bart07 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Witam. Mój kolejny problem. Muszę wkręcić cięgno fi 2mm do snapa na fi 3mm. Normalnie to wkręciłbym wsadzając z jednej strony drut miedziany, ale może jest jakaś bardziej profi metoda? Bartosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Ja owinąłbym końcówkę cięgna drutem fi 0.5 i zakleił/zalutował mam nadzieję że pomogłem Pozrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Tak -jest. Kup przejściówkę z 2 na 3 mm. Chyba czeskiej produkcji widziałem/ mam/ używam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Tak przygotowany pręt wymagałby nagwintowania... Roh, poszukam. Jak to się nazywa zwyczajowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Nie wiem! Znalazłem w woreczku na półce w sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 http://avifly.pl/pl/materialy-do-budowy-i-akcesoria/417-koncowka-bowdena-m3--fi-2mm-1szt-2029.html nie jestem pewien czy dobrze znalazłem ale takie końcówki napewno są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Może śruba z gwintowanym łbem? Tylko nie wiem czy są o takich wymiarach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 A pręt jest z czego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Z żółtego metalu. Mocowanie linki do SK. Mirek, to znam. Wewnątrz nie ma gwintu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Hmm, to ja nie poradzę. Ja ustawiam i wklejam "naśmierć" :-) Ale w Twoim przypadku rozważyłbym nawinięcie na pręt drutu miedzianego 0,5mm, zalutowanie gazowe i przegwintowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 jest to pręt czy linka, z tworzywa albo stali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 A coż się uparłeś na snapa?? A czemu nie -Jak się to nazywa??- taki mini walec z robaczkiem w środku. Popychacz 2 w otwór 2 zablokować robaczkiem i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 29 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Bo snap jest kulowy i taki ma być. Układ sterowany nie jest prostopadły - gaźnik. Zrobiłem "po swojemu", z drutem. Siedzi bardzo mocno. Na koniec zaleję żywicą i będzie musiało być cacy Beczka do regulacji jest po drugiej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi