choina Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Też jestem tego zdania co Sławek. Powtórz malowanie bo psuje cały efekt, do momentu malowania było super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiciaPL Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 tez tak uwazam ale pospiech zrobil swoje chcialem szybko zakonczyc i wszystko sie powalilo ale musze faktycznie przemalowac troszke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzepka Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Mam Spitfire'a o prawie tych samych wymiarach, męczyłem sie z im 1,5 roku... SKrzydła pokryłem folią którą potem zmatowiłem papierem 600 i pomalowałem farbą samochodową tylko że poczas malowania nie robiłem kotnturów bo to brzydko wygląda! I wszystkie szblony malowaia musiałyby być umieszczoe na kostaczkach nad powierzchnią malowaną aby wyszło płynne przejście :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 kolego zmarnowałes kawał ciezkiej pracy!! sama bryła modelu jest rewelacyjna ale malowanie popsuło wszystko. moja rada jest lekko drastyczna - zerwij wszystko i połoz folie tak jak radzi rzepka jesli chodzi o wyglad wizualny to bardzo duzo da a jesli juz sie upierasz przy japonce to i tak ja zerwij pokryj płaty balsa 1 i na to japonka - wtedy ma to jakikolwiek sens w tym co ty zrobiłes to nie wiele da sie zrobic zanim sie wezmiesz do pracy 10 razy zapuytaj a zanim zrobisz 100 razy sprawdz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Hm - jak na PIERWSZY model to robota jest pierwsza klasa. Oby tak dalej to kolejne będą coraz lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzepka Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Ja jednak myśle że można było go zrobić troszke lepiej, a napewno malowanie noi co do japonu całkowicie zgadam się z laminatem jedno lądowanie i pojawią się dziurki. Poniżej przedstawiam swojego (sorry że się w Twój temat wcinam) Spita niestety jeszcze nie leciał. Jedyne co żałuje w tym modelu to to że kokardy nakleiłem a nie namalowałem farbą tak jak na stateczniku bo psują efekt :x ale myśle że nie jest tak źle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 No ten jest zaje....ty :shock: , napisz coś więcej o nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiciaPL Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 oj ale sie dostalo ja tu sie staram z pierwszym modelem i zimny kubelek (zartuje) fakt jest taki ze faktycznie troszke zawalilem go ale to jest moj pierwszy model i wiele sie ucze i rowniez czytam ale cza sie nauczyc troszke. Mysle ze poprawie pare szczegolikow i oblatam go a nastepnego jak bede budowal to mysel ze juz bedzie lepiej. Jak to ktos wczesniej powiedzial czy brzydkie samoloty zle lataja Ale jestem wdzieczny Wam za wszelkie opinie (teraz tylko same pozytywy ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
throd Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zrob jeszcze raz pokrycie zastosuj folie i pokryj cale skrzydlo balsa. Koledzy maja calkowita racje w balsie odwaliles kawal swietnej roboty az ciezko dac wiare ze to pierwszy model no ale pokrycie spier....les. Folia da o wiele lepszy efekt. Ja tez pierwszy raz uzywalem folii na modelu ktory wlasnie robie bylem pelen obaw bo zastosowale solartex, ponoc ciezki do polozenia. A efekt mnie zaskoczyl, kladzie sie to bajka wycinasz kawalek z nadmiarem przykladasz do modelu lapiesz punktowo potem naklejasz po calosci napinasz na goraco prasujesz zmarszczki na koniec nadmiary odcinasz ostrym ostrzem i gotowe. Zobacz zreszta sam http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=1562&postdays=0&postorder=asc&start=45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzepka Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 No ten jest zaje....ty , napisz coś więcej o nim. A gdzie mam napisać coś o nim? Bo niechce zaśmiecać tematu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 załoz nowy temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiciaPL Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 drodzy koledzy i kolezanki przedstawiam Wam poprawiona co nieco wersje malowania. Moze teraz bedzie mniej minusow Sporo myslalem nad Waszymy sugestiami co do nowej tapety ale chyba brakuje mi jeszcze troche wiedzy i obycia wiec postanowilem pozostac przy tym co jest i poprawic to co sie da. i oto foty brakuje jeszcze paru elementow ale to w nastepnym kroku, teraz podstawowe ubarwienie i co moze byc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 No alagancko potraktuj go jeszcze bezbarwnym matem i będzie super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu_94_ Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Tylko uważaj jak bedziesz latał gdzieś koło lasu żebyś go niestracił go z widzenia takie malowanie to nawet z metra nie widac jak by położyc w lesie :mrgreen: :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Tylko uważaj jak bedziesz latał gdzieś koło lasu żebyś go niestracił go z widzenia takie malowanie to nawet z metra nie widac jak by położyc w lesie :mrgreen: :twisted: troche przesadziłeś widziałem juz najrózniejsze modele z ciemnymi malowaniami na tle lasu, w dodatku patrzac pod słońce, i nie sposób jest stracić go z oczu. gorzej jeśli latasz w ciemnych okularach, wtedy rośnie prawdopodobieństwo ze nie wyczujesz odległości i sie wkleisz w las Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu_94_ Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 No masz racje,ale też bedzie trzeba wytęrzyć wzrok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzepka Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Noooo napewno lepiej niż było :wink: teraz jeszcze kokardy noi jakiś dywizjon trzeba wybrać... Masz już coś na oku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.