Michał M. Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Dziękuje już rozumiem wzorniki zrobiłem z kartonu żebra mam z depronu 6mm lecz na planach nie ma pokazane gdzie i jak montować jest tylko pokazany kijek biegnący przez prawie całą długość skrzydła ale w żebrach nie jest pokazane gdzie go poprowadzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Otworzyłem plany i tam masz wszystko co potrzebujesz. Po wycięciu żeber, każde przykładasz do zarysu żebra na rzucie skrzydła, który masz w planach i zaznaczasz (starannie) miejsce, w którym dźwigar (rurka) przechodzi przez żebro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał M. Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Dziękuje niestety nie umiem się tak posługiwać planami jutro pojadę do sklepu i kupię drewniana może być ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Co drewnianą? Rurkę? Nie zwróciłem po prostu uwagi czy to listewka prostokątna, czy rurka węglowa. Teraz dopatrzyłem i tam podają, że to rurka węglowa, o ile dobrze odczytuję o średnicy 3mm (otwór 2mm). Będzie Ci łatwiej nawiercić otwory w żebrach, niż robić wycięcia pod dźwigar prostokątny. A co do posługiwania się planami: no nie mów, że nie umiesz wyciętego żebra nr 2 przyłożyć do zarysu żebra nr 2 na planach i zaznaczyć, w którym miejscu przechodzi ta rurka. Rurkę kup węglową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał M. Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Dziękuję i nie chodziło mi o to ,że nie wiem gdzie wywiercić otwór tylko nie wiedziałem ,że trzeba użyć rurki. Przepraszam za złe zbudowanie wypowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Warto poczytać wątek na rcgroups o tym modelu, albo na forum duńskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Dziękuję i nie chodziło mi o to ,że nie wiem gdzie wywiercić otwór tylko nie wiedziałem ,że trzeba użyć rurki. Przepraszam za złe zbudowanie wypowiedzi. Nic się nie stało Kontakt jaki mamy przez forum rodzi ograniczenia i nie zawsze łatwo coś opisać. Edit: Warto może jednak sprawdzić czy "2 of 3 mm ronde carbon staaf" zostało przeze mnie dobrze odczytane. "Gang Olsena" oglądałem z lektorem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał M. Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Ok ,niestety mam problem ,bo kupno takiej rurki przez internet jest nie opłacalne ,a w moim sklepie modelarskim jej nie ma . Może jak użyję drewna nic się nie stanie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Jak dla mnie to nie ma sensu na taki model rurek węglowych. Wsadź tam na sztorc listewkę sosnową 3x5 doklejoną od dołu żebra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał M. Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Ok dziękuje podobnie sądziłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 ja mialem w swoich prety weglowe 3mm ale listewka 5x3 tez da spokojnie rade, on wychodzi dosc lekki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 I co Spit poległ, czy też zwyciężyły czołgi i U-booty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi