kamillo Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Tak jak w tytule, nie jestem przekonany że styropian się nie roztopi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Jezeli nie będziesz latał ponaddźwiękowo to nie musisz. W zasadzie po co rozważasz taką opcję. Dodasz wagi do modelu. Ja latałem jak go graupner stworzył i bylo super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillo Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 kupiłem i jest pokryty taśmą która jest już zmarnowana, czyli EPP zagrożone nie jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Wrzuć zdjęcie to zobaczymy w czym problem i czy potrzeba cos działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillo Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 http://pokazywarka.pl/4zzsme/ fotki nie oddają troche ale jest troche przybrudzony, chce zrobić białe pokrycie i będzie to jakoś estetyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Cóż, temperatura żelazka może poczynić szkody. Z tą taśmą to ktoś poszalał...jak pozrywasz te taśmę to nie widomo co będzie z depronem się działo. Sztywność modelu bez tej taśmy jest ok jak to pierwotnie wymyślił graup. Wiec jesli zdejmiesz taśmę i delikatnie przeszlifujesz depron bedze estetycznie ok to nie rób nic więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillo Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Ok a w razie czego to nagrzewnica da rade? Może mniejsze szkody by zrobiła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Zrób próbkę na fragmencie. Z dużymi powierzchniami może jednak wyjść inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 A może spróbuj ze zwykłą folią ploterową Oracal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillo Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Zobacze pierw z oracover bo do ploterowej pewności coś nie mam hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Oracoverem spokojnie możesz oklejać, ja tak robiłem na styropianie i XPSie (styrodur) i nic się nie działo, o ile za bardzo go nie przegrzejesz. Model z zdjęcia zrobiłem właśnie XPS + styropian stateczniki balsa i pokryłem folią oracover. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Folie samoprzylepną kupisz w sklepie z akcesoriami poligraficznymi. Waga nikła, doprasować to można zwykłą suszarką. Nie wiem jak Oracal ma się do tego bo nie miałem w rękach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Przy modelach z EPP pokrywanie folią nie polepsza znacząco osiągów modelu , bo poza zyskiem wynikającym z gładkiej powierzchni jest wzrost ciężaru o gramaturę foli. W zasadzie lepsze efekty wizualne daje pomalowanie modelu lakierami w sprayu do EPP bo efekt jest znacznie lżejszy od folii a koszt podobny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi