Dragon_X Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Witam, ponieważ stan kadłuba mojego szybowca pozostawia wiele do życzenia szukam dla niego alternatywy. Szkrzydla mają 1420mm rozpiętości, ok 50-55% centropłat, reszta uszy. Myślę nad zbudowaniem laminatowego ale szukam też balsowej alternatywy. Czy moglibyście coś polecić Ew. Jakieś plany udostępnić? Naprawiłem ten uszkodzony kadłub ale raczej jego dni są policzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Napisz nazwę szybowca, wrzuć jakieś fotki aktualnego kadłuba i twoich skrzydeł. Ktoś na pewno wtedy bardziej Ci pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Popołudniu zrobię i wstawie, jedno i drugie w trakcie remontu, bez poszycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 http://forum.aerodesignworks.eu/viewtopic.php?f=61&t=415 Może coś ten link pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Obiecane fotki rozpiętość 1420mm, długość kadłuba 870mm najbardziej odpowiadałby mi kadług w stylu jak w tym wątku: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/26017-mosqito-260-elektroszybowiec-w-wersji-kit/ bardzo proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 18 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Biorąc pod uwagę prawie ta samą rozpiętość skrzydeł myślę nad zaadaptowaniem kadłuba od toto 0 lub toto 2, chyba ze ktos mógłby zaproponować cos innego. Co o tym pomyśle myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Toto 1 miał 140cm rozpiętości, zrób z tego kadłub tyle że balsowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 21 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Tak właśnie myślałem nad toto, ale naprawiłem i wzmocniłem obecny kadłub, dorobiłem owiewkę i zobaczymy jak będzie latał, jeszcze kadłub musze tylko okleić solarfilmem, dziękuję za podpowiedzi, jak padnie ten kadłub będzie od toto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi