GEX999 Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Witajcie! Chciałem się Was zapytać, jak w MX-16 ograniczyć wychylenie lotki po wychyleniu jej jako klapolotki? Dokładniej mówiąc, mam na myśli sytuację, w której po wychyleniu klapolotek, nie chcę, aby podczas pełnego wychylania drążka lotek, lotka opuszczona w dół, była dodatkowo wychylana, ponieważ nie ma już miejsca do dalszego ruchu. Klapolotki mam wychylane za pomocą drążka gazu (free mixer: c1->ail). Wiem, że odp. być może jest w instrukcji, ale prawdę mówiąc, ze względu na ogromną ilość nauki nie mam czasu na dogłębną analizę jej, a z szybkiego przeglądnięcia, wywnioskowałem, że to diff. red. załatwi sprawę, ale niestety tak nie jest, dlatego proszę Was o pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Masz na pewno w menu zakres ruchu serw w procentach, można też zrobić to w opcjach D/R. Ja mam starszą wersję więc nie podam na tacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 W menu ustawiania serw nie masz ustawiania limitu? Jak nie ma tego w nadajniku, to w menu odbiornika mozna ustawic limity w menu RX serwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Wrzuc to w fazę lotu, ja mam landing, a potem to już w phase trim ustawiasz wartosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Bartek, Z tego co sie orientuje to masz problem W menu Servo adjustment wychylenia regulujesz Travel adj. Jezeli masz opcje przejsc bardziej w prawo (ale watpie pewnie to jest wyciete programowo) to tam mozna ustawic limit wychylen. Brak tych ustawien byl miedzy innymi dla mnie powodem zmiany radia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 To dlatego pisałem ze jak nie ma w menu nadajnika to to ustawia sie w odbiorniku. I po problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 12 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. W końcu zrobiłem to poprzez ograniczenie wychylenia w ustawieniach odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi