michcio88 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Jak wzmocnić rdzenie styro. Wystarczy ze dam jakiś dzwigar z listewki sosnowej i pomaluje czy muszę go czymś oklejać ??
Rafal B. Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Bez laminowania się nie obejdzie. Dźwigary też mogą być. A i potem na to fornir dać. Wtedy wzmocnienie pierwsza klasa a i na wszelki wypadek taśma klejąca bo jak coś poszło nie tak to przynajmniej części będą razem. Ps: Jakie pytanie taka i odpowiedź.
michcio88 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Dobra odpowiedz martwi mnie masa . Bo to ma byc dwupłat a jak zacze oklejac to mi z tego cieki bombowiec wyjdzie :/
Marcin K. Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zrób konstrukcyjne. Miła i przyjemna praca:P
robloz Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Ja do swojego dwupłata (rozp 90cm.) rdzenie wzmocniłem dzwigarem z listewki 2x5/3 i okleiłem kolorową taśmą naciągniętą żelazkiem. Na krawędzi natarcia wkleiłem listewkę z balsy
Rafal B. Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Dobra odpowiedz martwi mnie masa . Bo to ma byc dwupłat a jak zacze oklejac to mi z tego cieki bombowiec wyjdzie :/ To jak już dajesz konkrety to podaj również wielkość tego modelu, spodziewaną masę jaki napę etc. Wtedy dostaniesz konkretną odpowiedź jak wzmocnić rdzeń.
michcio88 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2008 no faktycznie tak rzuciłem tematem bez szczegółów model filip http://www.modelarz.com/artykuly.php?id_art=17&w=d&ta=1 w wersji elektro. Masy nie jestem pewien (mysle ze kolo 500 g z czego 200 to wyposażenie ) rozpiętość 1000 mm i okleiłem kolorową taśmą gdzie można taka nabyć ?
Rafal B. Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Ja bym się tylko ograniczył do zrobienia dźwigara z listewek balsowych o przekroju 6x6 mm z góry i dołu profilu ewentualnie wzmocnił jakoś spływ i natarcie. Waga chyba będzie większa oryginał ważył 1400 gram.
Marcin K. Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 A jeśli chodzi o taśmę pakową to polecam : www.softpack.pl/
michcio88 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2008 oryginał ważył 1400 gram. a ja chce zrobic elektryka :] ktos mi powiedzial ze takei platy trzeba okleic bo sa bardzo kruche ? Prawda ?
Marcin K. Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Prawda! Oklejanie papierem na wikol wzmacnia płaty ale sprawia ze sa kruche/łamliwe, taśma troche usztywnia płat a oklejanie drewnem to jest pancerne rozwiązanie:) i usztywnia i wzmacnia:D
michcio88 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Po oklejeniu płata taśma musialbym jeszcze dodać jakąś szpachelkę ? Czy mógłbym od razu malować ?
Rafal B. Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Jak okleisz taśmą to możesz odrazu latać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.