Dragon_X Opublikowano 8 Grudnia 2014 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Witam, czy zna ktoś skuteczny sposób na usuwanie grubej warstwy kleju Soudal 66? Z racji kiepskiego dostępu do miejsca z tym klejem odpada szlifowanie. Nie chodzi o rozklejenie a o usunięcie "wylewki" z takiego kleju...
robroy67 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Opublikowano 8 Grudnia 2014 http://pfmrc.eu/index.php?/topic/49926-soudal-chemolan-purex-usuwanie-spoiny-klejowej/
Dragon_X Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2014 http://pfmrc.eu/index.php?/topic/49926-soudal-chemolan-purex-usuwanie-spoiny-klejowej/ dzięki za szybką odpowiedź, wkleiłem zdjęcie dla zobrazowania. klej jest raczej stary... remontuje zakupiony model, poprzedni właściciel chciał wzmocnić dolną część kadłuba...
kojani Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Frez kulowy (zdzierak, lub diamentowy) na wałku giętkim. Tylko widzę że tam jest poszycie balsowe więc trzeba baardzo uważać, spoina będzie twardsza od pokrycia!!
Dragon_X Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2014 Dzięki za podpowiedź. Właśnie obawiam się,że czeka mnie żmudne i baaardzo ostrożne usuwanie mechaniczne. Musze zaprząc dremela do pracy tam gdzie da się nim dojść.
BRoman Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Poza walorami (nie)estetycznymi to ten klej właściwie w czym ci przeszkadza? Po usunięciu uzyskasz 10-20 gr mniej wagi. Zależy ci na tym ? Skoro zależy to uprawiaj orkę na ugorze...
Shock Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Poza walorami (nie)estetycznymi to ten klej właściwie w czym ci przeszkadza? Po usunięciu uzyskasz 10-20 gr mniej wagi. Zależy ci na tym ? Skoro zależy to uprawiaj orkę na ugorze... Ot i sensowna odpowiedż.. .
Dragon_X Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2014 no właśnie zależy, bo wylewka jest w modelu Extra 300, którego ostatnio stałem się okazyjnie właścicielem... a tu te 10-20g robi różnicę... więc niestety czeka mnie orka na ugorze... nie mniej bardzo dziękuję za zainteresowanie i odpowiedzi. miałem nadzieję, że istnieje jakaś chemia, która to usunie ale niestety
robroy67 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 No istnieje "chemia"...setka etylowego przed i po
Dragon_X Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2014 No istnieje "chemia"...setka metylowego przed i po dobre , masz 100 punktów za to ale przy takiej warstwie grubej tego Soudalu to obawiam się ze z pół litra przed i pół po ... by potrzeba :>
robroy67 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Musiałem edytować mój post ,jakbyś tą chemię zastosował co podałem to byś niczego pewnie nie zrobił
Dragon_X Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2014 Musiałem edytować mój post ,jakbyś tą chemię zastosował co podałem to byś niczego pewnie nie zrobił po setce to spokojnie, po pół litra to razem z klejem pewnie model bym usunął albo co gorsza klej by został
robroy67 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 A po "metylowym" byś niczego nie widział
Dragon_X Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2014 A po "metylowym" byś niczego nie widział nie piłem a już nie widzę co czytam ehhh... masz rację a tak poważnie to niezła orka mnie czeka... ale część jest na folii u listewkach balsowych które wymienię, gorzej z tym na poszyciu, zeszlifuję ile się da i tyle.
Rekomendowane odpowiedzi