wapniak Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Słusznie, bo powinno się pisać 20 Wattatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Słusznie, bo powinno się pisać 20 Wattatów.Watów nie Wattów , Omów nie Ohmów Woltów nie Volt czy Voltów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Wattów .. Wapniak miał rację co do tego, że się powinno. To jest nazwisko i sztucznie się je modyfikuje. Jednak to, że się powinno, nie oznacza, że jest poprawnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 z malej litery watów, amperów itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 .. a z dużej Watt'ów / Ohm'ów / Amper'ów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Tak, bo to chodzi o Zośkę z domu Wattów, czy Amperów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Wattów .. Wapniak miał rację co do tego, że się powinno. To jest nazwisko i sztucznie się je modyfikuje. Jednak to, że się powinno, nie oznacza, że jest poprawnie Kacper,ale nie mówimy o nazwisku tylko o jednostce miary.Jeśli miało by być Wattów to spróbuj napisać Dżule....Joule,Joule`a ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Wiem wiem .. dlatego dodałem "Jednak to, że się powinno, nie oznacza, że jest poprawnie" W jednostkach miar stosuje się spolszczenia i jest to poprawne, co każda encyklopedia potwierdzi. EDIT: Zastanawia mnie jednak czy duża czy mala litera. gram / litr itp. z małej, jednak te pochodzące od nazwisk pisane są z dużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 z malej litery watów, amperów itp Racja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 google twym przyjacielem http://jaksiepisze.lav.pl/wat_watt_Watt_Wattow_czy_watow_41.html Amogłem podać ten link; http://lmgtfy.com/?q=jak+si%C4%99+pisze+watt+Wat%C3%B3w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi