majula7 Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Na allegro w bardzo dobrej cenie zakupiłem takie coś rozpiętoąść 1620mm wagę podam w sobotę zastanawiam się jaki napęd ma dostać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdanek89 Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Ja bym próbował z napędem benzynowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 mam silnik 26cm benzynke, 15cm zarowy lub cos sie kupi, myslalem o 10 benzynce ale jutro go zwaze z gratami i dopiero jakies decyzje podejme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Osobiście bym tu zasadził 4takta żarówkę 120 a w przypływie fantazji 180. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Spokojnie wystarczy benzyna 20cc zbudowałem model o roz. 160 cm własnego pomysłu (akrobat) taki żeby zimą polatać na nartkach przed domem waży około 4 kg.trochę dużo, ma właśnie silnik 20cc i jutro chcę go oblatać, napiszę czy daje radę z tą wagą ale myślę że do zwykłej akrobacji spokojnie gorzej z 3D może być problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 no wlasnie jak ktos moze to niech sie wypowie nt mocy silnikow bo np 15cm zarowka i 26cm benzyna. benzyna lepsza sprawnosc i wiecej mocy i ciagu . zastanawia mnie jakie jest przelozenie miedzy napedami benzyna zarowka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 1. o jakiej sprawności mówisz ? 2. porównywanie silników o rożnych pojemnościach to trochę nieporozumienie. 3. Porównaj parametry pracy (np stopień sprężania.) Hint : dlaczego w żużlu (i nie tylko) jeżdżą na metanolu ? Chyba nie dlatego żeby mieć mniejsza moc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 dysponuje dwoma silnikami i w tym samym modelu mialem takie a nie inne odczucia. czytam przegladam forum i tak sobie mysle nad silnikiem 15 cm benzyna i zastanawia mnie jak to by sie mialo do 15asp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 http://www.modelmotor.pl/asp-silnik-s91-a-tlumik.html http://www.modelmotor.pl/silnik-15-cm3-rcgf-15.html To tak na szybko - porównaj masy i moce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 ok juz przejzalem chyba na poczatek wsadze tam 15 zar ale chyba bedzie za mocny i z czasem dostanie benzynke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 przelicznik benzyna żarowy jest taki 15bezyna to jak 10cm żarowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 o dzięki o to mi chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 1276 kadlub z rura. 346 skrzydla. 122 galanteria. 799 silnik. 250 serwa wyjdzie 3200 do lotu silnik 15 tunder tiger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Patryk model o którym pisałem wcześniej został dzisiaj oblatany,po dokładnym ważeniu z paliwem wyszedł 4450 g.sporo ale rcgf 20cc daje spokojnie radę na śmigle 16x8 xoar nawet jakieś 3D można kręcić bez problemu tnz. na tyle co umiem. Poniżej zdjęcie tego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 silnik jednak 61 asp gdyz po konsultacjach lotniskowych zlin tej samej rozpietosci to takim pomyka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Silnik narazie jednak 15cm bo z 10 cm by się nie wyważył i brakowałoby około 200g na mordce. Muszę poszukać jakiś lekkich serw na ogon bo obecne strasznie mu ciążą. Połówki SW na Y kablu czy na dwa kanały, jeśli dwa kanały to podajcie sposób programowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RWD Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Patryk Zlin ma 1720 mm rozpiętości SW rób na Y kablu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Na pewno nie na Y kablu ponieważ będziesz miał ciężko ustawić równe wychylenia SW. Radio ma EL lewy - EL prawy tnz. dwa osobne kanały, zależy jakie i ilu kanałowe masz radio, a poza tym musisz na jednym serwie przełączyć rewers czego nie zrobisz na Y kablu, jest tam jakaś elektronika żeby przełączyć rewersy na Y kablu ale ja tego nigdy nie stosowałem, zawsze dwa kanały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 dzieki juz temat teoretycznie opanowany funkcja w radiu to ailvator obecnie 3200 bez paliwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RWD Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Czy model już oblatany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi