Callab Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 jakos do Wicherka nie pasuje mi elektryka wiec moze jakas 2,5/3,5 spalinke kupie przez zime... Kup 3,5. dziekuje ze pomocne informacji. na bank bede pytal bo Twoja strone (Callab'a) to juz codziennie ogladam No, aż tak często się nie zmienia ;-)
olo Opublikowano 10 Listopada 2008 Opublikowano 10 Listopada 2008 Znalazłem swój filmik z Wicherkiem i możecie wierzyć lub nie ale po krecie Wicherek nie koniecznie zamienia się reklamówkę drzazg. Trochę o przeciągnąłem i się zwalił Złamało się śmigło,pogięte były druty podwozia i zerwała się opaska mocująca akumulator. Sam byłem zdziwiony że praktycznie nic się poważnego nie stało. Po wymianie i prostowaniu latałem dalej. http://pl.youtube.com/watch?v=CmbY2EUvEUw Model miał wtedy inne kolory ale folię zmieniałem później i nie dlatego że zliczyłem kreta.
ertman_176 Opublikowano 11 Listopada 2008 Opublikowano 11 Listopada 2008 Miałem 3,5mvvs'a + 10x3 w takim modelu, spokojnie wystarcza jednak w tym momencie widze tam ASP 30 4 takta ... Wicherek powinien z tym silnikiem latac jeszcze bardziej po sznurku a do tego wolniej. Co do wytrzymałości - jeszcze nie raz waz zadziwi ... Ja swoim mialem zakłócenia odbiornika i model wykonał niezwłoczny lot pionowo w dół z wysokosci ~3 piętra. Już nie miałem nadzieji ze zostanie cos z niego a model jednak przezyl i byl gotowy do lotu okolo 2h później. Najwieksze straty to wyrwane łoże silnika które znalazłem pare metrów dalej wraz z silnikiem i złamanym śmigłem oraz podwozie z drutu które poszlo do kasacji.
olo Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 W swoim wstawiłem 52 fs bo mniejszego silnika już nie mam a większego Wicherka robić nie chciałem. Z takim zapasem mocy można Wicherkiem ,na klapach robić krótkie starty http://www.vimeo.com/2216448 Ten sam start + lądowanie.
laminat Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 toć to nie wicherek a tornado w gore go wyrwało - bleeeeeeeeeeee nie podoba mi sie takie cos.
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 To jest wicherek po tuningu znaczy TORNADO slicznie startuje mozna by za nim pociągnąc szybowca jakiegoś małej skali . Jakiegoś rzutka 150 cm
Henio Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 A ja do Wicherka25 wstawiłem Jaskółkę 2,5cm samozapłon
Henio Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 karlem tak Olo świadkiem Pozdrawiam Heniek
olo Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 Z taką Jaskółką to latałbym tylko od święta albo na zlocie. Świetny silnik i fajnie że miałem jeszcze okazję zobaczyć i usłyszeć jak pracuje. Oczywiście w Wicherku Henia radził sobie doskonale w powietrzu a pogoda była na prawdę wtedy do :ass:
Henio Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 Olo masz rację ale w Szczecinku był inny pilot
olo Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 No przecież wiem Kolo pozdrowienia.
karlem Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 Fakt - zabytek, dobro narodowe, etc... Ale i fakt, że z porządnych materiałów, to i pochodzi ciut dłużej niż współczesne
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.