Jano Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Jakiś czas temu zacząłem budowę tego modelu rozpiętość 1800 długość 1820 cięciwa płata 500 grubość profilu, ho ho albo i więcej napęd os 22 gt waga jak wyjdzie sorry za bajzel w pracowni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adus81 Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 To jest to co wycinałem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 No to czekam na oblot mój wygląda tak fotka poniżej (ten z naklejkami) a tu film z pierwszego lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Widziałem u Jana Madnesa i bardzo mi się spodobał , więc wziąłem się za budowę , model dla mnie jest tak prosty w budowie że budowa zajęła mi tylko pięć dni , do tego stanu co widać na zdjęciach. Teraz czekam na folie , ale podczas oczekiwania mam do zrobienia osłonę silnika i kabinkę , teraz kilka zdjęć i to co widać na zdjęciach waży 2.6 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Heniu jesteś rakieta ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Tomku co przy budowie takiego modelu dłużej można robić , liczyłem że cała budowa z oklejaniem zajmie mi dziesięć dni , gdybym miał folie to budowa była by już zakończona ,ale na razie Madness odstawiam na bok , gdyż czekam na folie , teraz biorę się za budowę RWD 6. Teraz jeszcze zdjęcia osłony silnika którą wczoraj zrobiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Henryku, widzę że mordka wyszła Ci bardzo fajnie. Może podzielisz się na forum jak Ty robisz "takie" rzeczy. Wiem, że dla Ciebie to błahostka ale na pewno niejeden skorzysta lub nauczy się więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adus81 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Widzę że kolega nie owijał w bawełnę i model powstał bardzo szybciutko . Jak będzie jeszcze co potrzeba wyciąć to zapraszam Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 No żeby nie było że się opierniczam , Masdnes ARF, bez maski i kabiny ale kopyta gotowe.Bez silnika 2370 g." tak na marginesie o problemie kto jest a kto nie jest modelarzem".Jeśli ktoś chce się przekonać czy jest i jakim jest modelarzem niech zacznie budować ten sam model z kimś takim jak Henio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adus81 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 I jak tam postępy Panowie Modelarze . Ja zakupiłem materiał i jak tylko znajdę czas to składam ten model Latać nim nie będe . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 No kolego Adrianie bierz się za budowę , nie martw się o latanie , latać to ja i Jano już Cię nauczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 W końcu wczoraj dotarła do mnie folia , więc wziąłem się za oklejanie modelu , tak się teraz prezentuje , ale jeszcze troszkę go ozdobie gdyż jest za biały. Model w tym stanie co jest na zdjęciu waży 2,18 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Madnessy gotowe do startu.Pytanie do Krzysztofa, jaki sc?Bo mnie wyszło w programie inaczej niż Heńkowi wg jego doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Madnessy gotowe do startu.Pytanie do Krzysztofa, jaki sc?Bo mnie wyszło w programie inaczej niż Heńkowi wg jego doświadczenia. Witaj Ja zastosowałem najprostszą metodę liczenia SC 1/3 cięciwy i okazało się że model doskonale zachowuje się w powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Dzięki Krzysztof. Heniek wyznaczył właśnie w ten sam sposób,więc trzymam się jego sc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adus81 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Panowie mam nadzieję że zaprosicie mnie na pierwsze loty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adus81 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 No panowie jak tam regulacja silników . Ja mam już prąd i jutro wycinam dla mnie . Może w majówkę nie będzie wiało to polatacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Nic się nie dziej wiec może kolegów zmotywuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Mój Madness oblatany , ale nie mam zdjęć z lotu , ja jak latam to nie mogę zrobić zdjęć , kolega zrobił tylko kilka zdjęć ale na ziemi , teraz jak będę latał to poproszę kogoś o zrobienie zdjęć z lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Mój Madness oblatany , ale nie mam zdjęć z lotu , ja jak latam to nie mogę zrobić zdjęć , kolega zrobił tylko kilka zdjęć ale na ziemi , teraz jak będę latał to poproszę kogoś o zrobienie zdjęć z lotu. Ciekawi mnie Henryku jakie wrażenie z lotów ,jak waga wyszła Ci końcowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi