Callab Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 jakos do Wicherka nie pasuje mi elektryka wiec moze jakas 2,5/3,5 spalinke kupie przez zime... Kup 3,5. dziekuje ze pomocne informacji. na bank bede pytal bo Twoja strone (Callab'a) to juz codziennie ogladam No, aż tak często się nie zmienia ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Znalazłem swój filmik z Wicherkiem i możecie wierzyć lub nie ale po krecie Wicherek nie koniecznie zamienia się reklamówkę drzazg. Trochę o przeciągnąłem i się zwalił Złamało się śmigło,pogięte były druty podwozia i zerwała się opaska mocująca akumulator. Sam byłem zdziwiony że praktycznie nic się poważnego nie stało. Po wymianie i prostowaniu latałem dalej. http://pl.youtube.com/watch?v=CmbY2EUvEUw Model miał wtedy inne kolory ale folię zmieniałem później i nie dlatego że zliczyłem kreta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Miałem 3,5mvvs'a + 10x3 w takim modelu, spokojnie wystarcza jednak w tym momencie widze tam ASP 30 4 takta ... Wicherek powinien z tym silnikiem latac jeszcze bardziej po sznurku a do tego wolniej. Co do wytrzymałości - jeszcze nie raz waz zadziwi ... Ja swoim mialem zakłócenia odbiornika i model wykonał niezwłoczny lot pionowo w dół z wysokosci ~3 piętra. Już nie miałem nadzieji ze zostanie cos z niego a model jednak przezyl i byl gotowy do lotu okolo 2h później. Najwieksze straty to wyrwane łoże silnika które znalazłem pare metrów dalej wraz z silnikiem i złamanym śmigłem oraz podwozie z drutu które poszlo do kasacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 W swoim wstawiłem 52 fs bo mniejszego silnika już nie mam a większego Wicherka robić nie chciałem. Z takim zapasem mocy można Wicherkiem ,na klapach robić krótkie starty http://www.vimeo.com/2216448 Ten sam start + lądowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 toć to nie wicherek a tornado w gore go wyrwało - bleeeeeeeeeeee nie podoba mi sie takie cos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 To jest wicherek po tuningu znaczy TORNADO slicznie startuje mozna by za nim pociągnąc szybowca jakiegoś małej skali . Jakiegoś rzutka 150 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 A ja do Wicherka25 wstawiłem Jaskółkę 2,5cm samozapłon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 ...czyli prawdziwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 karlem tak Olo świadkiem Pozdrawiam Heniek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Z taką Jaskółką to latałbym tylko od święta albo na zlocie. Świetny silnik i fajnie że miałem jeszcze okazję zobaczyć i usłyszeć jak pracuje. Oczywiście w Wicherku Henia radził sobie doskonale w powietrzu a pogoda była na prawdę wtedy do :ass: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Olo masz rację ale w Szczecinku był inny pilot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 No przecież wiem Kolo pozdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Fakt - zabytek, dobro narodowe, etc... Ale i fakt, że z porządnych materiałów, to i pochodzi ciut dłużej niż współczesne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.