Marcin851 Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Panowie spokojnie proszę Pisałem do pana Petra Janku i nie ma możliwości kupienia samego centropłata gdyż każde trójdzielne skrzydło jest robione oryginalnie i nie idzie wtedy zrobić jednej części jako część wymienną, jest za to możliwość zrobienia i kupienia całego nowego skrzydła cena 395 Euro. A więc moje plany są takie że zbieram na nowego backfire dodatkowo wzmacnianego chciałbym (co nowy to nowy ), może na przyszły sezon się uda Tego centropłata nie bede rozpruwał, nie mam pojęcia jak to naprawić dlatego zleciłbym usługę naprawy - ktoś chętny? wiadomo z kosztami materiału + koszty robocizny nie ma problemu - byle by to latało a potem może do żyda no chyba że ktoś chciałby takiego po naprawie odkupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Marcin, spróbuj sam naprawić pod okiem Jurka. Na prawdę takie doświadczenie Ci sie przyda. Zakosztowałes szybkiego latania http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1474377 E tam. Nie da sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 plany są takie że zbieram na nowego backfire dodatkowo wzmacnianego chciałbym co nowy to nowy i to konkretne podejście do tematu Czekam (i pewnie inni też ) na relację z zakupu nowego modelu,składania i oblotu. Czyżby czekały nas dwie relacje ? Marek decydujesz się też na Backfire ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Własnie liczyłem na konkretne zdjęcia z oderwanym poszyciem jak to wszystko wygląda,ale niestety nie zobaczę. Również jestem niemiło zaskoczony brakiem możliwości kupna centropłatu . Też mogę wkleić wam zdjęcia połowy samochodu,a pan Franek doklepał z pralki drugą połowe..Napisałem ze do zrobienia jest wszystko,ale tylko nieliczni mogą się do tego zabrać.. Jurek. Więcej poczucia humoru! Wszystko rozumiem co piszesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matmax Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 no chyba że ktoś chciałby takiego po naprawie odkupić A może znajdzie się chętny na taki z przed naprawy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 A może znajdzie się chętny na taki z przed naprawy... A miałem tutaj taką propozycję, tylko nie wiem ile by to było warte w takim stanie. czy ktoś mógłby to wycenić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matmax Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Towar jest warty tyle ile ktoś jest gotów za niego zapłacić. Możesz urządzić licytację w dziale giełda z zastrzeżeniem że nie sprzedasz jeżeli cena końcowa Cię nie zachwyci (nikt się za to nie obrazi). Deklaruję udział w licytacji. Jestem totalnym amatorem i chętnie poznam budowę rasowego szybowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 50-60% nowego. Model fajny i dobrze zadeklamowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Jakbym miał kupić toto za 60% ceny nowego to jednak wolę dzwonić do producenta z zamówieniem na nowy. Naprawa to ładnych kilka godzin pracy + materiały. To wszystko musi wyjść max. 70-80% ceny nowego, bo model naprawiany nie może wyjść w cenie nowego. Wyjątkiem oczywiście jest naprawa samodzielna, wtedy warto się narobić aby znowu cieszyć się swoim ulubionym modelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Masz racje. Ale tu uszkodzenia nie sa tak poważne. Kadlub w dwa wieczory mozna naprawić (tak długo bo zywica schnie ile schnie) centroplat w 4 wieczory. Potem tylko malowanie jesli sie chce materiału na naprawę tez duzo tu nie pójdzie. Uszkodzone czy wyeksploatowane modele zawodnicze (a ten taki jest) wycenia sie troche inaczej, bo ich na rynku jest mało. Ale to oczywiście decyzja kupującego i sprzedajacego. Jesli nie ma ofert a kasa potrzebna to i za 30% pójdzie i tez bedzie to dobra cena uwzględniająca aktualne realia rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Skoro te wyceny tak dobrze wam idą to może mój ktoś wieżmie za 500zł . Kadłub cały mimo kilkukrotnie mocniejszego uderzenia. W sumie zaskoczyła mnie wytrzymałość kadłuba backfire. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Panowie ceny są mocno zawyżone lepiej te pieniądze wydać na sprawny model z wyposażeniem i co najważniejsze nie kretowany http://www.f3f-klif.pl/portfolio/mini-gielda-2/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Ja swój wyceniłem na 1/3 ceny z usmiechem :Pmajac cały kadłub i statecznik poziomy. Natomiast 50,60% ceny za zmiętolonego to jakiś absurd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Jak pisałem powyżej kadłub mam drugi nowy!!! motylek cały, 2 części skrzydeł całe, tylko centro do naprawy. Nowy backfire to koszt w granicach 2300zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 A jak jest drugi kadłub to inna sprawa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Marek. Za drewno do kominka to za duzo chcesz kasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Mówisz,,ze to aż taka tragedia Mi drewno najmniej przeszkadzało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Mi tez nie przeszkadza, ale akurat odbudowa Twojego modelu moze byc problematyczna, jesli chodzi o uzyskany efekt końcowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Odebrałem centropłat po naprawie Kurde kawał dobrej profesjonalnej roboty!!! za co bardzo dziękuję Michałowi Waga jaką przybrał porównując do nowego centro to dokładnie 50g A tu zdjęcia z przebiegu tej operacji 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 No i sie dało Cuda czy co? ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi