stanek3d Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Witam Hobbystycznie oprócz modelarstwa zajmuję się grafiką 3d i ostatnio wpadł mi do rąk artykuł o podstawach modelowania samolotu w programie Blender. Jakby kogoś to zainteresowało poniżej zamieszczam link. Ciekawa publikacja ponieważ skierowana jest dla osób które nigdy nie zajmowały się tematem modelowania 3d. Może zainteresuje kogoś zobaczyć swój model przed zbudowaniem ( już nie mówię o doborze malowania ). Pozdrawiam. http://samoloty3d.pl/wm-000_p.xml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Autor zrobił kawał świetnej roboty. Ciekawy tutorial na Blendera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Widziałem to kiedyś. Kawał dobrej roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Bardzo fajna i wciągająca sprawa muszę przyznać Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanek3d Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Za wkład jaki włożył w napisanie tego i w jak bardzo czytelny sposób to zrobił to wielki szacunek.Osobiście bardziej preferuję 3d studio ale takich materiałów i tym bardziej tak napisanych jest mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Nawiązując do tematu - chciałbym poprojektować trochę, głównie chodzi mi o ramy do quadów. Kiedyś bardzo długo siedziałem w blenderze i chwilę w 3dsmaxie, potem powychodziły nowy wersje blendera ze zmienionym interfejsem i jakoś tak odechciało mi się na nowo uczyć obsługi bo nie łapałem się totalnie, poprzednie były proste ... teraz dawno się w to nie bawiłem, jaki program polecacie do takiej zabawy? Blender i bratnie to raczej potężne narzędzia w których można zdziałać cuda przez co często trudne w obsłudze zależnie od tego co pragnie się zrobić. Szukam raczej prostego narzędzia a nie kombajnu jednak tyle jest tych programów, że nie wiem którym się zainteresować. A chcę po prostu w szybki i prosty sposób przerzucić wyobraźnię do programu, raczej proste figury i formy, nawet nie wiem czy to renderować będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Zerknij na to http://www.freecadweb.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Próbowałes sketchupa? Jest prosty w obsłudze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanek3d Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 3d studio tak jak i blender to kombajny do grafiki i modelowania także długa nauka przed tobą żeby osiągnąć dobre wyniki. Bardziej obstawiałbym to co koledzy proponują wyżej - zwłaszcza sketchup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Szkoda ze sketchup nie jest już darmowy Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 płatny jest sketchup pro http://filehippo.com/pl/download_sketchup/tech/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi