robertus Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 http://vod.pl/programy-tv/portrety-wojenne-jan-zumbach/q4dfh#0 Ciekawy, aczkolwiek nieszablonowy film. Na początku nie podobały mi się wstawki animacyjne, ale potem spodobało mi się takie lżejsze podejście do człowieka. Bez patosu jaki w takich sytuacjach lubi sie pojawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Po przeczytaniu książeczki autorstwa Jana Zumbacha pt.: "Ostatnia walka" śmiem twierdzić, że film jest słaby, niemniej jednak jako zachęta do dalszych studiów tematu ewentualnie może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Mam ta książkę i kilka razy przeczytałem. O filmie pierwsze słyszę, trzeba będzie porównać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 do bami z filmem u mnie blokada jest bo jestem poza pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Szkoda ze sam nie opowiedział swojej historii jak Tadeusz Góra w Dziennik pilota Góry... Kiepska produkcja, książka o wiele lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Przeczytałem ksiażkę, świetna jest. Z Zumbacha to niezły łobuz był Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 U mnie w salonie wisi zdjecie bardzo duze, ok 80 na 50 cm. Dostalem je po zmarlym angliku Bryanie- koledze z klubu modelarskiego w ubieglym roku. Zaskoczylo mnie ze rodowity anglik mial cos takiego u siebie- na pierwszym planie Hurrican, na drugim Spitfire a za nim Wellington. leca gdzies nad Kent widac w tle kanal La Manche, zdjecie moze sprzed kilku lat. Na dole podpisy pilotow z bitwy o wielka brytanie.... 1.Ten Spitfire ma polskie znaki 2. oznaczenie ma.... DRF...czyli ten na ktorym latal Zumbach.... 3- I dlatego wisi dumnie na scianie )))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Czytałem książkę, widziałem film. Ksiązka zdecydowanie lepsza. Film ciekawy ale ogólnie słaby, bardzo mi przypominał wydłużony teledysk w stylu "Sin City". Wszystko "po łebkach" i skrótowo potraktowane, jak wyrwane zdania z książki. Film można obejżeć żeby zaostrzyć sobie apetyt na książkę którą polecam. ... ale z tą scenką gdzie aktor grający Zumbacha SPAWA!!! śmigło, to już totalnie przesadzili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi