Skocz do zawartości

Fokker dr.1 de agostini

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Silnik podobnej pojemności co zalecany w gazetce. Nadajnik dowolny 4-6 kanałowy. Model wykonaj i odłóż na bok - dłużej będziesz nim cieszył oczy. Trochę się dziwię - masz tyle kasy na ukończenie prenumeraty?

Gość Kamyczek_RC
Opublikowano

Jedyne rozsądne podejście do prenumeraty "Decośtam" to wybranie sobie ładnego modelu w sklepie modelarskim który posiada sprzedaż ratalną i kupienie na raty całego zestawu ( radio, model , silnik , serwa ) jak wybierzesz podobną ratę jak średnia cena za zeszyt z kawałkiem modelu dostaniesz model który lata , sprzęt który działa i zapłacisz kasę którą będziesz widział . Otwórz aledrogo , ebay i zobacz ilu ludzi sprzedaje prawie cały , w częściach , do dokończenia i za ile to sprzedaje i czy są kupcy . Na ten model wydasz 2 razy więcej kasy niż na normalny zestaw w jednym pudełku . marnujesz kasę i czas ...

Opublikowano

Kolega również go buduje. Odpowiadając na twoje pytania proponuje silnik 10ccm żarowy 2-takt i aparatura 4 kanałowa minimum. Serwa standard.

Opublikowano

Nie opłacalny model za ta kwote masz wykokszony model hangarowy typu Wilga lub coś innego. Sam kupiłem 1 część spitfire doszedłem do 12 części i zrezygnowałem szkoda kasy na coś takiego za tą cenę mam 3-4 znakomite modele z serwami i innymi bebechami

Opublikowano

to po jaka cho...... robia takie zestawy ?? licza na laików??

pamietam kiedys w czasie podstawowki jakas gazeta sprzedawala w czesciach modele samolotów (plastiki) pierwszy nr byl kolo 3 zl a nastepne po 15zl ( mialy wychodzic co tydzien) zrezygnowałęm odrazu :P

Gość Kamyczek_RC
Opublikowano

No niestety tak jest zamiast czerwony baron jest "zielony burak"  Cena gotowego modelu przekracza 2 krotnie cenę dobrego modelu z zestawu renomowanej firmy, do tego z racji że buduje go amator szansa na to że zbuduje go zgodnie ze sztuką , i model będzie zdatny do latania jest bardzo mała . Nikt normalny nie wybiera na model do nauki makiety co najwyżej jakiegoś lekkiego i prostego w budowie trenerka lub motoszybowca . Tego typu prenumeraty to najlepsza metoda by wyleczyć gościa jednocześnie z 3 rzeczy chęci budowy modeli , myśli że potrafi latać , i kasy .

Opublikowano

Nie dość, że drogo w [moderowano] to jeszcze ciężarówy są z tego,  na przykład wcześniejszy spit... 
Tak jak koledzy wcześniej pisali,  nie warto się pchać w to, kup gotowca  bo przynajmniej będzie pewne, że poleci   :D

Gość Kamyczek_RC
Opublikowano

Jak masz kolego ,internet , a jak widać masz...  to sklepów masz więcej niż hipermarketów w okolicy ;) . Za tyle kasy to masz piękny model który lata , radio , silnik , bańkę paliwa , i kasę dla człowieka ,który pomoże oblatać i pouczy a jak nie to symulator i to wypasiony . Tylko zanim coś kupisz zapytaj i upewnij się że to co chcesz kupić nadaje się na początek zabawy . Każdy z nas kiedyś zaczynał i na szczęście dla nas nie było gazetki ,która wyleczyła by nas z modelarstwa na zawsze ... 

Opublikowano

Hehe to ze mam internet to jedno, jaki model kupic to juz tyle bylo tematow ze pytac sie nie trzeba wystarczy poczytac a co do kogos kto by pomogl to niestety na tej wyspie to problem. Znam jedna osobe co by byla wstanie pomoc ale ona sie nie kwapi do zadnej pomocy a reszta kupuje gotowce i nie ma pojecia o budowaniu/ sprawdzaniu/ poprawy modelow.

Ja akurat koncze michasia ( czekam na koncowke do bateri) i szukam czegos nowego do budowy ( bo to mi sprawia duuuuuuuuza frajde a jak poleci to juz bedzie "miodzio")

Teraz myśle nad moto szybowcem :)

• 6 lat później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.