Skocz do zawartości

MX-16 - pytanie odnośnie klapolotek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Chciałem się Was zapytać, jak w MX-16 ograniczyć wychylenie lotki po wychyleniu jej jako klapolotki? Dokładniej mówiąc, mam na myśli sytuację, w której po wychyleniu klapolotek, nie chcę, aby podczas pełnego wychylania drążka lotek, lotka opuszczona w dół, była dodatkowo wychylana, ponieważ nie ma już miejsca do dalszego ruchu. Klapolotki mam wychylane za pomocą drążka gazu (free mixer: c1->ail). Wiem, że odp. być może jest w instrukcji, ale prawdę mówiąc, ze względu na ogromną ilość nauki nie mam czasu na dogłębną analizę jej, a z szybkiego przeglądnięcia, wywnioskowałem, że to diff. red. załatwi sprawę, ale niestety tak nie jest, dlatego proszę Was o pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Masz na pewno w menu zakres ruchu serw w procentach, można też zrobić to w opcjach D/R. Ja mam starszą wersję więc nie podam na tacy.

Opublikowano

W menu ustawiania serw nie masz ustawiania limitu?

Jak nie ma tego w nadajniku, to w menu odbiornika mozna ustawic limity w menu RX serwo

Opublikowano

Bartek,

Z tego co sie orientuje to masz problem :(

W menu Servo adjustment wychylenia regulujesz Travel adj. Jezeli masz opcje przejsc bardziej w prawo (ale watpie pewnie to jest wyciete programowo) to tam mozna ustawic limit wychylen. Brak tych ustawien byl miedzy innymi dla mnie powodem zmiany radia.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.