kamillo Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Tak jak w tytule, nie jestem przekonany że styropian się nie roztopi.
TommyTom Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Jezeli nie będziesz latał ponaddźwiękowo to nie musisz. W zasadzie po co rozważasz taką opcję. Dodasz wagi do modelu. Ja latałem jak go graupner stworzył i bylo super.
kamillo Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Opublikowano 19 Lutego 2015 kupiłem i jest pokryty taśmą która jest już zmarnowana, czyli EPP zagrożone nie jest?
TommyTom Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Wrzuć zdjęcie to zobaczymy w czym problem i czy potrzeba cos działać
kamillo Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Opublikowano 19 Lutego 2015 http://pokazywarka.pl/4zzsme/ fotki nie oddają troche ale jest troche przybrudzony, chce zrobić białe pokrycie i będzie to jakoś estetyczne
TommyTom Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Cóż, temperatura żelazka może poczynić szkody. Z tą taśmą to ktoś poszalał...jak pozrywasz te taśmę to nie widomo co będzie z depronem się działo. Sztywność modelu bez tej taśmy jest ok jak to pierwotnie wymyślił graup. Wiec jesli zdejmiesz taśmę i delikatnie przeszlifujesz depron bedze estetycznie ok to nie rób nic więcej.
kamillo Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Opublikowano 19 Lutego 2015 Ok a w razie czego to nagrzewnica da rade? Może mniejsze szkody by zrobiła?
TommyTom Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Zrób próbkę na fragmencie. Z dużymi powierzchniami może jednak wyjść inaczej.
dariuszj Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 A może spróbuj ze zwykłą folią ploterową Oracal.
kamillo Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Opublikowano 19 Lutego 2015 Zobacze pierw z oracover bo do ploterowej pewności coś nie mam hehe
Damian73 Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Oracoverem spokojnie możesz oklejać, ja tak robiłem na styropianie i XPSie (styrodur) i nic się nie działo, o ile za bardzo go nie przegrzejesz. Model z zdjęcia zrobiłem właśnie XPS + styropian stateczniki balsa i pokryłem folią oracover.
Marcin K. Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Folie samoprzylepną kupisz w sklepie z akcesoriami poligraficznymi. Waga nikła, doprasować to można zwykłą suszarką. Nie wiem jak Oracal ma się do tego bo nie miałem w rękach.
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 Przy modelach z EPP pokrywanie folią nie polepsza znacząco osiągów modelu , bo poza zyskiem wynikającym z gładkiej powierzchni jest wzrost ciężaru o gramaturę foli. W zasadzie lepsze efekty wizualne daje pomalowanie modelu lakierami w sprayu do EPP bo efekt jest znacznie lżejszy od folii a koszt podobny .
Rekomendowane odpowiedzi