polpakpol Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Ilość oferowanych kamer szpiegowskich może przyprawić o mętlik w głowie, stąd moje pytanie, którą kamerę wybrać, aby jakość nagrywanego obrazu była najlepsza (z najgorszych) ?? Cena do 50zł, narazie mnie nie stać na kamerkę typu MOBIUS lub inne tego typu Szczególnie zależy na dobrych filmach podczas lotu modelu, czyli wyostrzanie pod słońce, balans bieli i tego typu rzeczy Czym różni się brelok za 17zł od breloczka za 50zł skoro mają tę samą rozdzielczość nagrywania i ilość FPS ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Polecam brelok - loteria albo trafisz albo nie ja miałem szczęście http://pfmrc.eu/index.php?/topic/49455-nowa-kamera-brelok-909/ na moim YT są filmiki z tej kamerki, innych breloków również, ta opisana w temacie ma niebieską datę więc łatwo rozpoznać ...a ten za 17 i za 50 to ten sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Strasznie słaba jakość ;( Już chyba lepiej kupić Nokię N8 z aparatem 12 Mpx za 60zł :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Fakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Tracer Xtreme LE. Na youtube trochę gorsza jakosc bo tak to bajka jak za 100zł. Dodatkowo można se pogladać na TV prosto z kamerki, mam ją na Easy Starze;). Jest lekka gdy wyjmiemy ją z obudowy wodoszczelnej- nie jest potrzebna do lotów, nagrywa w HD bez FullHD czyli 720P, bliżej według mnie do 520P, ale i tak jest ok w tej cenie. Nic lepszego nie kupicie, nie za 100 czy 119zł chyba 119zł z wysyłką . http://www.tracer.pl/product/kamera-sport-tracer-xtreme-le Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Tracer Xtreme LE no no, tutaj już mamy przyzwoity obraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Tracer Xtreme LE No zaintrygowałeś mnie. Właśnie szukam jakiejś taniej kamerki o akceptowalnej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Adaś się zna przerobił tony sprzętu, a te kamerki breloczki też miał, i na moim kanale jak popatrzycie pewnie znajdzie się film z przed hmm 2 lat z breloka, oczywiście są breloki z jakością HD ale kosztują więcej niż ten Tracer;). Tracer Xtreme LE polecam, obraz po zgraniu na kompa jest lepszy, ja pierw materiał kompresuje programem by mniej zajmował (już strata jakosci choć nie duża) i dodatkowo youtube też zmniejsza bitrate. Kamerka bez tej oprawki jest mega lekka i malutka waży chyba 24 gram. z obudową wodoszczelną coś 60 gram, ale nigdy nie używałem jej z obudową bo wtedy mikrofonu mało co słychać, ale wodoszczelność testowałem dało radę hehe. o film z Breloka najlepsza jakość taniego breloku za 30zł. W sumie jak za 30zł to i to dobre... Ale jak masz te 120zł to weź tracer Xtreme LE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Ja ostatnio znalazłem takie : http://www.banggood.com/X6-Mini-DV-Mini-DVR-Camera-Recorder-Video-Camera-Sports-DVCamera-p-964908.html http://www.banggood.com/Mini-Q5-HD-720P-Thumb-DV-Digital-Camera-Camcorder-Recorder-p-921903.html http://www.banggood.com/Mini-HD-Vision-12MP-HD-Cameras-Micro-Camera-1080P-Aerial-Camera-p-935906.html Szczególnie zaintrygowała mnie ta ostatnia Mini HD Vision ale nisko ją oceniają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 808#16 v3.0 - możliwe, że trzeba ręcznie na YT przestawić na HD Jestem bardzo zadowolony i obraz o niebo lepszy od V2, którą posiadałem, ale padła i zaczęła się wyłączać od byle wstrząsu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 808#16 v3.0 [...] padła i zaczęła się wyłączać od byle wstrząsu. I to jest esencja problemów z brelokami. Absolutnie nieprzewidywalna jakość. Moja też cudnie pracowała, dopóki nagle pracować nie przestała. I do dziś przyczyna nieznana. Wszyscy znajomi śpece po kolei rozkładają najpierw kamerkę a potem ręce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 I to jest esencja problemów z brelokami. Absolutnie nieprzewidywalna jakość. Moja też cudnie pracowała, dopóki nagle pracować nie przestała. I do dziś przyczyna nieznana. Wszyscy znajomi śpece po kolei rozkładają najpierw kamerkę a potem ręce. Skróciłeś opis V2.0 padła a V3.0 ma się świetnie do dziś :) Bartku a miejsce i lot poznajesz ? Jest i Twój model w kadrze nie zapomnę tej ganianki .. hehe model 3D za Combata robił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Za tą cenę i niskie oceny mi nie przeszkadzają film z tej kamery też niczego sobie jak będę coś zamawiał to na pewno ją przetestuję ...czyżby faworyt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Skróciłeś opis V2.0 padła a V3.0 ma się świetnie do dziś :) No fakt albo wolno myślę, albo strasznie szybko czytam. Bartku a miejsce i lot poznajesz ? Jest i Twój model w kadrze nie zapomnę tej ganianki .. hehe model 3D za Combata robił No, faktycznie. Nie nie zapomnę, było super. To chyba wtedy ciachnąłes taśmę Andrzejowi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Zadałem pytanie ale znalazłem wyżej odpowiedź - można ten post usunąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 No fakt albo wolno myślę, albo strasznie szybko czytam. No, faktycznie. Nie nie zapomnę, było super. To chyba wtedy ciachnąłes taśmę Andrzejowi . Tak tak około 5:49 przelatujesz nade mną a około 6:08 ucinam Andrzejowi ogon trzeba to będzie powtórzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Tak tak około 5:49 przelatujesz nade mną a około 6:08 ucinam Andrzejowi ogon trzeba to będzie powtórzyć. Chętnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Do 100zł to zobaczcie tez kamerkę Y3000, którą mam. Aczkolwiek odkąd mam mobiusa to rzadko z niej korzystam . Może warto dozbierać jeszcze kasę. Przykłady filmów z Y3000.:https://www.youtube.com/playlist?list=PLT44miPCqvTzsDlsgjA-EygcoUhDLCtC5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macielot Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Ostatnio słyszałem o kamerce Xiaomi yi. Podobnież można ją na aliexpessie nabyc za 90 zielonych. I duży plus pasują do niej dodatki od go pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi