Kuba.j Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 nie ma niedaleko mnie żadnego lotniska i nie znam zadnego modelarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Kuba Zajmij sie modelami typu jaskółka doklej silnik od rakiety typu Saturn i będziesz miał jeta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba.j Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 przecież saturn nie jest odrzutowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Adminowi radzę zamknąć temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba.j Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 czemu aha od rakiety sorry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Kuba Zajmij sie modelami typu jaskółka doklej silnik od rakiety typu Saturn i będziesz miał jeta W sumie ciekawy eksperyment. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 No szpieg ma racje, lepiej zajmij się modelami typu jaskółka.Ja w twoim wieku jeszcze składałem tylko modele F1N dopiero w moje 12 urodziny dostałem model pelikan a potem zapisałem się na modelarnie.A teraz praktykuje budując modele z depronu.Oczywiście jestem bardzo uzależniony od rodziców więc buduje modele takie do których moge włożyć wyposażenie ze starego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 No szpieg ma racje, lepiej zajmij się modelami typu jaskółka.Ja w twoim wieku jeszcze składałem tylko modele F1N dopiero w moje 12 urodziny dostałem model pelikan a potem zapisałem się na modelarnie.A teraz praktykuje budując modele z depronu.Oczywiście jestem bardzo uzależniony od rodziców więc buduje modele takie do których moge włożyć wyposażenie ze starego modelu. DOKŁADNIE TAK !!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Nie ma czegoś takiego jak trenerki edf Edf to jest edf a trenerk to trenerek Czyli co, nie ma trenerków spalinowych (lub elektrycznych) a jedynie ogółem spaliniaki (lub elektryki) czyli można rzec extry po 3 metry rozpiętości ? Za sekundę mogę do górnopłata wpakować napęd EDF nad skrzydłem i będę miał trenerka EDF, ktoś takie modele wymyśla właśnie po to aby nie rzucać się na głęboką wodę. I ba, takie modele po prostu istnieją. To jest przykładowy trenerek edf, model bez lotek, samostateczny lecz z turbiną (FlyZone Diablo). I uwierz mi, że różnica w lataniu (trudności) jest znaczna w porównaniu choćby do prostej F-18 64 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 zacznijmy od tego to co masz na fotce to nie trenerek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Nie ma czegoś takiego jak trenerki edf Edf to jest edf a trenerk to trenerek Aby na pewno? http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/SAMOLOT-ZDALNIE-STEROWANY/Samoloty-elektryczne-ARF/ELECTRIFLY-SYNCRO-EDF.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba.j Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 gdzie można się zapisać na taką modelarnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Ja jestem z Warszawy i nie zabardzo wiem gdzie u was są modelarnie, ale wsutkaj w internet "zajęcia modelarskie Kraków" i napewno Ci coś wyskoczy.U mnie to w prawie każdym domu kultury są takie zajęcia a ja chodziłem do Pałacu Kultury i Nauki na modalrnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba.j Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 aha dzięki co to za model na tym filmiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stdarek80 Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 chyba najbardziej cenione jety pośród modelarzy na calym swiecie http://www.skymasterjet.com/RTF.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes_wojtek Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Kuba.J - jeśli jeszcze czytasz ten wątek i to forum: Latanie JETami jest drogie: od 20 tysięcy złotych w górę za samolot to sporo nawet jak zarabiasz milion złotych rocznie (czego Tobie z całego serca życzę) Do tego dochodzą inne trudności np.: konieczność przeglądu turbiny co parę godzin pracy, miejsce potrzebne na latanie (dużo oraz z daleka od ludzi i zabudowań) nie mówiąc o czasie potrzebnym na zarobienie tego miliona rocznie, co dodatkowo ogranicza czas jaki możesz przeznaczyć na latanie. Dlatego większość z nas wybiera EDFy (czyli "JETy elektryczne"). Takiego prostego w lataniu JETa elektrycznego (lub jak kto woli "trenerka EDF") możesz sobie kupić już za kilkaset złotych, np.: http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/SAMOLOT-ZDALNIE-STEROWANY/Samoloty-elektryczne-ARF/ELECTRIFLY-SYNCRO-EDF.html Potem jak już rozbijesz na amen i/lub zapragniesz czegoś szybszego to masz calą masę gotowych do lotu EDFów, np: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__424__191__Planes_Parts-EDF_Jets.html A potem jak już to przestanie ci wystarczać (a umiejętności naturalnie wzrosną) to kupisz sobie sam KIT (skorupę): http://www.bananahobby.com/electric-rc-edf-fighter-jets.html#loadContent.filterValuesRequest,filter_id_48_51=48|51,pageGroup=1,pageNumber=1 ...a do tego jakiś topowy napęd EDF: http://shop.tw-tornado.com/category.php?id=46 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Jurek_O., dnia 27 Sty 2013 - 11:41, napisał: Panowie, skąd bierzecie takie kwoty? Nie przeczę, że na model jeta nie można wydać 25 tyś. zł, bo można i więcej, ale żeby poczuć zapach spalonej nafty o poranku i usłyszeć dźwięk prawdziwej turbiny w zupełności wystarczy 6 tyś zł. Sam tak zacząłem przygodę z jetami RC kupując używanego treningowego odrzutowca i używaną turbinę. Do tego sam zrobiłem podwozie z hamulcami i inne drobiazgi. Musiałem też nauczyć się wiele nowych rzeczy, bo obsługa silnika turbinowego to zupełnie inna bajka w porównaniu do np. benzynowych silników tłokowych. I nie porównujcie elektrycznego odkurzacza z turbiną, bo to są dwa różne napędy.Pozdrawiam, Jurek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Masz rację Robert !! Samemu można zrobić tanio jeta według planów , i wyposażyć go w używany napęd . A poza tym duży model 3D ile kosztuje ????? , a elektryczny "jet" odpowiednich rozmiarów ????? Więc nie mówcie że napęd turbinowy jest drogi , on jest porównywalny a w niektórych wypadkach tańszy ! Jeżeli ktoś chce latać modelikami o rozpiętości +/- 1 metr ,to wtedy można powiedzieć o tańszym lataniu . Pozdrawiam Lucjan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackos Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Czy ktoś z kolegów zna adresy giełd z takimi turbinami z drugiej ręki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Czy ktoś z kolegów zna adresy giełd z takimi turbinami z drugiej ręki Witaj ebay.de http://www.ebay.de/sch/Jets-Turbine-/28808/i.html?_catref=1&_trksid=p3286.c0.m1538 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi