robloz Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Czym rozcieńczyć klej podobny do UHU ? Tylko nie może "trawić" styropianu. Planuję przed pokryciem taśmą styropianowe skrzydło posmarować klejem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toofast Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Uhu por zapewne Tym czym rozciencza sie polimerowy metanol - etanol, ale przed kladzeniem folii trzeba pozadnie wysuszyc (bardzo pozadnie) bo inaczej folia ci odejdzie ! Zrob probe to sie przekonasz. Lepiej zastosuj klej w sprayu - drozszy ale bedzie bez niespodzianek (powaznie mowie ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Dokładnie chodzi mi o klej polimerowy Lepiej zastosuj klej w sprayu Mam taki, ale pod nim "znika" styropian, chyba że jest coś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Jest już taki temat na forum http://pfmrc.eu/index.php?/topic/41192-czym-rozcie%C5%84czy%C4%87-uhu-por/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Ciekawe jak by się to sprawdziło http://allegro.pl/klej-w-aerozolu-spraju-spray-500ml-wroclaw-tanio-i5123713453.html nie wiem czy rozpuszcza styro czy nie . Klei się podobnie jak UHU smaruje się 2 strony czeka i przykłada I jeszcze taki UHU http://allegro.pl/klej-w-aerozolu-uhu-power-spray-200ml-i5089436868.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toofast Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 allegro.pl/boll-super-klej-w-sprayu-np-do-folii-i-styropianu-i4910232883.html Niektore rozpuszczaja styropian. Rozcienczenie alkoholem i napylenie cienkiej warstwy moze dac podobny efekt. Rozcienczony nie nadaje sie do malowania styro pedzlem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Ja po nałożeniu kilku "wałeczków" Uhupora szybko zanim wyschnie rozcierałem kawałkiem balsy takim ruchem jak bym chciał klej zgarnąć z powierzchni -uzyskałem dokładne i cieniutkie pokrycie powierzchni . Naklejona potem taśma trzyma się rewelacyjnie i mimo obaw nie pojawiły się żadne bąble ale to było na depronie - styropian jest bardziej porowaty i może posiadać "dziurki" między kulkami - taką metodą wyjdzie bardziej szpachlowanie jak rozcieranie kleju Chyba ze masz te rdzenie z zadowalająco gęstego styropianu..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toofast Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Lekka szpachla i dopiero rozcieranie uhu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spin1 Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Klej ten dobrze rozcieńcza się benzyną ekstrakcyjną , benzyna nie rozpuszcza styropianów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toofast Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Fajnie ale schnie chyba dlugo? troche to dziwne ze wzgledu za roznice momentow dipolowych ale sprawdze ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 To ten klej w spayu "adhesive 77" polecany przez np. twurców zagiego? Tak to ten polecany przez tfurcuf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toofast Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Jadzik z rana jak smietana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spin1 Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Jacek, teraz pomieszales mi w glowie. Ja gdzies wyczytalem, ze benzyna wlasnie rozpuszcza styropian, wiec zapytam, czy to juz sprawdzales? Ponoc z takiej mieszaniny mozna otrzymac cos w rodzaju napalmu, ale nie mam pojecia, ile w tym prawdy. Napisałem że benzyna ekstrakcyjna nie rozpuszcza , tak sprawdzałem , na filmach chyba jest zademonstrowana taka którą lejemy do zbiorników samochodowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toofast Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 To poli octan winylu rozpuszczony w metanolu rozpuszcza sie w eterze, benzenie, ksylenie, acetonie, metanolu, octanie etylu i wielu innych - google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczmarsky Opublikowano 9 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Wiem że temat stary ale może komuś się jeszcze przyda informacja że UHU POR rozpuszcza się rozcieńczalnikiem do wyrobów poliuretanowych https://www.castorama.pl/produkty/wykonczenie/malowanie/rozpuszczalniki-i-zmywacze/rozcienczalnik-dragon-do-wyrobow-poliuretanowych-0-5-l.html?store=0&exactc=14976614ef48e5d8de74469b8d94e2e5&keyword=pla_wykonczenie&gclid=EAIaIQobChMIu7WF07314AIVBqaaCh3_3QaxEAQYAiABEgIsg_D_BwE Sprawdzone na modelach z EPP i EPO. Rozpuszczają się nawet stare spojenia i klejenia. Tym rozcieńczalnikiem rozrzedzam także klej soudal aby lepiej wnikał w szczeliny i tak nie pęczniał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi