Skocz do zawartości

ASP S46A

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przez  moją  nie uwagę  urwałem część  na  wale  co  porusza korbowodem.   Ma  może ktoś z  kolegów  na sprzedaż   wał  do  tego  silnika ??

Pozdrawiam Adrian.

Opublikowano

Skoro tak, to nowy wał potrzebny, pospawać się nie da. Poszperaj na alledrogo może ktoś sprzedaje silnik na części, to chyba popularne silniki i nie powinno być problemu.
A tak swoją drogą, jak to urwałeś? Pytam, bo to jak złamać kowadło na pół  :D

Opublikowano

Cześć , Jak to się stało? a no tak: silnik nie chciał zapalić więc użyłem rozrusznika. Jak użyłem rozrusznika to śmigło się kręciło a tłok stał w miejscu i tyle było z mojej zabawy w celu uruchomieniu silnika. Pozdrawiam.

Opublikowano

Od czego był ten rozrusznik ? Od czołgu ?

A tak prawdę mówiąc to pewnikiem zmęczeniówka zadziałała + mocno zalany silnik.

Opublikowano

Pewnie było tak jak piszesz , bo model kupiłem 2 tygodnie temu , a właściciel twierdził że silnik żyleta , ale takie to są tylko w sklepach.

Opublikowano

1. Chyba w wiekszych silnikach tak jest. (Głowy nie dam)

2. Dorobienie takiego pierdka u tokarza będzei podejrzewam droższe niż cały wał.... Nie wspominając o nieznanym pasowaniu obu fragmentów czopa ...

Opublikowano

Podsyłam fotkę  jak  to  się  prezentuje 

16gmwt0.jpg

Paskudnie, zwykle pęka korbowód albo sworzeń tłokowy.

Poszukaj używanego silnika, tak jak Ci już wcześniej pisałem. Dodatkowo sprawdź jak wyglądają korbowód i sworzeń tłokowy, mogą być pęknięte albo skrzywione. 

Opublikowano

Ten wał to na moje oko wygląda jakby się przycierał pomiędzy łożyskami, a czop w dzisiejszych czasach zazwyczaj jest monolitem z całą resztą, więc raczej się go nie wymieni, oczywiście można wał przewiercić i cóś sztukować, ale czy warto?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.