Rometowiec007 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Witam! Chciałbym zbudowac przyźnie listewek poniewaz buduje wicherka 25P, a żeby były równe kąty potzrebuje przyźni. Proszę o instrukje jak taką wykonac bez duzych kosztów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Na początek sugeruję bliższe spotkanie ze SŁOWNIKIEM ORTOGRAFICZNYM!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Haha, tak serio teraz, co to jest ta przyźnia? Nawet sobie wygooglowałem, ale no nic nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Widać do dziś nie powstało nic takiego, co by się nazywało "przyźnia". Za to przyrznia znana jest od dawna: https://www.google.pl/search?q=przyrznia&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=gC3JVLKxDc7Q7AbepoH4BQ W marketach budowlanych można takie ustrojstwo kupić za nieduże pieniądze, ale jeśli ktoś chce to można też własnym sumptem wystrugać sobie takie korytko, skrzynkę uciosową czy jak tam jeszcze można by to nazywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Kolego ! Używam przedmiotu, którego nazwy nie znałem jako petotrzymaczkę ! A tu proszę ! Po 25 latach okazuje się, że to przyźnia ! Ponieważ to Ty nazwałeś nowy gatunek-rodzaj narzędzia deklaruję publicznie, że wyślę tobie moją ex petotrzymaczkę i od teraz będzie przyźnią u ciebie. Jest to modelarska wersja ukośnicy wykonana z alemenium i posiada szczeliny 90, +45,-45 stopni . Proszę cię o adres na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Jak chcesz budować "Wicherka" to musisz to przeczytać http://alehar.aplus.pl/artykuly_wicherek.html A do przycinania listewek to chyba miało być takie coś : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 W końcu ktoś normalny... Tylko pouczać byście chcieli a pomóc to już nie. Dzięki Francka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Witaj Jeżeli ma być to Twój pierwszy model to radzę zaopatrzyć się w więcej cierpliwości Kiedyś próbowałem zrobić wicherka 10, 25p, a nawet wicherka 50 - żaden mi nie wyszedł. Teraz zdając sobie sprawę z powagi sprawy (jednak latanie nad czyimiś głowami) i zbudowaniu kilku piankolotów, przymierzam się znów do wicherka. Z dzisiejszej perspektywy kiedyś zabierałem się do tego od zupełnie złej strony . Kiedyś myślałem kategoriami ''Zbuduję sobie wicherka - to nie może być trudne'' i faktycznie nie jest trudne tylko wymaga wcześniejszego przygotowania i dużo samozaparcia. Teraz myślę ''Będę czytał do bólu zanim za ciężko zaoszczędzone pieniądze kupię materiał do budowy i zastanowię się dwa razy zanim dotknę piłą materiału kupionego za ciężko zaoszczędzone pieniądze'' Życzę powodzenia w budowie i oby Tobie udało się za pierwszym razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 W końcu ktoś normalny... Tylko pouczać byście chcieli a pomóc to już nie. Dzięki Francka bo to nie przyźnia tylko PRZYRŻNIA bez dużych kosztów to zaznaczaj ołówkiem i równo tnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 No wiem że strzeliłem byka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 To na spokojnie wejdż w swój pierwszy post, i edytuj tytuł tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRC Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Jak przycinałem kiedyś listwy przypodłogowe To zrobiłem sobie takie urządzono zwane jak wyżej korytko z desek wyrysowalem kwadrat zaznaczyłem przekątne (przy pomocy linijki ) przeciąłem prosto i gotowe na kilka prac było ok pisane za pomocą telefonu więc błędy możliwe ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Czyli nie wysyłam bo się nie zgłosiłeś ... A pomocą jest właśnie pouczanie bo można było milczeć i tkwiłbyś dalej w błędzie a tak jesteś na właściwej drodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi