Irek M Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Rozpocząłem prace nad modelem Bv-141 z planów Nicka Ziroliego. Temat nie jest nowy bo prace trwają już od jakiegoś czasu ale strasznie się ślimaczą. W stosunku do oryginału plan powiększałem chyba 25% - teraz jego rozpiętości to 166cm. Jaki zastosuję silnik będzie zależało od końcowego efektu masowego ale będzie to OS La 46 lub ASP FS 61 - oba wypróbowane w bardzo dobrze latającym Vicomte tej samej rozpiętości. W modelu zastosuję chowane podwozie natomiast kabina pilotów chyba będzie bez oszklenia. Na dzień dzisiejszy zrobiłem tylko tyle ile widać na focie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 on jest brzydszy od raty i se5 razem wziętych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Będziesz skazany na wożenie ze sobą dokumentacji oryginału... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 A po co mi ta dokumentacja? dla mnie najważniejszą dokumentacją to fotki i filmy z lotu . Dziś trafiłem na relację budowy wersji combat - oczywiście rdzenie styro. Nawet całkiem całkiem to wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Żeby udowodnić, że Ty jesteś zdrowy na umyśle i tak miało być Bo nie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Co tam combat - zobacz (jeżeli nie widziałeś) relację z lotów http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1242136&page=8 #111 i dalej. Brzydki, ale lata Natomiast brak szklenia kabinki to moim zdaniem duży minus - akurat w tym modelu, gdzie jest sporo szkła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgadzam się z Tobą Hubert, że kabina powinna być oszklona. Taką chciałbym wykonać ale czas pokaże. Mnie bardzo podobają się te filmy z niskich przelotów i mam nadzieję, że takie też Wam zaprezentuję . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JANTAR87 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Hey,też widziałem relację combat ale ESA. Ja uskuteczniam wersję ACES na rozpiętość 130cm.Ja już mam kadłub i statecznik, dzis wytnę skrzydło i zabieram się za kabinkę tylko nie wiem czy warto się męczyć nad kopytem przy jednostkowej budowie on jest brzydszy od raty i se5 razem wziętych Haaaa! PRAWDA! Jest brzydki w piękny sposób! A są tylko lub aż dwie rzeczy jakie mnie w nim strofują, konieczność wykonania podwójnego wzniosu i to że to jakby średniopłat. Nic trudnego ale to dodatkowe pierdoły do ogarnięcia. Na tym zdjęciu wygląda jakby miał pełny statecznik poziomy ale może to tylko takie ujęcie.http://artcontrarian.blogspot.com/2012/03/asymmetrical-airplane-blohm-voss-bv-141.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 :DOryginał, że pełny statecznik ? NIE ! on jest właśnie niepełny - tylko z lewej strony prawie, że . Na 100% wszystko konstrukcyjne jest. O jakim podwójnym wzniosie mówisz? Że na obu połówkach ? Faktycznie coś nie tak skoro to asymetryk. Centropłat nie ma wzniosu - tylko końcówki płata. Ye końcówki to jakieś połowa długości każdego skrzydła. Combat, o którym pisałem to też coś ok. 134cm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JANTAR87 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Hey, takiej relacji z budowy combata o rozp.134cm jeszcze nie znalazłem tylko esę.Muszę głębiej poszukać , bo jestem ciekawy jak to wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Sorki, on jest na 145cm - znaczy ów combat:http://www.rc-network.de/forum/showthread.php/416194-BV-141B?s=d0fe56351cf61ad07860bf1ce37ff52b Przy moim prace bardzo wolno do przodu : jestem w trakcie oklejania kadłuba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JANTAR87 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Ja na razie stoję w miejscu ale po świętach może nawet założę stosowny temat w dziale combat. Jak będziesz miał jakieś fotki to nie omieszkaj ich tutaj zamieścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi