Bartek Piękoś Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 No bardzo fajnie. Gratulacje! Bardzo opada na ogon/zadziera przy starcie... wydaje mi się, że to nie złe wyważenie tylko ostro zaciągasz SW? Jeśli tak jest (albo to ciężki ogon) to ryzykujesz przeciągnięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Tak, po wyrzucie zaciągam SW zanim model nabierze prędkości...dlatego tak ogon siada.... Muszę popracować nad tymi startami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Koniecznie, bo to zły odruch. Musisz pozwolić modelowi się rozpędzić, nawet jeśli miałoby to oznaczać zejście tuż nad ziemię. Gratuluję oblotu, dzisiaj dość wiało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 po południu wybrałem się jeszcze dwa razy na wał przeciwpowodziowy który mam rzut kamieniem od domu, startowałem gdy wiatr ucichł i już nie zaciągałem SW bo miałem zapas paru metrów do ziemi...W porównaniu do małych esiaków jest mniej podatny na wiatr 2x 1300 mAh starczyło mi na ok 10-15 minut lotu na 80-100% gazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Kiedyś musiało być pierwsze spotkanie z drzewem.....szkoda tylko, że na pełnym gazie.... W skrócie lot-->nawrót-->podmuch wiatru-->czubek drzewa.... dosłownie zabrakło pół metra abym wyszedł bez szwanku.... a tak skrzydło zostało na drzewie kadłub dał nura w ziemię.... Tak wyglądają szkody... teraz rozkręcę kołpak, ściągnę połamane śmigło i upewnię się czy nie skrzywiłem wału silnika Edit: Po oględzinach okazuje się, że nie jest aż tak źle Muszę kupić nowe śmigło, wykombinować orczyki do serw, wyprostować popychacze i wykonać nowe mocowanie serw od SW i SK...No i posklejać kawałki epp...W przyszły weekend znowu zaczynam latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał M. Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Współczuję kraksy iżyczę szybkiego i stabilnego lotu a w szczególności lądowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Spit odbudowany lata dalej na nowych bebechach. Poprzedni redox ledwo go ciągnął dlatego zmieniłem co nieco: Silnik Emax Budget 2220/10 Regulator został Redox 40A Śmigło 11x7 APC Akumulator Redox 11.1V 3300 mAh Waga się nie zmieniła: 870g filmik z latania: przydało by się zakupić jakąś niewielką kamerkę do nagrywania z modelu bo aparat zbyt często gubi ostrość No i od nowa wkleić silnik bo śmigłem w ziemię zaryłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 jak widac nowy naped sie sprawdza;) brawo i poowdzenai w dalszych lotach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Jeśli możesz ustawic stały fokus na drzewa lub cos pomiędzy to spróbuj ze stałym ustawieniem ostrości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi