blackriver Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Fox'ik oblatany ;D , wylatałem pakiet i dwa śmigła, na silniczku 1811 najlepiej lata na 5030, po zużyciu latałem na 4530, ale było już troszkę słabiej. Na 5030 w figurach pionowych się rozpędza, wylatany pakiet 350 mah. Bardzo ładnie reaguje na lotki, słabiej na wysokość i bardzo lubi prędkość (lądowania przypominają upadek pocisku z haubicy :twisted: , przynajmniej niektóre). Ubawiłem się niesamowicie :rotfl: , full power - do pionu - klika beczek - pół gazu - wywrót przez ogon - kilka beczek - pętla - niski bzyczący przelot - gaz full i znowu do góry. Zaskoczyło mnie strasznie maleństwo, strasznie fajnie lata ;D . Kupa zabawy za w sumie niewielkie pieniądze, "szacun" dla Multiplexa (w moim wypadku dla Pelikana ). edit. Strasznie czuły na położenie cg, u mnie w zakresie 31-33 mm od natarcia, inne nie pozwalają na latanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 wlasnie to jest fajne w tym malenstwie - zaskakuje!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 A u mnie leży Foxik w Szafce jako pamiątka z tegorocznej Góraszki... Miał być szybowiec RC... Może będzie samolocik. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Od przyszłego tygodnia zaczynam budowę z foxikiem Tylko cholerka nurtuje mnie jedno czy ten zestaw do tego będzie cacy ? http://www.emodel.pl/esklep/1811-2000kv-p-378.html http://www.emodel.pl/esklep/tower-regulator-p-27.html 2x Serva 5g. A i jeszcze jedno nie mogę znalesc Lipo 2s 350 (oczywiście za rozsądną kase) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Od przyszłego tygodnia zaczynam budowę z foxikiem Tylko cholerka nurtuje mnie jedno czy ten zestaw do tego będzie cacy ? http://www.emodel.pl/esklep/1811-2000kv-p-378.html http://www.emodel.pl/esklep/tower-regulator-p-27.html 2x Serva 5g. A i jeszcze jedno za cholere nie mogę znalesc Lipo 2s 350 (oczywiście za rozsądną kase) Silnik - tak, do tego śmigło gws 5030. Regler jak najlżejszy, ten jest trochę ciężki, ale rozumiem że kasa . 2 x serwo 3,7 g, np takie Odbiornik typu Corona 4kan, lub 5kan Hitec. Jeżeli dasz radę zmieścić się w 120 g to będzie ok. mój z lotkami się zmieścił, a i tak podejście do lądowania jest typu "spadek swobodny" ;D . Natomiast frajda z latania bombowa. Niestety jedyna rozsądna wagowo 350 to FlightPower 350 mah Evo Lite, ktoś na forum kiedyś sprzedawał, ew. zakum cel 300 - 350 i spakietowanie (hobbycity). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Co do regler'a nie ma sprawy , mogę zakupic inny lżejszy aczkolwiek wolłbym w jednym sklepie pokupowac , co do serv. mam 15 sztuk 5 g (no name) wiec trochę glupio mi kupowac next , z tym odbiornikiem hmm dx6i nie bedzie pracowala pod ten odbiornik , wiec chyba odpada nie? Drogi blackriver, ile mniej wiecej lot by trwał na tej 350'tce , bo jest możliwosc zakupu mniejszego pakietu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Co do regler'a nie ma sprawy , mogę zakupic inny lżejszy aczkolwiek wolłbym w jednym sklepie pokupowac , co do serv. mam 15 sztuk 5 g (no name) wiec trochę glupio mi kupowac next , z tym odbiornikiem hmm dx6i nie bedzie pracowala pod ten odbiornik , wiec chyba odpada nie? Drogi blackriver, ile mniej wiecej lot by trwał na tej 350'tce , bo jest możliwosc zakupu mniejszego pakietu Zostaw serwa i tak będziesz miał dwa , Co do odbiornika prosiłbym czytać ze zrozumieniem - chodzi o możliwie lekki odbiornik 4 - 5 kanałowy, chociaż możesz włożyć standardową ósemkę (powstanie coś a'la małe Cargo :twisted: ), mój na 350 mah evolite lata w granicach 12 - 13 minut z tym samym motorkiem na śmigle 5 x 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zostaw serwa i tak będziesz miał dwa , Co do odbiornika prosiłbym czytać ze zrozumieniem - chodzi o możliwie lekki odbiornik 4 - 5 kanałowy, chociaż możesz włożyć standardową ósemkę (powstanie coś a'la małe Cargo :twisted: ), mój na 350 mah evolite lata w granicach 12 - 13 minut z tym samym motorkiem na śmigle 5 x 3. dzięki za rzetelną pomoc Prawdopodobnie jutro robie zamowienie W tym Tygodniu porobię przy foxiku :twisted: 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 dzięki za rzetelną pomoc Prawdopodobnie jutro robie zamowienie W tym Tygodniu porobię przy foxiku :twisted: 8) Co ty chcesz tam przez cały tydzień robić :?: :devil: Sorry za offtop. :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Tak wygląda moj foxik Jak bede mial kamerzyste to dam filmik Pięknie latal nie mam filmu nie miał kto filmowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julo Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 hej, no to ja tez sie dorzuce do tego watku z moja przerobka foxa. zdecydowalem sie na wersje klasyczna czyli ster kierunku i wysokosci, ale powiekszylem nieco skrzydla dodajac depronowe wstawki (wyszlo 70 cm rozpietosci) Wyposazenie: - silnik: hexTronik 2300kv link - regulator: TURNIGY Plush 6A link - serwa: HXT500 5g - smiglo: GWS EP Propeller (DD-5043 125x110mm): link link - pakiet: ZIPPY Flightmax 500mAh 2S1P 20C link waga gotowego do lotu modelu to ok 140g - jescze nie oblatany, a wyglada to tak (wiecej zdjec mozna znalesc tu) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjJaseb Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Witajcie FOXiarze Również pragnę dołączyć do grona użytkowników Moto-FOX'ów... Zamówiłem sobie jedną sztukę, niestety dostałem kopię Pelikana zamiast Multiplex'a :x :evil: Ale cóż, myślę że nie warto reklamować tylko z tego powodu, chociaż osobiście wolałbym logo Multiplex'a na skrzydle :? No ale nie ważne... Poniższe zdjęcia przedstawiają go w fazie przed 'ulotnieniem' :] Zamierzam wykorzystać wyposażenie z wylicytowanego na Allegro modelu MiniYak-54..ponieważ jest z barrdzo wiotkiego EPP i dość niewygodnie się nim lata...deklarowana jego masa w gotowości do lotu wynosi ok. 60g, a zainstalowane bebechy pozwalają mu na pionowe wznoszenie na 75% gazu, wnioskuję więc że do Fox'a nadadzą się w sam raz A są to: - 2 serwa HobbyKing 3,7g - regulator [prawdopodobnie któryś z TowerPro 6A] - silnik bezszczotkowy [nie mam pojęcia jaki ] z prop-saver'em - śmigło GWS 5x3 - pakiet Li-Pol Lightmax 2S 7,4V 180mAh Dodam jeszcze tylko, że robię wersję ze sterem kierunku...Narazie to tyle, reszta jak skończę ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjJaseb Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 A więc oto i on w całej okazałości, gotowy do lotu (waga 85-90g, niestety moja ma dokładność do 5g...) :wink: Zawiasy wykonałem ze zwykłej taśmy klejącej połączonej z UHU-Por'em, popychacze to pręty stalowe 0,8mm, zaś mocowanie kabinki klasycznie na gumki O dziwo udało mi się trafić prawie w sam środek ciężkości, model na poniższych zdjęciach ma dobre wyważenie (mierzyłem na 1/3 długości skrzydła od krawędzi natarcia), jutro wszystko się okaże w locie 8) Zastosowałem starszą aparaturę 4ch 40MHz bo szkoda mi upychać AR-500 w ciasnocie FOX'a :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 hehe te serwa A tak w ogole to ładnie panbucku Filmik z oblotu będzie? :twisted: :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjJaseb Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Jak znajdzie się operator kamery to będzie i film ;D A jak inaczej mogłem zamontować te serwa? Tak to symetrycznie wygląda, mniej zabawy z prowadzeniem kabli no i mam wyważanie z głowy ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Spokojnie można by tak małe serwa dać pod skrzydła i tak jak w Easy starze pociągnąć druty do końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjJaseb Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 No tak, ale w ten sposób musiałbym doważać model na ogon, no i nie miałbym już demontowalnego skrzydła :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 zamawiam aparaturę w HC i mam ok 400 gram wolnej wagi jaki silnik będzie najlepszy do foxa? znalazłem coś takiego http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6552 http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8142 http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9069 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Paweł66 dajesz innym rade a czytać postów od początku nie potrafisz? ojj... coś źle z Tobą... http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8142 bierz tego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 wszytko ze mną ok chciałem się upewnić, przepraszam że uraziłem jego ekscelencję :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.