modelarz115 Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Jacek, rozpiętość skrzydeł to około 90 cm. A plany można ściągnąć z tej strony http://www.rcgroups....ad.php?t=425387 hmmm.. trochę za dużo. Przeskaluję go do około 60cm bo takie właśnie mam wyposażenie . dobrze widzę? podwozie ma drewniane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awot Opublikowano 12 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Podwozie i stelaż płatów są ze sklejki. Warto też dać węglową lub drewnianą podłużnicę na bocznej ściance kadłuba. Rafał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Przemo jakoś nie zwróciłem uwagi ze Twój miał dwie lotki Co to się w ogóle stało z tym Twoim fokkerem? Aż taki wymagający w pilotażu? Jednym słowem pogoniłem kreta .. ogólnie był to drugi model z lotkami którym latałem więc resztę można sobie dopowiedzieć ... ogólnie przekopałem warsztat i udało mi się jeszcze namierzyć ciut depronu białego więc również będę się przymierzał do budowy oczywiście z drobną moją ingerencją a kształt kadłuba ... co do mocowania podwozia to podwozie jest mocowane dość słabo ale przeglądając wątek na rcgroups znalazłem foto przedstawiające jego wzmocnienie Rafał co do amortyzowanego podwozia zgadzam się z Tobą w 100 % jest to dobry pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awot Opublikowano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Wczoraj zrobiłem siedem lotów moim Zielonym Baronem. Na razie to tylko latanie po kręgu żeby wyczuć model. Poza tym czekam na pakiet o większej pojemności i wtedy będę miał trochę więcej czasu w powietrzu. Spróbowałem zmontować film z wczorajszego latania, na razie wyszło mi tak: Pozdrawiam. Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 No ladnie -ladnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intermodel Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Ładny filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Jak postanowiłem tak uczyniłem, Fokker ''mini'' w budowie I znów dylemat... myślę że modelik jest za mały za lotki na każdym płacie, chcę zrobić je tylko na jednym,pytanie tyko którym ? na dolnym łatwo konstrukcyjnie, na średnim pewnie będą najlepiej działać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 wpisz w google w grafice fokker dr1 i zobaczysz na ktorym placie zamocowac lotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 ... czyli montuję na średnim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 ... czyli montuję na średnim czemu na średnim ? możesz uzasadnić ? Patrz zdjęcie umieszczone przez WojtkaSz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 ... czyli montuję na średnim Zawsze cos nowego,ale nie wiem czy bedzie efektywne,jednak na gornym placie jakos lepiej wygladaja.(moim zdaniem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Jasne że lepiej- zgodnie z oryginałem. Zdarzało się, że górny płat potrafił odmaszerować i fokker był bez lotek- w efekcie katastrofa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Podobnie w Albatrosach. W zasadzie każdy dwupłatowiec z okresu pierwszej wojny przy bardzo ostrym nawrocie mógł stracić płat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awot Opublikowano 14 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Nie straszcie mnie, zaczynam się bać i zastanawiać, czy nie zrobić jeszcze lotek na tym skrzydełku przy podwoziu Rafał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Jasne że lepiej- zgodnie z oryginałem. Zdarzało się, że górny płat potrafił odmaszerować i fokker był bez lotek- w efekcie katastrofa. Dokładnie, w tym modelu mocowanie górnego płata wydaje się być bardzo delikatne Nie straszcie mnie, zaczynam się bać i zastanawiać, czy nie zrobić jeszcze lotek na tym skrzydełku przy podwoziu Hmm.. rozważę tą opcję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Zaczynasz Jacek szukać dziury w całym górny płat ma podparcie w czterech punktach i jest to parkflyer model lata wolno ... oglądnij film z oblotu autora projektu Steve'a Shumate i zobacz jak on nim lata. Ja osobiscie martwił bym się o wzmocnienie podwozia a nie o mocowanie górnego płata bo tutaj nie ma sie o co martwić ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Właśnie- ja miałem na myśli prawdziwe samoloty, nie modele. Chociaż.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Jeżeli dobrze zamontujesz, to górny płat nie odpadnie. To nie jest ESA, że się trzeba martwić o utratę płata . W podwoziu lotki raczej się nie sprawdzą... ale klapy? (jedna ) Wtedy latałby naprawdę wolno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awot Opublikowano 14 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 A to mój pomysł na amortyzowanie podwozia, wzorowany zresztą na rozwiązaniach z epoki. Skok wynosi 15 mm, co wydaje mi się wystarczające. Pozdrawiam. Rafał. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi