Skocz do zawartości

poszukuję polskiej instrukcji do futaba t9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W rcscorpion mają instrukcję do Futaby 10CG albo CP. Pobierz  www.rcskorpion.pl/file,174636,t10c_pls1.pdf   Zdaje się że jest bardzo dużo podobieństw w oprogramowani. Miałem 9CAPS a potem 10CP i nie przypominam sobie żebym miał problem z przejściem z 9 na 10 więc soft musi być niemal identyczny. O polskiej instrukcji do Futaby 9 zapomnij.

Opublikowano

Używam tej aparatury od lat (T9ZAP). Od pozostałych dziewiątek i wyżej różni się dość mocno. Mam instrukcje po angielsku, niemiecku i po rosyjsku.

Była zrobiona w Wordzie część instrukcji po polsku (mam ją też), ale ktoś ją tłumaczył komputerowym translatorem. Nadaje się tylko do kabaretu.

Opublikowano

Chodzi o 9cap  a nie ZAP a CAP niewiele się różni od 10CP

Opublikowano

Nie ma sprawy Grzesiek. Obecnie używam Futaby 12 FG 2,4GHz ale myślę o zakupie modułu 35Mhz. Tego nadajnika raczej już nie będę zmieniał.

Opublikowano

Odbiorniki PCM Futaby są coraz tańsze a 12FG obsługuje moduł 35Mhz przez software radia a to oznacza że kanał wybierasz z menu nadajnika (moduł ma syntezę PLL) Czaję sie na ten moduł od jakiegoś czasu (MZ-FM 35) ale nie ma go na rynku. Jeżeli ktoś ma to chętnie odkupię za rozsądną cenę. 280Euro za to radio to niewiele. Na allegro chcą 2400zł.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jedyny pasujący moduł 35 do 12FG to MZ-FM. Jest to moduł dedykowany wyłącznie do tego nadajnika i od innych Futab nie będzie pasował. Ponadto MZ-FM to moduł z syntezą PLL bez wymiennych rezonatorów.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.