Bodzioch Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 PPM też trzeba włączyć w Rx Setup w nadajniku. sygnał wychodzi na 1 kanale. Jeżeli jest włączony sygnał PPM i podepniesz tam serwo to będzie buczeć bo nie wie jaką pozycje ustawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamovsky Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Po kilku restartach udało mi się połączyć IA6B z Nazą. Z nazy (port X2) wychodzi s.bus do kanału 1 w IA6B przy włączonym PPM output w Rx setup w nadajniku i10. Dziękuje wszystkim z Was za odpowiedzi ciekawe tylko, że nie załapało po pierwszym restarcie odbiornika/nadajnika. Pozdrowienia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek2 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Ustawiam model (skrzydełko) z dwoma lotkami AIL plus silnik i wtedy automatycznie pojawia się obrazek skrzydełka, gdzie jedna lotka jest w ch1 a druga w ch5. Chciałbym zmienić ch5 na ch4 lub ch2 i móc zastosować czterokanałowy odbiornik, ale nie mogę znaleźć ścieżki do takiej funkcji. Czy w TGY-i10 jest w ogóle taka możliwość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Ma taką możliwość. Wybierz wolny miks, ustaw 5 kanał jako nadrzędny, 2 (4) jako podrzędny i po kłopocie ! - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek2 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Dzięki Jerzy. Działa. Wprawdzie kanał 5 nadal zajęty, ale w tym przypadku nie ma to znaczenia. Widzę cztery Linear Mixes. Czy jest sposób na zwiększenie ich ilości? (Przyzwyczaiłem się, że w er9x praktycznie nie ma ograniczenia ilości mikserów.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Dużo masz miksów z definicji, każdy ma swoją osobna ikonkę. Przejrzyj je. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek2 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Fakt, ale mam nadzieję, że któraś kolejna wersja softu zwiększy ich ilość w Linear Mixes. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Szczególnie umiarkowanych wiatrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Czy któryś z kolegów ma i10 w mode1? Chciałbym zapytać czy musicie dać gaz na max aby włączyć aparaturę. Mam aparaturę w mode2 i tu działa jak trzeba, ale kolega ma mode1 i on musi dać gaz na max aby przejść ostrzeżenie przy włączaniu. revers gazu w modelu nie załatwia tematu. Na display servos widzę, ze domyślnie gaz jest w reversie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Miałem. Gaz musiał być na minimum żeby przeszła ostrzeżenie. Ale z trymerem na max w górę - nie próbowałem. Faktem jest, że chodzi to jak smartfon, taki z niższej półki...? Przynajmniej moje 2 egzemplarze. - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 To już wiem że jest bug w firmare 1.07. W 1.08 jest ok, ale tu jest znowu problem z throttle cut. Znowu w 1.07 tzw multicpter jest ok, ale nie można zbindować z odbiornikami ia6. Trzeba wybrać mniejsze zło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Głowy nie dam, ale wydaje mi się , że miałem 1.08. Najnowszy, jaki był dostępny pół roku temu. - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 To masz ok, tylko zwróć uwagę na throttle cut, powyżej 50% nie działa. Można to obejść miksując CH3 z CH3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Już jej nie mam. Pozbyłem się jej szybciej, niż dotarły do mnie odbiorniki i zapasowe akumulatory z Banggood-a.... nie zdobyłem się na odwagę, żeby ten smartfon-RC zastosować w modelu latającym. Wiem, że inni mają inne doświadczenia. - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Takie czasy teraz każdy nowy sprzęt musi być smart. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuwu Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Czy któryś z kolegów ma i10 w mode1? Chciałbym zapytać czy musicie dać gaz na max aby włączyć aparaturę. Mam aparaturę w mode2 i tu działa jak trzeba, ale kolega ma mode1 i on musi dać gaz na max aby przejść ostrzeżenie przy włączaniu. revers gazu w modelu nie załatwia tematu. Na display servos widzę, ze domyślnie gaz jest w reversie. Przy zmianie mode2 na mode1 i 3, trzeba zamienić gimbale miejscami bez przepinania wtyczek. Potem w menu System > Sitck mode wybrać mode 1 lub 3. Gaz ma działać bez reversu! Jeśli jest inaczej to błąd firmware. Ja mam Version 1.05-PL. Pozdrawiam Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volter Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Firmware 1.05-PL? To jest spolszczona wersja? Coś przegapiłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Tak jak pisałem wcześniej, to jest bug w firmwarze 1.07(tej wcześniejszej w ktorej da się zbindować odbiorniki iA6). Jak ktoś ma Mode2 to nawet tego nie zauważy. W mode1 jest revers na gazie i lotkach. Późniejszy Firmware 1.07 tzw multicopter ma to poprawione, ale odbiorniki iA6 nie dają się bindować. W 1.08 jest ok, za to coś innego nie działa jak trzeba. Zrobiliby raz a porządnie firmware, a nie co trochę nowy firware który połowę rzeczy naprawia a druga połowę psuje. Dlatego mam wciąż 1.05, który też ma swoje bugi, ale przynajmniej znane i nie tak niebezpieczne jak bug throttle cut w 1.08. PS. Piszę o Turnigy, we Flyskay może być dobrze. Firmware 1.05-PL? To jest spolszczona wersja? Coś przegapiłem? Wuwu ma chyba Flysky-i10, tam są takie kody firmware. A z innej beczki, zauważyliście, że TGY-i10 w hobbykingu coraz trudniej zdobyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Przede wszystkim jest lipa z czujnikami... prawie nic nie ma. Ale to ogólny problem HK, które moim zdaniem schodzi na psy. Coraz mniej tsm jest fajnych rzeczy... Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Mam pytanie do użytkowników firmware 1.08, kiedy konfiguruje end pointy w apraturze to tak jakby nie jest to propocjonalne, musze korygować neutrum offsetem. To tak zawsze było czy tylko w 1.08? Macie jakieś wieści o wypuszczeniu działającego w pełni softu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darku Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Witam i mam pytanie, jak przyporządkować kanałowi 6 w moim przypadku "klapy", w ustawieniu; lotki kanał 1 i 5, ster wysok. k2 i k9, ster kier. kanał 4, silnik k3 i klapy kanał 6. przy takim ustawieniu ne mogę znaleźć przełącznika lub potencjometru który by obsługiwał kanał 6(klapy). W auxiliary channels pojawiają się tylko 7,8,10. Z góry dziękuję za pomoc ,Darku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi