Grzesiek Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 http://www.frsky-rc.com/download/view.php?sort=&down=92&file=Manual-FLD-02 http://www.frsky-rc.com/download/view.php?sort=&down=97&file=Manual-D8R-%E2%85%A1%20plus Mam rpm optical i czujnik temperatury odbiornik mam D8 II plus i D8 II chodzi mi pod które zlacze na odbiorniku podpiąc huba.Z boku sa 3 zlącza.Trzeba je jakos zworkowac czy co .No i wyswietlacz FL 02 co i jak tam poustawiac.czarna magia dla mnie. Bardzo prosze o łopatologiczną pomoc.Dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Do huba zworek nie potrzebujesz. Przydają się one do wejść analogowych. W przypadku D8R-IIplus zwierasz sobie A1 - x i masz napięcie odbiornika na A1. Dane czyli złącze data huba podłączasz do pierwszego z lewej złącza telemetrii w odbiorniku, opisane G,Tx,Rx. Zasilanie podłączasz do któregoś kanału od przodu odbiornika. Czujniki podłączasz do huba w opisane miejsca, zobaczysz na wyświetlaczu co i jak. Jak ustawiać telemetrię z poziomu wyświetlacza znajdziesz na YT. Dokładnie nie pomogę, bo nie korzystam z niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 20 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 "Przydają się one do wejść analogowych. W przypadku D8R-IIplus zwierasz sobie A1 - x i masz napięcie odbiornika na A1." nie bardzo rozumiem.co znaczy masz napięcie odbiornika na A1??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Na wyświetlaczu w polu A1 będziesz miał wskazane napięcie jakim zasilasz odbiornik/serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Napięcie jakie dochodzi z BEC'a czy innego systemu zasilania do odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 A jak ustawic alarmy???\ Co tym zaznaczono na czerwono sie ustawia i jak co to za przeliczniki (jednostki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 http://www.eflightwiki.com/eflightwiki/index.php?title=FrSky_Telemetry wewnątrz jest formułka: It is important to understand that the alarm value is not a voltage, but a digital computer value. The formula of this value is: alarm value = pack voltage / ratio / 3.3 * 255 Note that the alarm value is not a "per cell" alarm, it is calculated from the pack voltage. For example, to set alarm for a 3s pack at 10.5V, the value will be: 10.5 / 6 / 3.3 * 255 = 135 ratio na A1 (jak masz ustawiony odczyt napięcia na odbiorniku to bodajże 4, opisane w instr. odbiornika) i pamiętaj - maksymalne napięcie jakie możesz podać na wejścia A1 i A2 to 3,3V. Pamiętaj o zastosowaniu dzielników! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Rozkminiłem to prościej.obliczasz to tak: V/0.052=mnoznik czyli: V-napięcie dla jakiego potrzebyjesz allarm /-znak dzielenia 0.052-stała wartosc mnoznik-to co wpisujesz w pole.np dla pakietu 5 celowego NiMh napiecie znamionowe pracy jest ok 6V wiec alarm zeby ustawic na 5V(napiecie 1V na cele)wyk działanie; 5/0.052=96 i ta wartosc wpisujesz w pole trzy cyfrowe na screenie wyzej zaznaczone na czerwono.ma wygladac to tak: 1;2;lub 3 to różne dzwieki alarmu wiec np.1<096 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi