PITREK Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=276 Czy ktoś miał doczynienia z tym odbiornikiem :?: :!: . Myślę nad włożeniem go do RWD 5, w szczególności chciałbym się dowiedzieć jaki ten odbiornik ma zasięg i czy będzie wystarczający do RWD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Kupiłem ten odbiornik dla znajomego do ślizgu.Współpracuje z nadajnikiem Graupner MC-14 .Nie zauważyłem żadnych przykrych niespodzianek a pływałem tym modelem trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITREK Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 No ale czy do samolotu, to nie będzie za mały zasięg?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 a ja się zastanawiam czy do apki e-sky 4 kanałowej zasięg będzie ok... bo na hiteca nie stać mnie a by kupić w przyszłości ten odbiornik i tak będę musiał zastawić duszę w lombardzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Miałem ten odbiornik w skrzydełku z apką Garupnera x-412. Prędzej stracisz model z oczu niż zasięg, żadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITREK Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Dzięki, więc chyba go kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 a co gdy aparatura ma trochę mniejszą moc niż te kombajny komputerowe? (E-sky) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 a co gdy aparatura ma trochę mniejszą moc niż te kombajny komputerowe? (E-sky) X 412 nie ma komputera Trzeba testować ... zapytaj na forum heli jaki mają zasięg modele śmigłowców e-sky ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 nie wiadomo bo lamki mają EK2-0705B, połączenie odbiornika z reglem, żyro, mikserem więc badziew jakiś pewnie, stąd mały zasięg.. albo poszukam jakiegoś używanego hiteca czy coś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Śmiało kupuj ten esky. Na zawodach Esa dużo osób na nich lata i niema żadnych problemów. Śmiem zaryzykować stwierdzenie że jest porównywalny z Hitec - HFS-05 MS a może nawet lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 http://www.4hobby.pl/product_info.php?info=p7833_Odbiornik-E-SKY-35-MHz--6-kana--w-.html&XTCsid=93dc580e2a1acfd711a98496a627a6ff http://www.4hobby.pl/product_info.php?info=p8313_Kwarce-E-Sky-Tx-Rx.html&XTCsid=93dc580e2a1acfd711a98496a627a6ff tu jest tanio zna ktoś ten sklep? jak się kupuje kwarce to dają te obudowy? najchętniej to bym kupił jeden kwarc odbiorczy, bo nadawczy mam z apką 65 kanał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz316 Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Ja ten odiornik mam w swoim samochodzie i współpracuje on z aparaturą od SKY LADY i też nic przykrego mnie nie spotkało. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Ja miałem ten odbiornik w Belcie CP również żadnych zakłóceń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 mam ten odbiornik, żadnych problemów z nim nie było dopóki nie uszkodziłem z własnej głupoty :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilop Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 miło przeczytac ze u nas jest tanio bede sie staral by zawsze byla dobra cena apropo tych odbiornikow sa dobre sam ich uzywam i jestem zadowolony uzywam wraz z nadajnikiem WFT 09 zero "kopnięć" jeszcze nigdy nie stracilem zasiegu na tym odbiorniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITREK Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Dzięki za odpowiedzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Witam. A ja mam problem z tym odbiornikiem, bo zakładam że Eclipse 7, który ma ponad pół roku jest ok. Sprawdzałem antenkę - ok. Latam sam albo z klegami i tylko ja łapie zakłócenia. Wczoraj straciłem przez to samolot. Najpier sam zrobił beczkę 5 m nad ziemią i sekunde później skręcił w dół. :evil: :twisted: Miesiąc temu samolot spadł mi jak kamień z wysokości ok.100m (odległość od nadajnika ok. 250m) :evil: :twisted: proszę o rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 proszę o rady. Rozrysuj schemat-gdzie masz w modelu poszczegolne elementy rx,ESC,inne. Oraz jak jest poprowadzona antena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 zamiast rysować wstawię kilka fotek. oto one: zawsze rozmieszczam wszystkie elementy tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Jak wiemy,rx Esky, to klasa sama w sobie. Ale moze to pomoze. Antena-odklej ja od kadluba.Niech idzie na skos-w powietrzu od rx do najwyzszego punktu na SW. Ringi ferrytowe,wiadomo waga.W takim razie przenies do przodu regiel.On jest za blisko RX. Stanowczo za blisko. Zaden kabel, nawet od serw nie powinien byc blisko przewodu antenowego,a juz tym bardziej krzyzowac sie z nim. Jesli to nie pomoze,a rx jest sprawny,pozostaje tylko przeniesc go na ogon. Skoro na testach dziala,w modelu tez bedzie.Sprawdz,czy zmienia sie zasieg (zlozona antena tx) jesli pracuje silnik.Jesli zasieg zmniejsza sie,tylko przenosiny na ogon pomoga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.