Kuba99 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Robię fokkera dr.1 z gazety de agostini i nie wiem jaka aparaturę, silnik? Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Silnik podobnej pojemności co zalecany w gazetce. Nadajnik dowolny 4-6 kanałowy. Model wykonaj i odłóż na bok - dłużej będziesz nim cieszył oczy. Trochę się dziwię - masz tyle kasy na ukończenie prenumeraty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcino774 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 wątpię żebyś w ogóle to ukończył za drogo wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Kuba 99 lej paliwo i w gore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Jedyne rozsądne podejście do prenumeraty "Decośtam" to wybranie sobie ładnego modelu w sklepie modelarskim który posiada sprzedaż ratalną i kupienie na raty całego zestawu ( radio, model , silnik , serwa ) jak wybierzesz podobną ratę jak średnia cena za zeszyt z kawałkiem modelu dostaniesz model który lata , sprzęt który działa i zapłacisz kasę którą będziesz widział . Otwórz aledrogo , ebay i zobacz ilu ludzi sprzedaje prawie cały , w częściach , do dokończenia i za ile to sprzedaje i czy są kupcy . Na ten model wydasz 2 razy więcej kasy niż na normalny zestaw w jednym pudełku . marnujesz kasę i czas ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolty Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 ze sie tak z ciekwaosci zapytam ile kosztuje ta gazeta ?? czysta ciekawosc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba99 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Sam kadłub ok. 2049 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcino774 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 nie radze taniej kupisz gotowca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Kolega również go buduje. Odpowiadając na twoje pytania proponuje silnik 10ccm żarowy 2-takt i aparatura 4 kanałowa minimum. Serwa standard. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Nie opłacalny model za ta kwote masz wykokszony model hangarowy typu Wilga lub coś innego. Sam kupiłem 1 część spitfire doszedłem do 12 części i zrezygnowałem szkoda kasy na coś takiego za tą cenę mam 3-4 znakomite modele z serwami i innymi bebechami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolty Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 to po jaka cho...... robia takie zestawy ?? licza na laików?? pamietam kiedys w czasie podstawowki jakas gazeta sprzedawala w czesciach modele samolotów (plastiki) pierwszy nr byl kolo 3 zl a nastepne po 15zl ( mialy wychodzic co tydzien) zrezygnowałęm odrazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 No niestety tak jest zamiast czerwony baron jest "zielony burak" Cena gotowego modelu przekracza 2 krotnie cenę dobrego modelu z zestawu renomowanej firmy, do tego z racji że buduje go amator szansa na to że zbuduje go zgodnie ze sztuką , i model będzie zdatny do latania jest bardzo mała . Nikt normalny nie wybiera na model do nauki makiety co najwyżej jakiegoś lekkiego i prostego w budowie trenerka lub motoszybowca . Tego typu prenumeraty to najlepsza metoda by wyleczyć gościa jednocześnie z 3 rzeczy chęci budowy modeli , myśli że potrafi latać , i kasy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZUYA Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Nie dość, że drogo w [moderowano] to jeszcze ciężarówy są z tego, na przykład wcześniejszy spit... Tak jak koledzy wcześniej pisali, nie warto się pchać w to, kup gotowca bo przynajmniej będzie pewne, że poleci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolty Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 ja tak z ciekawosci, latac jeszcze nnie umiem, a u mnie to nawet porzadnego sklepu z czesciami niema. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Jak masz kolego ,internet , a jak widać masz... to sklepów masz więcej niż hipermarketów w okolicy . Za tyle kasy to masz piękny model który lata , radio , silnik , bańkę paliwa , i kasę dla człowieka ,który pomoże oblatać i pouczy a jak nie to symulator i to wypasiony . Tylko zanim coś kupisz zapytaj i upewnij się że to co chcesz kupić nadaje się na początek zabawy . Każdy z nas kiedyś zaczynał i na szczęście dla nas nie było gazetki ,która wyleczyła by nas z modelarstwa na zawsze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolty Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Hehe to ze mam internet to jedno, jaki model kupic to juz tyle bylo tematow ze pytac sie nie trzeba wystarczy poczytac a co do kogos kto by pomogl to niestety na tej wyspie to problem. Znam jedna osobe co by byla wstanie pomoc ale ona sie nie kwapi do zadnej pomocy a reszta kupuje gotowce i nie ma pojecia o budowaniu/ sprawdzaniu/ poprawy modelow. Ja akurat koncze michasia ( czekam na koncowke do bateri) i szukam czegos nowego do budowy ( bo to mi sprawia duuuuuuuuza frajde a jak poleci to juz bedzie "miodzio") Teraz myśle nad moto szybowcem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekplacek Opublikowano 9 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 czy gdzieś są plany tego modelu, a może ktoś ma takowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 9 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Tak, na outerzone masz w skali 1/3 bardzo przyzwoite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi