magilla Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 a jaki jest powód robienia nowego kadłuba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Poprzednio wycięty był o 37-38 cm za krótki (dla wersji L, dla XL trochę mniej). Niestety zauważyłem i zmierzyłem to dopiero jak przymierzyłem skrzydła. Widok był dość kuriozalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 19 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Okazało się, że opierałem się na błędnych danych. Stosunek rozpiętości do długości wersji L wynosi 1,29:1 i przy rozpiętości 140cm kadłub powinien mierzyć nie 126cm, jak myślałem wcześniej, ale ok. 108 cm. Obecny kadłub wciąż pozostaje za krótki o. ok 23%, niemniej przepraszam wszystkich potencjalnie zainteresowanych za wprowadzenie w błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Che che, a to ciekawe, właśnie teraz znalazłem Twoją relację z budowy Zlina:) Kto wie , czy równiez nie zbuduję modelu w tej technologii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Działaj. Ciekaw jestem jak wyjdzie model piankowy z EPP komuś, kto robi takie cuda z laminatu i w ogóle (tylko bez zbytniej skromności, proszę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Bardzo spodobał mi się zwrot- w kierunku micro. W tej chwili jestem na etapie kompletowania urządzeń RC w wersji micro - ultra micro. Przy okazji uczę sie nowych dla mnie technologii. EPP jest dla mnie czarna magia, ale za to z wielką perspektywą. Z przyjemnością zawitalem w dziale mniejszych modeli, i naprawde zaczyna mi się to podobać. Widzę, że wiele muszę się jeszcze nauczyć o tej nowej dla mnie technologii budowania modeli. Pomyślałem, czy polączenie mikro laminatow z EPP mogloby dac jakiś zwrot w budowie micromodeli. Myślę że może to byc temat rozwojowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 No brzmi intrygująco. To (laminat, epp) są materiały z bardzo różnych bajek. Ja miałem epp-owego Zlina laminować jak zwykłego drewniaka. Ujawnisz założenia, czy wyjdzie dopiero w budowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Bartek,udaolo mi sie odszukac materialy: ten Zlin byłporjektowany na 1,2m! :/ skróc wiec skrzydłą i wszystko bedzie w proporcjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Marku, wiem, że łatwiej jest napisać "obetnij skrzydła" niż "wytnę odpowiedni kadłub", ale niestety obciąć nie mogę. Jak Ci na początku pisałem, potrzebowałem minimum 1.4m (najlepiej 1.5m) rozpiętości, chcąc w nim wykorzystać napęd od Corsaira - duży i ciężki (którego parametry Ci podawałem również), silnik 4250, śmigło 3łopatowe 14cali. 1.2m nie wchodzi w rachubę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi