JumperTomek Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Witam Posiadam Pioneera XL ( jest to mój pierwszy model) lecz przy jego zakupie nie dostałem do niego instrukcji. Złożyłem go i chciałbym go wyważyć lecz nie wiem w których miejscach trzeba go przytrzymać aby to zrobić ;( I chciałbym zobaczyć czy coś przydatnego dla mnie w niej będzie. Dziękuje z góry za odpowiedzi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Jak instrukcji nie znajdziesz to wyważ wstępnie na 1/3 cięciwy płata od natarcia, rzuć mocno, poziomo model i w locie bezsilnikowym, ewwntualnie tylko sterując sprawdź czy dobrze szybuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JumperTomek Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ok dziekuje Może ktoś ma instrukcję i sie podzieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 1/4 od natarcia platow a jak ogarniesz sterowanie to idź w kierunku ogona. Tu nie ma złotego środka i dokładnej wartości SC i model sam nie zacznie latać, ale na początek przeważyć lekko przód nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JumperTomek Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 To wiadomo ale chciałbym jak najlepiej go wyważyć wiem że na pewno muszę przód dociążyć, bo bardzo go podnosi ( z jakieś 300g co najmniej) Wujek mi właśnie wspominał że przód może być delikatnie w dół Można bezpiecznie łączyć aku li-po w 1 ? mam 2 1700 mAh. 2 złączone w jedną bardziej by dociążyły, tyle czy można później bezpiecznie je ładować tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 300 ??!!! Zostaw jak jest i zaczep w 1/4 i pokaz zdjęcie. 300 gramów dodatkowo to katastrofa i brak kultury technicznej ;-) nie wierze, ze aż tyle .. Tak polzartem oczywiście pisze, bo może źle wywazasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Na pewno na początek lepiej mieć za ciężki przód niż za ciężki tył. Co do pakietów, można łączyć o ile są to pakiety tej samej firmy, o tej samej pojemności i tym samym stopniu zużycia (najlepiej fabrycznie nowe). Rozumiem że chcesz je połączyć szeregowo aby zsumować pojemności? Jeśli chcesz je łączyć równolegle uważaj aby nie spalić silnika przez zbyt duże napięcie. No i postaraj się tak pokombinować żeby ołowiu nie dokładać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Michale .. a czy nie na odwrót !! ? :-) równolegle to samo napięcie itp. Szeregowo większe napięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Kacper oczywiście masz rację to ta godzina już. Co do eksploatacji tak połączonych pakietów najlepiej kontrolować każdą cele z osobna voltomierzem przez złącze balansera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JumperTomek Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Może te 300g to za dużo, ale tak mi się wydaje po tym jak tył opada :-P co do braku kultury technicznej to chyba producent coś zamotal, ewentualnie przewiduję kamerkę odrazu samolocie :-D taka na VHS :-P:-P czyli mogę spokojnie połączyć moje 2 aku :-) Poczekam jeszcze trochę na instrukcję i poszukam jej w internecie, a jak nie będzie to wywaze tak jak napisaliscie, dziękuję za odpowiedzi :-) Wysłane z Sony Xperia SP LTE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 To co to są za pakiety? Pioneer 1400 wyważa się pakietem 3S 2200mah więc ten pewnie niewiele większym. Sprawdź może też czy producent fabrycznie nie zamontował ołowiu w ogonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JumperTomek Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Ja niestety mam 2 pakiety 1700 Kupiłem ARF, a akurat w sklepie ,gdzie zamawiałem patrzyłem za 2100 ale nie było ;/ Zobaczę jak będzie przy wyważaniu, ale myślę że nawet 2250 by nie wystarczyła tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Wciąż coś mi tu nie gra ... Różnica masy pakietów między 1700 a 2800 mAh jest średnio 100 gramów. Musiałeś coś skopać konstrukcyjnie albo w złym miejscu wyważasz bo choćby nie wiem co, nie uwierzę w tą "prawidłowość", gdzie trzeba dołożyć 300 gram by prawidłowo wyważyć .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JumperTomek Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Jakie 2800 ? Nie pisałem ze trzeba dać 300g tylko że mi się tyle wydaję Czekam na instrukcję co by więcej nie robić nie potrzebnych dyskusji, jeśli ktoś posiada to proszę o wrzucenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Dalem tylko orientacyjne porównanie :-) jeśli Ci się wydaje, to może sporo wyjaśniać Kombinuj, będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JumperTomek Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Mam instrukcję ! Wrzucam dla innych żeby nie musieli przeszukać całego internetu jak ja http://zrzut.pl/album/5Jjga4k Jak widać nic o wyważaniu nie ma, w ogóle nic nie ma dla początkującego Także wyważyć jak coś na tą 1/3 czy 1/4 ? jak podaliście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 1/4 bezpieczniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JumperTomek Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Ok dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Ale na 99,99% będzie to wymagało późniejszego przesunięcia SC do tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JumperTomek Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Witam, i odświeżam Jest jakaś instrukcja jak dokładnie wyliczyć ten punkt ? dziękuje z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi