Speedaco Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Ja akurat pływam nie latam, tak więc w moim przypadku nie jest to aż tak istotne jak sądzę I brak koszyka krzywdy mi raczej nie zrobi...
jpd Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 To samo chciałem napisać, ale nie chce mi się znowu walczyć z tymi którzy uważają, że to nie problem. Aha rozumiem ze tłumaczenie i uczenie się na błędach innych nie bardzo pomaga... no cóż nic tak nie naumiewa jak własne doświadczenie workowania modelu po utracie zasilania... Poniekąd masz rację. W ostateczności wpłyniesz w krzaki . Ja temat latania z koszykami przerobiłem osobiście (jakieś 20 lat temu, wtedy aku potrafiły trochę bardziej gazować) i to boleśnie, więc wiem co piszę Zależy czym pływasz bo jak fsrem to trup się może słać gęsto ... Ja na szczęście miałem instruktora, który pierwsze co zrobił to obciął koszyk i go połamał. Niestety nadal wiele osób uważa model z 2kg z silnikiem 4/6ccm za zabawkę ...
Speedaco Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Moje pływanie jest mniej stresujące! To łódka znętowa nie rozwijająca zawrotnych prędkosci kosmicznych. Takie sobie pływanie rekreacyjne przy okazji wędkowania
Emhyrion Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 A ja mam koszyki w aparaturach i nic się z nimi nie dzieje. Do modelu bym nie wsadził, ale do apki? Co się może stać? 1
Krzyś63 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Witam Właśnie kupiłem tą apkę tj. Flisky FS i6 63. Czy ktoś z kolegów ma instrukcję w języku polskim ? Byłbym bardzo wdzięczny ponieważ jest to pierwsza aparatura z komputerem. Pozdrawiam
robertus Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Obsługa jest banalnie prosta. Zwracam tylko uwagę, że akceptacja zmiany jest przez dłuższe przyciśnięcie przycisku [cancel].
jethrotull Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Nie sądzę żeby instrukcja po polsku istniała. W razie czego mogę pomóc przetłumaczyć jakiś fragment.
Krzyś63 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Witam Przepraszam za banalne pytanie. Szczerze powiedziawszy zależy mi bardziej na wytłumaczenie ustawień niż na samym sposobie obsługi apkę. , bo ta jest rzeczywiście banalna. Moje pytanie głównie dotyczy miksowania, np. jak ustawię aparaturę tak i tak to się stanie to i to. Przepraszam za taką łopatologię ale to wynika z tego, że przez całe swoje życie modelarski byłem zdany na siebie i właśnie z tego powodu popełniłem masę błędów - głównie finansowych. Pozdrawiam
robertus Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Są dwa wbudowane mixy, Elevon i v-tail. Elevon do latającego skrzydła lub delty, V-tail do ogona rudlickiego. Sa jeszce trzy mixy które można samemu oprogramować. Idea jest taka. Wskazujesz master czyli to co będzie źródłem, np gaz, slave, czyli to co będzie zależne np ster wysokości. Następnie parametrami określasz zależność, na plus od neutrum i na minus od neutrum. Wynikiem tego może być wychylenie steru wysokości w dół wraz z dodawaniem gazu. Albo np master pokrętło wyjście kanał 6 i masz sterowanie klapami na pokrętle.
robertus Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Takie dwa filmy o flysky fs-i6 Prezentacja i bindowanie Musze jeszcze dodać, że aparatura ma receiver match, czyli przypisanie odbiornika do konkretnego slotu pamięci. Tak jak w i10.
Mikolaj.waw Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 A jakieś przerobienie na lipo jest możliwe?
Speedaco Opublikowano 3 Maja 2015 Opublikowano 3 Maja 2015 Mam pytanie odnośnie sposobu ustawienia anten w odbiorniku we FlySky FS-i6. Jak wiadomo odbiornik ma 2 antenki. Spotkałem się z sugestiami dwojakiego rozdzaju co do sposobu ich ustawienia zapewniającego maksymalny zasięg. Pierwszy to prostopadłe ustawienie anten wobec siebie a drugie to ustawienie w literę V ( victory). Wg Was jakie będzie lepsze? Podobno gdzieś są dostępne nawet mocowania pod ustawienie V do modeli....Ale chyba wszystko sprowadza sie do tego by kąt między antenkami był bliski 90 stopni.
robertus Opublikowano 3 Maja 2015 Opublikowano 3 Maja 2015 Instrukcja mówi o 90st i tego się trzymajmy. W nadajniku są pod kątem prostym.
robertus Opublikowano 3 Czerwca 2015 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Na stronie abc-rc pojawiła sie instrukcja po polsku: http://abc-rc.pl/templates/images/files/995/1430380507-instrukcja-fs-i6-abc-rc.pdf I jeszcze ciekawostka. Jesli ktoś chciałby podlączyć ta aparature pod symulator to potrzebna jest przejściówka mini din na jack a potem można uzyć interfejsu jack-usb. Sprawdziłem na symulatorze multiplexa, mój stary interfejs z hobbyking:http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=24348 i przejśiówkę z abc-rc http://abc-rc.pl/p/92/3674/-symulator-fms-przejscie-na-mini-din--wyprzedaz-likwidacja.html Działa idealnie. Jak ktos chce kupic razem to może byc to: http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=63756
Rekomendowane odpowiedzi