TeBe Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Tak to wygląda. Przy zachodnich wiatrach chyba będzie super. Na wiosnę przetestuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras_p@op.pl Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 No ja tam kiedyś nawet latałem swoją Cessna 480 od Pelikana. Jeśli uda mi się odzyskać filmy, to je tu wstawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras_p@op.pl Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 A o to i panorama z Sowiej Góry w filmie https://www.youtube.com/watch?v=bCYwx8tVmqc 12min 35s. Swoją drogą ciekawa interpretacja książki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszluk Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Jak jakieś spotkanie wyniknie to dajcie znać to i ja podskoczę to się zapoznamy osobiście, bo mam rzut beretem od Sowiej Góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Ja planowałem Sowią na jutro, ale nie zdążyłem skończyć testera. Zamierzam wybrać się tam albo końcem stycznia z Piaggio, albo dopiero na sucho na wiosnę, z Piaggio i "Bird of Time`m":-) Obserwuj wątek, zmówimy się :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Tam albo na mrozie, albo na wiosnę, bo błoto jest epickie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszluk Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 To ze błoto to wiem bo już raz "utopiłem" tam swoje auto i długo się zeszło by je wydostać z grzązkiego terenu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Byłem tam wczoraj, wracając z imprezy sylwestrowej. Wiało niestety masakrycznie prawie równolegle do zbocza i nie odważyłem się nawet Józkiem polatać. Zresztą było już prawie ciemno. Musimy koniecznie zrobić tam jakieś wiosenne spotkanie i zacząć eksplorować to zbocze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Przed wjazdem do Gory Kalwarii od strony Lublina po zachodniej stronie Wisly. Nieskończone pasmo zboczy. Blisko drogi krajowej i na przeciw zamku w Czersku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Kacper, wiem o czym mówisz, ale te zbocza mają ekspozycję głównie wschodnią. A takie wiatry na Mazowszu to rzadkość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Jeśli długoterminowe prognozy mają jakikolwiek sens (hehehe), to ja planuję rozdziewiczyć to zbocze 3-4 kwietnia. http://www.accuweather.com/en/pl/warsaw/274663/march-weather/274663?monyr=3/1/2015 Będę tam z Piaggio do oblotu silnikowego z ręki i zapewne z DIMem. I jeśli będzie wiało z odpowiedniego kierunku, to i FunCubem w trybie PSS ;-) Gdyby ktoś się chciał podłączyć, to zapraszam. Jeśli pogoda dopisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Z chęcią bym dołączył, ale źle to miejsce kojarzę bo zawsze je muszę mijać jak wracam z PL i jadę na Okęcie .. ale zbocza akurat wyjątkowo zwracają moją uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurek_O. Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Witam.Jakiś czas temu wybraliśmy się na całodzienną wycieczką na Sowią Górę.W piękny słoneczny dzień wykonaliśmy po kilka lotów przy dość słabym wietrze .To były moje pierwsze próby lotów na zboczu więc trudno mi ocenić loty i samo wzniesienie .Oczywiście grill i rozmowy z miejscowymi modelarzami .Na koniec dnia zostaliśmy zaproszeni do odwiedzenia lotniska Krypy koło Węgrowa.Serdecznie pozdrawiamy modelarzy z Węgrowa i okolic a szczególnie kol.Stanisławalicząc na podobne spotkanie w 2017 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Oooo, jednak ktoś tam lata :-) To ja chętnie jakieś spotkanko wiosenne z Wami zaliczę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurek_O. Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Witam.Oczywiście w tym roku też planujemy loty na Sowiej Górze .Bogatsi o zeszłoroczne doświadczenia postaramy się lepiej przygotowaćdo lotów na tym niewielkim zboczu.Ponieważ zbocze jest własnością prywatną, w dobrym tonie byłobywcześniej poinformować właściciela o zamiarze wykonywania lotów w tym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 W piątek będzie wiało idealnie 28 i 5m/s tylko że niestety nie mam szybowca tzn. skrzydła mam i nawet jakieś wyposażonko się znajdzie no to może w dwa dni jakiś kadłub prosty ogarnę więc jakaś minimalna szansa jest że przetestuję to zbocze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras_p@op.pl Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Witam. Dawno zapomniałem o tym temacie, a tu proszę... Ostatnio i ja znowu bywam na Sowiej. W niedzielę siódmego maja, modelem elektroszybowca TULIX (2m) wylatałem tam takie czasy; 25min, 30min i 30min. Odpowiednio na pakietach; 1600, 2200 i 2200mAh. Górka ma zachodnią ekspozycję i wiatr był zachodni. Do tego była też dobra termika, po odpowiednim wyniesieniu modelu na silniku, termika zaczynała robić swoje. Wynosiło do takiej wysokości, ze model był ledwie widoczny pod chmurą i trzeba było oddawać SW by nie stracić modelu z zasięgu wzroku. A gdzie są kominy termiczne, świetnie pokazują bociany i duże ptaki drapieżne. Ból lędźwi i karku od stania z zadartą głową, ale było warto. Polecam tą górkę, choć po tym jak ustawiono tam lunety i zadaszone stoliki, robi się tam tłoczno od turystów i Sowia straciła swój dziki urok. Trzeba się tam umówić w szerszym gronie. byłem tam z kolegą i obaj wylataliśmy podobne czasy. Kolega latał easy gliderem MULTIPLEX. Zapraszam też na nasz profil na FB Lotnisko MiMińsk . Pozdrawiam. Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitstrel Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Zapraszam do Płocka na skarpę (stare miasto ). Loty przy wietrze południowym max 32 m przewyższenia. Zapożyczony film o paralotniach z widokiem skarpy . Zapraszam. Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi