Skocz do zawartości

Karta do programowania regulatorów redox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy któryś z kolegów z Warszawy posiada kartę jak w temacie i lata czasami na Bródnie przy cmentarzu?

Chyba źle zaprogramowałem zakres drążka i teraz silnik tylko lekko kręci ale dopiero po wytrymowaniu przepustnicy na max.

Dodam że z poziomu aparatury nijak nie mogę wejść do programowania regulatora.

Ktoś? Coś?  :)

.

.

.

Chyba że ktoś zna sposób na zresetowanie tego regulatora bez użycia tej karty?

Opublikowano

Masz instrukcję do regla REDOX ??

Zresztą to tylko redox... włączasz aparaturę dajesz gaz na full podpinasz zasilanie odbiornika i zjeżdżasz gazem do minimum.

Opublikowano

Heh :) tak to i ja potrafię :).

Mam instrukcję i potrafię programować drągiem.

Problem polega na tym że podczas pierwszego odpalenia regla zapomniałem o rewersie na 3 kanale, silnik ruszył a ja nieświadomie szarpnąłem drążek.                                     Myślę że zakres pracy został zaprogramowany błędnie bo teraz nie mogę ustalić w jakim położeniu drążka regiel wykryje jako 'górne' aby wejść w program.

Dopuszczam też opcję że coś się nadpaliło (pomimo tego że nie widać żadnego zkopcenia w środku i wszystkie luty są ok) ponieważ silnik delikatnie kręci dopiero przy ustawieniu przepustnicy na 120%.

Rozumiem że opcji "coś tam zewrzyj może się uda" nie ma?

Dlatego nie chcę kupować karty bo sprzęt raczej nie za dobry i nie chcę brnąć w to dalej więc pomyślałem że gdyby ktoś miał to możnaby spróbować.

Dzięki za chęć pomocy jednak to nie przejdzie :)

Opublikowano

No jednak czasem warto posłuchać starszego .....stażem :)

Dzięki Patryk - ja ciągle trymowałem do góry bo myślałem że skoro tak chodzi to tak uda się programować a tu Zonk.

Już wszystko śmiga jak należy.

Pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.