tomaszg6 Opublikowano 25 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Jak poprawi się pogoda przygotuje filmik z oblotu maleństwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Pomysł zacny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_op Opublikowano 25 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Pomysł zacny. Pomysł zacny ale ortografię i inerpunkcję to kolega mógłby trochę poprawić. Błędy bardzo rzucaja się w oczy i ciężko się to czyta. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszg6 Opublikowano 26 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Pomysł zacny ale ortografię i inerpunkcję to kolega mógłby trochę poprawić. Błędy bardzo rzucaja się w oczy i ciężko się to czyta. Dziękuje panu nauczycielowi z cenne rady które nie dotyczyły tematu ani modelarstwa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Podaj proszę wyposażenie. Może się skusimy z synem na coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 26 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Podaj proszę wyposażenie. Też jestem ciekaw, bo już z rok leży u mnie coś podobnego i się kurzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 26 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Hejho! Z tego co usunąłeś zamiast poprawić wynikało, że model zrobiony dla młodego pilota. Jaka wyszła waga do lotu? Jak pilot radzi sobie z maleństwem? Z moich doświadczeń nad małymi piankami: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/46154-m%C3%B3j-solius-ma%C5%82y-problem/&do=findComment&comment=501916 Czekam na film z lotu. Zbieram lżejsze wyposażenie niż to z soliusa z powyższego wątku. Może zamiast soliusa skuszę się na Swifta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszg6 Opublikowano 27 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Witam. Model ma zrobiony tylko stery kierunku i wysokości nie robiliśmy lotek i z takim sterami dobrze lata . Dwa serwa tower pro 9gram http://www.rctrax.pl/serwo-analogowe-sg90/109287/ Regulator redox 10c Pakiet Dualsky liowo polimerowy 300 ,7,4 v 2s http://www.rctrax.pl/pakiet-lipo-dualsky-300mah-45c-6c-7-4v-gt-s-g5/7895/ Micro silnik abc power na wieżyczce zrobionej z balsy http://abc-rc.pl/ABC-Power-2211-1800KV Odbiornik pod turnigy 9x z hobby kinga HK-TR6A V2 http://www.rctrax.pl/odbiornik-hobby-king-2-4ghz-receiver-6ch-v2/4512/ Śmigło miało być 5/3 ale zostało wklejone na stałe od innego modelu tej wielkości takie jak widać na fotce . Pierwszy oblot kabina zamykana była na gumkę recepturkę teraz za adoptowaliśmy mu magnesiki do zamykania kabiny http://abc-rc.pl/p/0/1363/magnes-6x2-5mm-walcowy-n38-neodymowy-.html Samolocik waży 160 g z całym wyposażeniem i przy tej wadze lata bardzo szybko jeszcze z zapasem mocy . Graty w kabinie modelu upchane są na styk . Pilotem maluszka jest mój 7 letni syn radzi sobie całkiem przyzwoicie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszg6 Opublikowano 27 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Oblot Swifta ciężko trochę było bo wiało dość mocno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszg6 Opublikowano 29 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 A tutaj dodaje oblot Swifta w wykonaniu młodego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Nieźle daje radę, bo swift szybki jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszg6 Opublikowano 30 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Nieźle daje radę, bo swift szybki jest. Miał wyjść wolny modelik do pilotażu dla młodego a wyszedł niezły wariat A oto kolejny film z oblotu małego : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łasica Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Popełniłem podobnego MiniSwifta. W zasadzie na początku stanowił bazę testową dla różnych rozwiązań (standardowy - silnik z przodu, lotki, wysokość i kierunek; później pitcheron z silnikiem na wieżyczce jak u Ciebie, a teraz pitcheron z silnikiem z przodu - i tak już zostanie). Lata to świetnie i za niewielką kasę i naprawdę łatwym kosztem można mieć maszynkę do wyżycia się w drodze z pracy. Małe i poręczne (plecakowe), szczególnie jako pitcheron z odejmowanymi skrzydłami. Filmik z dość chaotycznych lotów (muszę zmniejszyć wychylenia bo obecnie muszę strasznie lekko operować drągami). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszg6 Opublikowano 16 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Napisz jakiego osprzętu uzyleś i pokasz fotke z bliska na sprzęt .Widze że fajnie to lata tylko jest wolniejszy od naszego dlatego napisz jaki silnik itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łasica Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Wyposażenie to: 2x serwo 4,5g noname z Banggood regulator 10A noname z Banggood (schowany pod owiewką kabiny) silnik Redox 350/1200 z prop saverem 2mm i śmigiełkiem GWS 5x3 (zamocowany na 2 cm pianki PE - amortyzator) odbiornik Walkera 6-kanałowy (schowany pod owiewką kabiny) pakiet 2s 180mAh (we wnęce za skrzydłami) Samolocik dość zmasakrowany - po przejściach, wielokrotnie składany z kawałków. W zasadzie bardziej jako platforma testowa. W pierwotnej wersji ważył ok 140g, teraz około 125-130g (po wywaleniu jednego serwa, wszystkich bowdenów i użyciu leciutkich pakietów 180mAh zamiast 500mAh). Wada - lata krótko, ok 4 minut tylko. Docelowo wrzucę pakiety 350mAh jako najbardziej optymalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandyr Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Wszyscy mają swifta mam i ja Witam wszystkich od dwóch no prawie trzech dni jestem posiadaczem swifcika zakupionego za zacna 39 pln w sklepie f3m . zamierzałem kupić foxa ponieważ posiadałem kilka rzeczy do mini modelu i postanowiłem coś z nimi zrobić... Mianowicie zapakowałem do niego dwa mini serwa jedno na lotki a drugie zakładając że model będzie dość żwawy zamiast micro dałem 9g mini serwo na wysokość co wagowo prawie wychodzi na dwa mikro zrezygnowałem z kierunku na rzecz mocniejszego serwa na wysokość ponieważ ktoś powiedział że mikro serwa są zbyt słabe ... Regulator to turnigy plush 12A 4g wagi do tego odbiornik z hk 6 kanałowy wyciągnięty z obudowy silnik emax 1806 do tego śmigiełko apc 5x5 na propsaverze a co do pakietów używam 2x2s 550mah i teraz uwaga spięte są w 4s ku mojemu zdziwieniu model lata prawie cały czas na pełnym gazie około 8,5 minuty nic się nie grzeje a na moje oko zasówa co najmniej 150 mk/h mam logger ale niestety za duży i ciężki ... nie mam jeszcze filmiku ale będzie na pewno... śmiga prawie jak mój edf co wypluwa na logerze 220 hehe prędkość nie zmierzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi