drops1 Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Tak jak w temacie czy może ktoś wie gdzie można nabyć taki napęd znaczy rozchodzi się o wielkość 135 mm ? 14 szt łopat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Tyci mniejszy napęd o podobnym ciągu masz tuhttp://www.turbines-rc.com/en/edf-by-voltage/390-schubeler-ds-94-hst-128mm-carbon-edf-ducted-fan-dsm6740-650kv-motor.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drops1 Opublikowano 15 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Dzięki ci serdeczne o to chodziło mi .Szukałem grzebałem ale nic nie znalazłem bo ja tylko szybowce a napęd potrzebny do dużego Swifta . . Jedyne co znalazłem to http://www.funducted...ASA-FAN-120/145 http://www.hobbyking..._watt_12s_.html A może ja przesadzam z tym ciągiem i moje propozycje zupełności wystarczyły by do szybowca 14 kg Jeszcze raz dziękuje za linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niunio2000 Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Cześć tej średnicy turbiny EDF nie opłaca się kupować tyle samo wyniesie cie kupienie prawdziwej turbiny same pakiety dobre wyniosą cie około 3,5 tyś lepiej dołożyć i kupić turbinę, sezon i i wymiana pakietów pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drops1 Opublikowano 15 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 A tak w ogóle to chodzi o to że to ma być chowane w kadłub i służyć tylko do wyniesienia szybowca na pewną wysokość zamiast holownika . Szybowiec ma służyć do pokazów z świecami i latania od święta więc dla tego tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Jak duży ten Swift? Do 4m spokojnie wystarcza 90 mm i 10s (~10kg RTF) Jak tak sobie przymierze to taki 135 mm to musiałby być ze 6m rozpiętości. Vasa combo da z 10-11 kg ciągu a Schubi największy koło 13 kg. Musisz liczyć przy 120 mm - 5000W na 8 kilo ciągu. TF8000 ma 145 mm (Aeronaut) Z 90 mm uzyskasz nawet 8 kilo (przy 15s) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Autorze tego tematu ,czy możesz edytować jego tytuł bo trochę razi po oczach.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drops1 Opublikowano 16 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Szybowiec nie duży bo zaledwie 4,4 m ale za to dość waży bo 14 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Ja mało się znam, ale jeśli to szybowiec nieakrobacyjny to po mojemu do startu i lotu wystarczy 4kG ciągu. Tyle zrobisz na turbinie 90mm na 8s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drops1 Opublikowano 16 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Muszę cię zmartwić mój Swift jest z tej samej stajni tak jak Kobuz Fox czy SZD 59 Acro i to jest niestety szybowiec akrobacyjny i chyba te 4 kg to trochę mało on potrzebuje ok 13 m/s aby latać fajnie . No i po to pytam właśnie aby nie zrobić wtopy z tym napędem wszak to nie małe pieniądze będzie trzeba wydać na taką zabawkę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi