endriuRC Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 Jak to bywa na początku zaczęło się od: Kolejna próba wyglądała tak tylko że roztrzaskałem kadłub: Następnie latałem juz duużo lepiej
Maca111 Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 Wyrzucając model dodaj troche więcej gazu i staraj sie go puścić bardziej poziomo a nie pionowo wtedy unikniesz sytuacji ze model leci pionowo jak na 1 filmie. Dodatkowo wydaje mi się że dziób ma troche niedoważony
endriuRC Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Opublikowano 16 Lutego 2015 Wyrzucając model dodaj troche więcej gazu i staraj sie go puścić bardziej poziomo a nie pionowo wtedy unikniesz sytuacji ze model leci pionowo jak na 1 filmie. Dodatkowo wydaje mi się że dziób ma troche niedoważony Już wszystko śmiga na filmie nr 1 był to pierwszy wyrzut i odrazu dałem drazek do siebie
Zycior Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 Już wszystko śmiga na filmie nr 1 był to pierwszy wyrzut i odrazu dałem drazek do siebie Nadal nie śmiga bo na każdym filmiku wyrzucasz model w górę... a to źle wpływa na życie kretów Poza tym śmiem zasugerować ograniczenie wychyleń... przynajmniej na początek :>
Francka Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 Albo delikatniejsze używanie drążków ruchy za bardzo nerwowe.
Zycior Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 Albo delikatniejsze używanie drążków ruchy za bardzo nerwowe. A da się to uczynić przy pierwszych lotach? na początku każdy z Nas szarpał drągami w każdą stronę jak opętany Dlatego zasugerowałem ograniczenie wychyleń
endriuRC Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Opublikowano 16 Lutego 2015 Filmiki sa z przed 2 dni te z oblotu kadłuba a ten z oblotu z 2 lutego jest to mój 2 lot w weekend nagram to pokaże wam jak teraz fajnie latam Ale dziekuje za rady bede sie starał lekko manewrowac drążkami Fotki z oblotu + dodanie szachownic Słońce przyświeciło w oczy i sie skończyło tak (bez awaryjnie dla modelu) zdjęcie od przodu (przed dodaniem szachownic itp) 1
Francka Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 A da się to uczynić przy pierwszych lotach? na początku każdy z Nas szarpał drągami w każdą stronę jak opętany Dlatego zasugerowałem ograniczenie wychyleń Da się tylko trzeba uruchomić symulator i starać się nie rozbić modelu 1
endriuRC Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Opublikowano 16 Lutego 2015 Da się tylko trzeba uruchomić symulator i starać się nie rozbić modelu poćwicze na modelu dam filmik i ocenicie
Francka Opublikowano 17 Lutego 2015 Opublikowano 17 Lutego 2015 To jeszcze parę dobrych rad doświadczonych modelarzy: Nie latamy pod słońce Nie latamy nad głowa lub za plecami Latamy w strefie od prawej do lewej
endriuRC Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Opublikowano 17 Lutego 2015 To jeszcze parę dobrych rad doświadczonych modelarzy: Nie latamy pod słońce Nie latamy nad głowa lub za plecami Latamy w strefie od prawej do lewej Dziekuje bardzo za rady na pewno się będe stosował do nich
endriuRC Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Opublikowano 25 Lutego 2015 Wisi sobie mój toto z nowym silnikiem i czeka na regulator
Rekomendowane odpowiedzi