michcio88 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Jak wzmocnić rdzenie styro. Wystarczy ze dam jakiś dzwigar z listewki sosnowej i pomaluje czy muszę go czymś oklejać ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Bez laminowania się nie obejdzie. Dźwigary też mogą być. A i potem na to fornir dać. Wtedy wzmocnienie pierwsza klasa a i na wszelki wypadek taśma klejąca bo jak coś poszło nie tak to przynajmniej części będą razem. Ps: Jakie pytanie taka i odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Dobra odpowiedz martwi mnie masa . Bo to ma byc dwupłat a jak zacze oklejac to mi z tego cieki bombowiec wyjdzie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zrób konstrukcyjne. Miła i przyjemna praca:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Ja do swojego dwupłata (rozp 90cm.) rdzenie wzmocniłem dzwigarem z listewki 2x5/3 i okleiłem kolorową taśmą naciągniętą żelazkiem. Na krawędzi natarcia wkleiłem listewkę z balsy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Dobra odpowiedz martwi mnie masa . Bo to ma byc dwupłat a jak zacze oklejac to mi z tego cieki bombowiec wyjdzie :/ To jak już dajesz konkrety to podaj również wielkość tego modelu, spodziewaną masę jaki napę etc. Wtedy dostaniesz konkretną odpowiedź jak wzmocnić rdzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 no faktycznie tak rzuciłem tematem bez szczegółów model filip http://www.modelarz.com/artykuly.php?id_art=17&w=d&ta=1 w wersji elektro. Masy nie jestem pewien (mysle ze kolo 500 g z czego 200 to wyposażenie ) rozpiętość 1000 mm i okleiłem kolorową taśmą gdzie można taka nabyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Ja bym się tylko ograniczył do zrobienia dźwigara z listewek balsowych o przekroju 6x6 mm z góry i dołu profilu ewentualnie wzmocnił jakoś spływ i natarcie. Waga chyba będzie większa oryginał ważył 1400 gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 A jeśli chodzi o taśmę pakową to polecam : www.softpack.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 oryginał ważył 1400 gram. a ja chce zrobic elektryka :] ktos mi powiedzial ze takei platy trzeba okleic bo sa bardzo kruche ? Prawda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Prawda! Oklejanie papierem na wikol wzmacnia płaty ale sprawia ze sa kruche/łamliwe, taśma troche usztywnia płat a oklejanie drewnem to jest pancerne rozwiązanie:) i usztywnia i wzmacnia:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Po oklejeniu płata taśma musialbym jeszcze dodać jakąś szpachelkę ? Czy mógłbym od razu malować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Jak okleisz taśmą to możesz odrazu latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Jak już szpachla to pod taśme:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.