olkowski Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Witam Kolegów. Moje pytanie dotyczy w/w silnika.Nabyłem go okazyjnie i w pokrywie zaworów w pobliżu jednej ze śrub mocujących ja do głowicy jest mały prostokątny otwór.wygląda na fabryczny,jest tak równy. Może ktoś z kolegów mógłby podpowiedzieć czy ten otwór powinien tam być,czy pokrywa powinna być szczelna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Mam ten silnik i nigdzie nie ma dziury w pokrywie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Witam Kolegów. Moje pytanie dotyczy w/w silnika.Nabyłem go okazyjnie i w pokrywie zaworów w pobliżu jednej ze śrub mocujących ja do głowicy jest mały prostokątny otwór.wygląda na fabryczny,jest tak równy. Może ktoś z kolegów mógłby podpowiedzieć czy ten otwór powinien tam być,czy pokrywa powinna być szczelna. Zdjęcie, prosimy o zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkowski Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Doskonale...wiec czekaja mnie poszukiwania.Moze kolega lub koledzy wiedza czy będzie pasować pokrywa z 40-stki,lub 52-ki.Lub gdzie można by zamowic oryginalna?W sklepach które przejzalem nie maja w ofercie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 http://modelarski.com/produkt-Pokrywa_zawor%C3%B3w_do_FS-40S,_FS-48S,9979.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkowski Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Tutaj zdięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi_72 Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 No to sprawa jasna. Albo śruba była rozwiercana niezbyt umiejetnie albo gwint był zerwany i przerabiany przerabiany na większy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkowski Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Być może był uszkodzony imbus bo gwint jest oryginalny.Zamówię pokrywe z linka który podał kolega.Dziekuje koledzy za zainteresowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Ale to na moje oko w niczym nie szkodzi, są silniczki, które mają zawory zupełnie odkryte i też jest git. Z drugiej strony koszt pokrywki niewielki, więc jak chcesz to se kup. Będzie Pan zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 w tym motorku musi byc dekiel szczelny bo jak nie to bedzie ci tam pluł olejem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freekamil Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Tutaj masz kolego numer aukcji z Ebaya. 381168150989, sprzedający ma nawet 5 sztuk oraz inne części do tego silniczka w fajnych cenach, warto zrobić czasami zapas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi