KamilDudek Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Postępy są, ale z racji obowiązków zawodowych nie takie jakie bym chciał. Udało mi się okleić skrzydła, zostało zrobić lotki, kabinę oraz zamontować wyposażenie. Koniec prac już widać, ale i pracy też jeszcze trochę zostało Skrzydła mają keson z balsy 1mm. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Skrzydła mają keson z balsy 1mm. Koledze wyżej raczej chodziło o listwę natarcia a nie o keson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilDudek Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 No tak, przepraszam. Tak to jest jak człowiek czyta forum, a porannej kawy jeszcze nie wypił Listwa na natarciu ma z tego co pamiętam 6x7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 zdecydowałeś już jak i z czego wykonasz kabine?ostatnio widziałem świetne napoje bodajże 7up w takich fluorescencyjnych butelkach 0,5 l kopyto powinno sie zmiescić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilDudek Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Jeszcze nie myślałem o materiałach na kabinę, najpierw muszę zrobić to kopyto, a potem znając życie będzie kilka prób na różnych plastikach. Wiem o którym napoju piszesz, dzięki za sugestie, wezmę ją pod uwagę. Tylko kto wypije te wszystkie napoje? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 kto wypije?zrób impreze goście wypiją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilDudek Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Projekt zakończony Ostatnio miałem niewiele czasu na modelarstwo, dlatego ostatni etap budowy się tak dłużył. Dzisiaj pomimo dość mocnego wiatru udało mi się wykonać oblot Gupika. Przyznaje że było trochę emocji... W locie silnikowym nie ma tendencji do zadzierania, natomiast może naprawdę stromo się wznosić. W czasie szybowania jest stateczny, ma sporą doskonałość i ładnie radził sobie z dzisiejszą turbulencją. Pięknie wygląda w powietrzu - ma taką czystą szybowcową sylwetkę i jest dość zwinny. Potrzeba jeszcze kilku regulacji: muszę jeszcze lekko dociążyć ogon, ustawić do końca wychylenia powierzchni sterowych oraz hamulec w regulatorze (jakoś mi się zapomniało...) Zmiany wymagać będzie jeszcze owiewka kabiny - jakoś nie podoba mi się widok elektroniki na wierzchu. Ale jakaś butelka się jeszcze znajdzie Ogólnie jestem bardzo zadowolony - jest to bardzo fajny model szkolny, choć wymaga już pewnej znajomości obróbki balsy (szczególnie kadłub). Budowa kadłuba również wymaga posiadania jakiejś pracowni lub bardzo wyrozumiałych domowników - pyłu ze szlifowania do tej pory nie udało mi się pozbyć do końca z mieszkania Parę fotek na koniec (wybaczcie jakość ,ale miałem ze sobą tylko telefon) : Masa do lotu z baterią Zippy Compact 1300mAh 3S : 590 g 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 wreszcie dobra robota i ważne, że jesteś zadowolony .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Gratuluje oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 jakie dalsze losy?latasz nim dalej?gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilDudek Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Pewnie ze latam, tylko czasu mam niestety na to latanie za mało. Przy manewrach z większą prędkością skrzydła się trochę gną, ale to pewnie urok tego typu konstrukcji. No i złości mnie ta tłoczona z butelki owiewka, muszę to zrobić jeszcze raz i tym razem spróbuję to zrobić z Vivaku, ale i na to muszę znaleść czas no i trochę jeszcze poczytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 owiewka nie jest zła,zrób taką samą ale z jakiejś ciemniejszej butelki.ja miałem po jakimś napoju butelka była taka ,,fluo,,ładnie by ci pasowała.pozdrawiam i miłego latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakul Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Pewnie ze latam, tylko czasu mam niestety na to latanie za mało. Przy manewrach z większą prędkością skrzydła się trochę gną, ale to pewnie urok tego typu konstrukcji. No i złości mnie ta tłoczona z butelki owiewka, muszę to zrobić jeszcze raz i tym razem spróbuję to zrobić z Vivaku, ale i na to muszę znaleść czas no i trochę jeszcze poczytać Też zbudowałem guppy'ego, akurat MK1 - skrzydło było podobne.. piszę "było" bo u mnie też się trochę wyginało przy manewrach z większą prędkością, aż się złożyło na pół w locie . Uważaj na nie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 fakt że sie wygina ale raczej guppy był zaprojektowany raczej do spokojnego latania.Tomku co za ciekawy model trzymasz na zdjęciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakul Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 [...] Tomku co za ciekawy model trzymasz na zdjęciu? To "Speedy Bee" zbudowany z planów znalezionych na RCGroups. Krewniak bardziej znanego "Lazy Bee".. oba modele mają też wątki na naszym forum, ale raczej średnio popularne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 dzięki,poszukam bo śliczny model.a jak lata?latał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakul Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 dzięki,poszukam bo śliczny model.a jak lata?latał? Latał wolno, jednocześnie sprawiając wrażenie masywnego/ciężkiego. Akrobacje najwyżej podstawowe, największą frajdę sprawiało (mi) latanie powoli, metr nad ziemią . Alee.. to duży OT, więc jakby co to zapraszam na PW żeby nie zaśmiecać tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi