pepcio Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Witam! Do tej pory moje modele miały jedno serwo na lotki .Teraz mam w modelu dwa osobne serwa. Mam aparaturę FC-16..Instrukcja jest w języku "nie po polskiemu". Sugerowano mi żeby kupić kabel "Y" i to rozwiąże problem.Może jest opcja połączenia do innego kanału (wolny). Nie chcę niczego namącić.Czy trzeba się liczyć z dokupieniem dodatkowego miksera. Czy w tej aparaturze jest już taka funkcja ? Aparatura jest w standarcie. Moje tłumaczenia tekstu są niedoskonałe i nie mogę się doczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Jeżeli nie masz komputerowego nadajnika, w którym możesz ustawić 2 serwa na kotki, to pozostaje ci zrobienie lub kupno kabla Y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Mialem FC-18 (troche inne menu co prawda jest ) i troche pamietam posilkuje sie tez twoim skanem. Zapomnij o kablach Y nie potrzebujesz ich. W programie Universal jezeli podlaczysz drugie serwo pod kanal 5 to beda dzialaly te serwa jako lotki sterowane poprzez kanal 1, sterowanie kanalem 5 spowoduje sterowanie jak klapami. Tylko to trzeba aktywować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Z tego skany wychodzi że możesz podłączyć serwo drugiej lotki pod kanał 5(jeślich chcesz mień też klapolotki) lub pod 7, możesz wtedy ustawić różnicowe wychylenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_S Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 @Marcin - napisałeś żeby napisać? Radio ma wszystkie niezbędne funkcje. A teraz do rzeczy. Jeżeli chcesz mieć klapolotki drugie serwo podpinasz pod kanał 5 i włączasz mix flaperon. Jeżeli chcesz mieć tylko różnicowość lotek to podpinasz się pod kanał 7 i włączasz mix diff. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Wielkie dzięki! Trochę mnie "oświeciliście".Prawdopodbnie obejdzie się bez kabla "Y". Muszę sie jeszcze z tym przespać i jutro zakombinuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi