Dragon_X Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Witam, czy zna ktoś skuteczny sposób na usuwanie grubej warstwy kleju Soudal 66? Z racji kiepskiego dostępu do miejsca z tym klejem odpada szlifowanie. Nie chodzi o rozklejenie a o usunięcie "wylewki" z takiego kleju... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 http://pfmrc.eu/index.php?/topic/49926-soudal-chemolan-purex-usuwanie-spoiny-klejowej/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 http://pfmrc.eu/index.php?/topic/49926-soudal-chemolan-purex-usuwanie-spoiny-klejowej/ dzięki za szybką odpowiedź, wkleiłem zdjęcie dla zobrazowania. klej jest raczej stary... remontuje zakupiony model, poprzedni właściciel chciał wzmocnić dolną część kadłuba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Frez kulowy (zdzierak, lub diamentowy) na wałku giętkim. Tylko widzę że tam jest poszycie balsowe więc trzeba baardzo uważać, spoina będzie twardsza od pokrycia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Dzięki za podpowiedź. Właśnie obawiam się,że czeka mnie żmudne i baaardzo ostrożne usuwanie mechaniczne. Musze zaprząc dremela do pracy tam gdzie da się nim dojść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Poza walorami (nie)estetycznymi to ten klej właściwie w czym ci przeszkadza? Po usunięciu uzyskasz 10-20 gr mniej wagi. Zależy ci na tym ? Skoro zależy to uprawiaj orkę na ugorze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Poza walorami (nie)estetycznymi to ten klej właściwie w czym ci przeszkadza? Po usunięciu uzyskasz 10-20 gr mniej wagi. Zależy ci na tym ? Skoro zależy to uprawiaj orkę na ugorze... Ot i sensowna odpowiedż.. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 no właśnie zależy, bo wylewka jest w modelu Extra 300, którego ostatnio stałem się okazyjnie właścicielem... a tu te 10-20g robi różnicę... więc niestety czeka mnie orka na ugorze... nie mniej bardzo dziękuję za zainteresowanie i odpowiedzi. miałem nadzieję, że istnieje jakaś chemia, która to usunie ale niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 No istnieje "chemia"...setka etylowego przed i po Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 No istnieje "chemia"...setka metylowego przed i po dobre , masz 100 punktów za to ale przy takiej warstwie grubej tego Soudalu to obawiam się ze z pół litra przed i pół po ... by potrzeba :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Musiałem edytować mój post ,jakbyś tą chemię zastosował co podałem to byś niczego pewnie nie zrobił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Musiałem edytować mój post ,jakbyś tą chemię zastosował co podałem to byś niczego pewnie nie zrobił po setce to spokojnie, po pół litra to razem z klejem pewnie model bym usunął albo co gorsza klej by został Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 A po "metylowym" byś niczego nie widział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 A po "metylowym" byś niczego nie widział nie piłem a już nie widzę co czytam ehhh... masz rację a tak poważnie to niezła orka mnie czeka... ale część jest na folii u listewkach balsowych które wymienię, gorzej z tym na poszyciu, zeszlifuję ile się da i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi