Bartek Piękoś Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 No bardzo fajnie. Gratulacje! Bardzo opada na ogon/zadziera przy starcie... wydaje mi się, że to nie złe wyważenie tylko ostro zaciągasz SW? Jeśli tak jest (albo to ciężki ogon) to ryzykujesz przeciągnięcie.
Michał K. Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Opublikowano 1 Lutego 2015 Tak, po wyrzucie zaciągam SW zanim model nabierze prędkości...dlatego tak ogon siada.... Muszę popracować nad tymi startami
robertus Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Koniecznie, bo to zły odruch. Musisz pozwolić modelowi się rozpędzić, nawet jeśli miałoby to oznaczać zejście tuż nad ziemię. Gratuluję oblotu, dzisiaj dość wiało.
Michał K. Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Opublikowano 1 Lutego 2015 po południu wybrałem się jeszcze dwa razy na wał przeciwpowodziowy który mam rzut kamieniem od domu, startowałem gdy wiatr ucichł i już nie zaciągałem SW bo miałem zapas paru metrów do ziemi...W porównaniu do małych esiaków jest mniej podatny na wiatr 2x 1300 mAh starczyło mi na ok 10-15 minut lotu na 80-100% gazu.
Michał K. Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Opublikowano 22 Lutego 2015 Kiedyś musiało być pierwsze spotkanie z drzewem.....szkoda tylko, że na pełnym gazie.... W skrócie lot-->nawrót-->podmuch wiatru-->czubek drzewa.... dosłownie zabrakło pół metra abym wyszedł bez szwanku.... a tak skrzydło zostało na drzewie kadłub dał nura w ziemię.... Tak wyglądają szkody... teraz rozkręcę kołpak, ściągnę połamane śmigło i upewnię się czy nie skrzywiłem wału silnika Edit: Po oględzinach okazuje się, że nie jest aż tak źle Muszę kupić nowe śmigło, wykombinować orczyki do serw, wyprostować popychacze i wykonać nowe mocowanie serw od SW i SK...No i posklejać kawałki epp...W przyszły weekend znowu zaczynam latać
Michał M. Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 Współczuję kraksy iżyczę szybkiego i stabilnego lotu a w szczególności lądowania.
Michał K. Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Spit odbudowany lata dalej na nowych bebechach. Poprzedni redox ledwo go ciągnął dlatego zmieniłem co nieco: Silnik Emax Budget 2220/10 Regulator został Redox 40A Śmigło 11x7 APC Akumulator Redox 11.1V 3300 mAh Waga się nie zmieniła: 870g filmik z latania: przydało by się zakupić jakąś niewielką kamerkę do nagrywania z modelu bo aparat zbyt często gubi ostrość No i od nowa wkleić silnik bo śmigłem w ziemię zaryłem
marek rokowski Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 jak widac nowy naped sie sprawdza;) brawo i poowdzenai w dalszych lotach
robertus Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Jeśli możesz ustawic stały fokus na drzewa lub cos pomiędzy to spróbuj ze stałym ustawieniem ostrości.
Rekomendowane odpowiedzi