem oferty sklepów i faktycznie takie rzeczy to tylko w erze :evil: Zdecyduję się jako drugi pakiet kupić coś podobnego. I tu pytanie: Co sądzicie o poniższych pakietach lub co możecie polecić innego.W modelu (elektroszybowiec) jest zamontowany silnik 3F z regulatorem 25A. KOKAM 2100 mAh 11,1V 30C ARCS 2200mAh 11,1V 18C FULLYMAX 2250 mAh 11,1V 16C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Jeśli pominąć cenę, to bez wątpienia najlepszy z tych, to kokam. ARCS-ostatnio był jakiś wysyp wadliwych pakietów tej firmy(można poczytac tutaj). Ja bym nie ryzykował. Stoje przed podobnym wyborem i biorę pod uwagę jeszcze firmę 3E model-cena niska,a opinie dobre. Jeśli wkrótce będą dostępne być może wypróbuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 3E model-cena niska,a opinie dobre. nie tylko cena jest niska prąd który oddają również, a co do pakietów FullyMax to używam ponad sezon, posiadają około 500 cykli, kilka razy przekroczyłem maksymalny prąd :oops: a wchodzi w nie 7/10 pojemności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Ja mogę potwierdzić zdanie Adama, miałem ARCS'a z wadą fabryczną, wymieniłem na Kokama i jestem zadowolony. A można zastanawiać się jeszcze nad pakietami Loong Max, lup Zippy-R z HobbyCity, też są ponoć niezłe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 posiadają około 500 cykli Jestes pewny, ze az tyle?? Nie wierze, ze lipolki by tyle przezyly. A co do akusow to zdecydowanie polecam Flightpowery. Najnowsza wersja EVO Lite. 3s 2100 waza 158g, a 3s 2500 - 184g. Cena odpowiednio 156 i 184zl plus koszty przesylki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Jestes pewny, ze az tyle?? Nie wierze, ze lipolki by tyle przezyly. tak jetem pewny, ciągnąłem z nich zazwyczaj małe prądy( 10A< przy pakiecie 1050mAh 20/30C), co prawda nie oddają już takich prądów jak na początku ale dalej je używam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloo255 Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Nie kupuj ARCS, ja mialem rozne ARCS i wszystkie były do d... Zas 3e model sadze ze sa lepsze od znacznie drozszego fullymaxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.